avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate system39

Activitate system39

Răspuns la discuția Contestare decizie birou imigrari
Buna ziua, nu sunt sigur ca am inteles exact raspunsul dvs.

1. Decizia de returnare cred ca va referiti de fapt la decizia biroului imigrari de parasire a tarii si a solicitarii unei vize noi cu pierderea celor 20 de ani locuiti in Romania.
2. aceasta decizie nu este a unei instante ci a unui birou de emigrari.
3. Deci din cunostintele mele te poti adresa Curtii de apel doar daca in prealabil te-ai adresat unei instante inferioare in cazul de fata Judecatoria Cluj sau Tribunalul Cluj banuiesc.
4. la depunerea contestatiei aceasta suspenda sau nu caracterul acelei decizii de parasire a tarii. Intreb acest lucru deoarece am inteles ca acea decizie poate fi suspendata doar prin ordin prezidential.
5. daca a-ti putea sa imi precizati pasii exacti de urmat v-as fi recunoscator.
Buna seara,

Doresc sa expun urmatoarea situatie: o amica buna de nationalitate rusa locuieste in Romania de aproximativ 20-22 de ani. Tot timpul a prelungit permisul de sedere. Din cunostintele mele are dreptul la cetatenie si rezidenta de suficient timp. Am inteles ca urmeaza sa inainteze actele pentru cetatenie. Problema este urmatoarea. D-na are 2 copii. Ambii majori. Baiatul chiar e nascut in Romania. Ambii copii au locuit in Romania cu forme legale respectiv acele permise de sedere prelungite in continuu, au urmat scoala generala si liceu in Romania ambii dintre ei. Baiatul a implinit 18 ani si desii avea permis care ii permitea sa stea pana in 2020 la implinirea celor 18 ani i-au facut altul. In cazul fetei situatia se complica. Fata are impliniti 20 de ani munceste in baza acelui permis si a unei hartii emise de biroul emigrari din Cluj. Dar acum in 9 zile ii expira permisul de sedere. A inaintat din timp toate actele necesare pentru prelungire de acum 2 luni. I s-a cerut sa aiba in banca 7000 de euro sa aduca toate actele tot. A facut tot ce a spus. La final a venit raspunsul celor de la emigrari care spune la modul urmator, pentru ca nu a schimbat permisul la implinirea celor 18 ani ca in cazul fratelui lucru care s-a facut la solicitarea biroului emigrari sibiu, trebuie sa iasa din tara sa mearga pana in Rusia si sa solicitie din nou viza de intrare in tara. Dupa 20 de ani locuiti legal in Romania mi se pare absolut o tampenie, dar sa trecem peste. partea aberanta acuma urmeaza. Datorita aceluiasi fapt ca nu a schimbat permisul la 18 ani la parasirea tarii va pierde toti cei 20 de ani locuiti in Romania trebuind sa o ia de la 0 in privinta anilor necesari pentru a aplica ptr cetatenie. Urmeaza intrebarea mea:

- din moment ce ea a facut absolut tot si intocmai ce au cerut autoritatile romane mi se pare total deplasat ca din vina lor sa piarda cei 20 de ani locuiti in Romania. Biroul emigrari i-a emis o hartie in care i s-a pus in vedere ca in termen de 30 de zile trebuie sa paraseasca tara si sa solicite din nou viza de Romania. Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Poate sa conteste in instanta aceasta decizie a biroului emigrari? Consider ca este aberant si abuziv ca din cauza neatentiei lor sa plateasca ea oalele lor sparte si sa piarda cei 20 de ani locuiti in Romania.
2. Daca contesta in instanta acea decizie se intampla ca in cazul altor cazuri? Adica se suspenda masuria impusa de biroul imigrari de parasire a tarii si i se da dreptul de sedere temporar pana la solutionarea de catre instanta?
3. Avand in vedere ca incepe in cateva zile vacanta judecatoareasca daca depune contestatia maine sau poimaine si isi obtine certificat de grefa ca are proces pe rol chiar daca i se da termen in septembrie, cu acel certificat de grefa daca se duce la biroul emigrari Cluj acestia ea fiind inca legal in tara si depunand aceasta contestatie din postura de persoana aflata legata in tara, repet cei de la emigrari ii vor da teoretic un permis temporar de sedere. ma insel sau nu?

Va rog frumos orice parere avizata sfat util va fi foarte apreciat.

