avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitutea de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitutea de trecere

daca exista o servitute de trecere pe un teren, iar la capatul lui se gaseste un altul fara servitute, dar poate fi alipit de aceasta servitute ca sa am acces la drumul public, asta inseamna o noua servitute?
speta este ca un teren a fost impartit pe din doua, iar intre cele doua loturi nu s-a prevazut nici un drum de acces. cel care are primul lot, avand si acces de la drum public, si-a facut o servitute de trecedere, lotizandu-si lotul in 8 parcele pe care le-a vandut. eu am terenul din spate si nu am drum de acces la teren. m-am intalnit cu cei opt propeitari care imi cer de 3 ori pretul pe care l-au platit ei pentru servitute. eu am inteles ca daca exista drumul asta, nu trebuie facut altul, deci nu se pune problema sa iau din terenul lor pentru a avea drum de servitute. pur si simplu facem un act la notariat si le platesc acelasi pret ca sa pot trece pe acelasi drum. ei vin si spun ca vor sa-si achite credite, sa plece in vacanta din banii astia. eu nu mai inteleg nimic.
se pune problema sa se faca un alt drum de servitute? cu teren din terenul lor?
o alta problema este si faptul ca acest teren este extravilan, nu se poate construi nimic pe el, nu are gaze, apa, etc. iar servitutea care exista este de 3 m. se szoneste ca normele eruopene prevad ca servitutea sa fie de minim 7 m, asa ca oricum se va pune problema largirii acestei servitutii. sa fie doar rautate la acesti vecini?
spuneti-mi , va rog, ce inseamna sa ceri un drum de servitute, un alt drum sau acelasi drum, ca nu mai pricep nimic.
multumesc pentru lamuriri
Cel mai recent răspuns: troncota , utilizator 11:43, 13 August 2007
actionati-i in instanta pt a stabili servitutea in mod legal pe drumul existent. in acest fel toate cheltuielile vor fi rezonabil stabilite, este calea cea mai...ortodoxa
trebuie promovata o actiune in instanta pentru stabilirea servitutii de trecere precum si a despagubirilor, care nu inseamna plata terenului ci doar o suma care semnifica lipsa lui de folosinta de catre proprietarii lui. chiar aca exista deja o servitute aceasta nu a fost stabilita in favoarea terenului care va apartine, asa ca oricand nu mai puteti utiliza acel drum pentru ca nu aveti servitutea inscrisa in cartea funciara. asa ca repede la un avocat sa va promoveze o actiune:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare sau iesire din extravilan atitirisca atitirisca Buna ziua , Impreuna cu niste rude detin un teren de 5000mp extravilan in indiviziune. De curand ne-am hotarat sa dezmembram terenul in 5 parcele plus un ... (vezi toată discuția)