avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters315143

Activitate ContSters315143

Multumesc pentru opinie, tocmai mi-ati oferit raspunsul. indirect.
Am acceptat in procesul in care sunt parte, compensarea cheltuielilor de judecata pana la valoarea cea mai mica. La acea vreme eram reprezentata de avocat. Intre timp am reziliat contractul. Daca judecatorul va accepta compensarea mentionata, cu care partea adversa a fost de acord, aceasta inseamna ca in situatia inegalitatii cheltuielilor de judecata, una dintre parti va datora celeilalte o diferenta?
Daca eu nu mai sunt reprezentata de avocat, pot fi obligata sa accept includerea in cheltuielile de judecata a onorariului avocatului partii adverse? Pot/ mai pot sa fac cerere de excludere a onorariului avocatului acesteia din masa cheltuielilor de judecata ce intra in compensare?
Răspuns la discuția Schimbare presedinte
Multumesc de sfat!
In dosarul juridic aflat pe rol, in care sunt parte, s-a schimbat presedintele si grefierul. Care sunt motivatiile acestei schimbari?
Răspuns la discuția drept de proprietate
Scrie: plangerea petentului impotriva hotararii comisiei judetene". Nu prea vad importanta.
Am mostenit, alaturi de un verisor, de la bunicii nostrii paterni, o padure pentru care nu exista titlu de proprietate. Am aflat doar ca in anul 2007, acesta a intentat o actiune in justitie pentru stabilirea dreptului de proprietate privata. In calitate de parat in relatie cu Comisia judeteana a judetului respectiv, acesta a si obtinut dreptul asupra padurii. Sentinta a fost investita cu formula executorie tot in anul 2007. Ce inseamna acest lucru? Am fost exclusa ca mostenitoare? De unde pot afla mai multe informatii si ce mai pot face acum?
Răspuns la discuția drepturi urmasi detinuti politici
Am verfificat certificatul de mostenitor si locul de veci este trecut in act, deci notarul nu mai are nici o atributie legata de acest fapt
Tatal meu, fost detinut politic a decedat in urma cu 12 ani. In timpul vietii a primit un loc de veci gratuit de la Asociatia detinutilor politici, dar nu a fost inmormantat acolo pentru ca parintii aveau cumparat un alt loc de veci in urma cu multi ani. Locul de veci gratuit nu a fost trecut in certificatul de mostenitor intocmit la scurta vreme dupa decesul tatalui meu, dar acest lucru se poate rezolva, cred, si acum.
Mama, care este in viata, are dreptul la acest loc? Dar noi, copii lui? Va rog sa imi precizati si legislatia care prevede drepturile pentru mostenitori.
Cu multumiri
Am un proces pe fond, din 2013, de partaj (fosti soti), la care paratul a depus intampinare si cerere reconventionala, prin care a inclus in masa partajabila investitii la un imobil unde sunt coproprietari fosta sotie (doar 2 ani din cei 5 in care s-au efectuat investitiile aduse in discutie in proces), mama acesteia si fiica lor (coproprietar pe ceilalti 3 ani din cei 5 ani), imobil unde fostii soti au locuit o vreme- 5 ani( casa materna a sotiei).
Intrebarea este: de ce se judeca impreuna cele doua cazuri, avand in vedere ca obiectul partajului este diferit de obiectul cererii reconventionale (drept de proprietate asupra unui imobil comun al fostilor soti vs. drept de creanta pentru investitii la un imobil strain) ? In cazul partajului propriu zis partile sunt fostii soti iar in cazul cererii reconventionale partile sunt : fosta sotie cu dretp de proprietate de 2,5 ani, mama acesteia cu 5 ani si fiica fostilor soti cu 2.5 ani.
Se mai poate cere separarea procesului in acest moment al procesului?
Multumesc celor care raspund
Discuție proces
Sunt parte intr-un proces care se amana si iar se amana. Ce se intampla daca nu ma mai prezint la sedinte? (Nu am avocat dar nici nu doresc sa renunt la cauza) Se judeca in lipsa mea chiar daca eu nu fac cerere in acest sens? Se aplica amenda judiciara?