Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Un an jumătate are copilul.
Nu va pleca in aceasta perioada de pandemie, va aștepta sa treacă. Cum a rezistat pana acum, va mai rezista un pic. Cu soțul discuta, însă soțul mereu ii arunca: ‘tu nu ii suporti pe ai mei și de-aia reacționezi asa’. Soția și-a dorit încă de la început sa nu locuiască cu socrii (aveau posibilitatea sa plece in alta parte), însă soțul i-a promis ca părinții lui nu se vor bagă. Din păcate, nu a fost așa, și a ajuns sa trăiască într-un stres psihic permanent: socrii intra peste ei când au chef, le comentează orice, au un comportament nociv asupra copilului (nu respecta deciziile ei și soțului vis-a-vis de copil). In fine, sunt multe de spus, nu are rost sa insir eu problemele lor. Ea își dorește sa își salveze familia și are speranța ca va reuși prin distanțarea de socrii. Însă nu știe cum sa facă acest lucru legal. E decisă ca după ce se va termina toată nebunia cu statul in casa sa caute chirie și sa plece. Se gândea dacă e nevoie de vreun act gen Înștiințare pe care sa îl facă prin care sa își anunte soțul ca pleacă. Ea a discutat acest lucru cu el, și nu va pleca fără sa îl anunte verbal, însă vorbele nu cred ca au vreo valoare in caz ca se va ajunge la divorț, și nu vrea sa fie acuzata de rele intenții. Vrea sa facă totul legal. Eu nu știu ce sa o sfătuiesc și de aceea am întrebat aici. Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Ionut.ion a scris:
Buna ziua,
Poate pleca fara probleme in alta parte, nu are ce sa se intample, nu poate fi acuzata de ceva...
Dupa ce se stabileste undeva, poate discuta cu sotul sa mearga impreuna la un psiholog ( nu stiu cat de usor o sa se poata face asta acum...).
Ce varsta are copilul?
Este si perioada asta...ca putea incerca sa discute cu sotul o eventuala vizita la un psiholog, inainte de a decide sa plece.
In caz de divort...instanta o sa stabileasca domiciliul copilului, in funtie de interesul lui.