daca exista o servitute de trecere pe un teren, iar la capatul lui se gaseste un altul fara servitute, dar poate fi alipit de aceasta servitute ca sa am acces la drumul public, asta inseamna o noua servitute?
speta este ca un teren a fost impartit pe din doua, iar intre cele doua loturi nu s-a prevazut nici un drum de acces. cel care are primul lot, avand si acces de la drum public, si-a facut o servitute de trecedere, lotizandu-si lotul in 8 parcele pe care le-a vandut. eu am terenul din spate si nu am drum de acces la teren. m-am intalnit cu cei opt propeitari care imi cer de 3 ori pretul pe care l-au platit ei pentru servitute. eu am inteles ca daca exista drumul asta, nu trebuie facut altul, deci nu se pune problema sa iau din terenul lor pentru a avea drum de servitute. pur si simplu facem un act la notariat si le platesc acelasi pret ca sa pot trece pe acelasi drum. ei vin si spun ca vor sa-si achite credite, sa plece in vacanta din banii astia. eu nu mai inteleg nimic.
se pune problema sa se faca un alt drum de servitute? cu teren din terenul lor?
o alta problema este si faptul ca acest teren este extravilan, nu se poate construi nimic pe el, nu are gaze, apa, etc. iar servitutea care exista este de 3 m. se szoneste ca normele eruopene prevad ca servitutea sa fie de minim 7 m, asa ca oricum se va pune problema largirii acestei servitutii. sa fie doar rautate la acesti vecini?
spuneti-mi , va rog, ce inseamna sa ceri un drum de servitute, un alt drum sau acelasi drum, ca nu mai pricep nimic.
multumesc pentru lamuriri
vreau sa intreb ce pot face in urmatoarea situatie: am un teren care a fost dezmembrat pe jumatate. jumatatea din fata a fost vanduta unei persoane si a doua mie. cea care are sau avea jumatatea de la strada, a lotizat terenul in 8 loturi, a intabulat loturile si a facut un drum de servitute pe cele o loturi. eu nu am vazut la semnarea contractului ca nu am un drum de acces. notarul s-a scuzat de faptul ca nu a vazut nici el ca nu am un drum de acces. Cel care a cumparat primul, respectiv partea din fata, stipuleaza o clauza, conform careia accesul la lotul 2 se va face prin drumul ce se va crea pe latura de Nord-est a acestuia la limita administrativa a orasului, iar vanzatoarea nu va solicita ca accesul sa se faca prin terenul ce formeaza obiectul prezentului contract de vanzare-cumparare.
eu nu am stiu de acest act "bine-facut" in momentul in care am cumparat, ca nu mai cumparam. Dar problema este ca are drum de servitute si cei care au cumparat loturile, au cumparat si drumul de servitutute care uneste proprietatile. ce fac eu acum? ii notific sa imi acorde un drept de acces pe toti dobanditorii astia? in chem in judecata intr-o actiune pentru dreptul de servitute? il chem si pe cel care mi-a vandut porcaria asta?
Va multumesc mult pentru raspunsuri
intrebarea mea este daca dupa 10 ani se poate cere rectificarea certificatului de mostenitor, in sensul de a fi trecut in acest certificat si nora defunctului. parerea mea este ca n-are nici o calitate, chiar daca la momentul dezbaterii succesiunii socrului sau, sotul acesteia, deci descendentul defunctului era dececdat. spun dezbaterea succesiunii, intrucat socrul a decedat in 1996, fiul sau in 1997, iar succesiunea dupa socru a fost dezbatuta la notariat in 1999. nora se trezeste acum sa ceara rectificarea. este in termen?