Va multumesc
Legat de cazul expus de dvs, va pot spune doar atat. Procedura ridicarii hardiskurilor sau a oricaror suporturi digitale sau unitati de memorie care pot contine date relevante pentru ancheta nu este foarte bine reglementata si ramane la latitudinea fiecarui lucrator care participa la efectuarea perchezitiei, in functie de cat de bine pregatit este daca sa ridice intreg sistemul informatic sau nu. Raspunsul politiei in cazul dvs, are sens pana la punctul in care da ei neposedand un specialist cu ei, de frica sa nu produca daune au ales sa ridice sistemul informatic cu totul. Bineinteles ca in acelasi timp asta poate fi si o scuza pentru a face rau firmei respective privandu-le in acest timp de intregi sisteme informatice cand de fapt ar putea foarte bine sa ridice dupa cum a-ti spus si dvs doar mediile de stocare care ca pret daca vorbim de prejudiciul produs firmei respective prin neputinta de a-si utiliza acele sisteme informatice este indubitabil mult mai mare decat daca ar fi fost ridicate doar mediile de stocare iar firma pentru a-si continua activitatea ar fi avut nevoie doar de medii de stocare noi si eventual ceva munca pentru reinstalarea si configurarea sistemelor de operare si a softurilor necesare pentru functionare.
Buna seara,

Un posibil raspuns la problema dvs cu de ce doar alertele de la avocatnet.ro le puteti deschide si altele nu, ar fi cum a spus si alt utilizator mai sus faptul ca yahoo au avut recent ceva probleme cu serverele din america de nord, iar alertele de la avocatnet.ro care este un domneiu .ro foloseste serverul de yahoo din uk sau irlanda din cate stiu eu. Este foarte posibil ca din aceasta cauza emailuri care tranziteaza serverele de email europene ale yahoo sa ajunga fara probleme iar in momentul cand incercati sa accesati un email, functii de email ale yahoo-ului sau un email primit in contul dvs de yahoo dar care a tranzitat un server din US sa aveti aceste probleme.

Metode sigure de a scapa de acest gen de probleme ar fi sa va reinstalati windowsul, va recomand cu tarie un windows 7 x64 sau x86 untouch adica nemodificat imbunatatit etc, si la fel cum spunea si un itilizator mai sus sa folositi alt client de email, de exemplu Gmail pe care il recomand pana la un punct si care functioneaza perfect si fara probleme si unde aveti si elemente de siguranta ale emailului mai serioase decat in alta parte.

Ma refer desigur la activarea 2 step, a autentificarii in 2 pasi si eventual folosirea dupa caz in functie de os de pe telefon a google authenticator disponibil in variantele pentru android si ios.

Referitor la Gmail, ca si client de email este foarte ok, functioneaza foarte bine si pe pc si pe telefoane tablete etc, au si pun la dispozitie cel mai larg pachet de programe, ma refer la faptul ca va puteti face backup la contacte de pe telefon pe contul de gmail, la fel cu agenda, ma refer la notite calendare etc, mai au si acel google drive unde poti face backup la foarte multe documente, au la dispozitie vreo 15 giga, pun automat la dispozitie un fel de pachet office, ma refer la faptul ca din email puteti citit automat documente word, pdf, excel etc fara sa aveti pachetul office instalat pe computer, intr-un cuvant este de departe cel mai bun client de email dupa parerea mea. Singura retinere care o am fata de Gmail ca si produs al Google este privacy-ul unde am ceva dubii legate de ei. Prea se "baga peste tot" si cam tin baze de date cam cu absolut orice. Daca va uitati cu atentie aveti o optiune in gmail care va spune ultimele 10 parca sau chiar si mai multe locatii ip de unde v-ati accesat emailul. In rest doar de bine despre ei.
Răspuns la discuția Judecator de camera preliminara
Va multumesc pentru raspuns, ajunsesem cam la aceleasi concluzii dupa ce am mai citit articole pe diverse forumuri juridice.

Ar mai fi un aspect asupra caruia nu sunt pe deplin edificat si nici dvs. nu a-ti formulat un raspuns si anume aspectul legat de un raport de expertiza al unui expert juridic si informatic. In concret, pot lua un expert informatic cu mine sa merg cu el la arhiva sa studieze dosarul iar ulterior sa depuna impreuna cu concluziile si exceptiile ce le voi ridica eu un raport de expertiza din care sa reiasa clar ce ma intereseaza pe mine? Pot face acest lucru sau pentru a consulta dosarul impreuna cu un expert am nevoie de aprobarea judecatorului de camera?

Inca odata va multumesc pentru raspuns!
Va pot raspunde in cunostinta de cauza, vis a vis de ce s-a intamplat in cazul meu.

La perchezitia informatica care trebuie sa aiba loc in prezenta dvs si a aparatorului ales sau din oficiu si a unor martori, sau in lipsa dvs daca refuzati sa asistati la perchezitia informatica dar neaparat in prezenta unor martori si a avocatului ales sau din oficiu, perchezitia se efectueaza la modul urmator: se foloseste un dispozitiv electronic un Bit Locker care permite citirea de date informatice de pe hardisk dar nu permite scrierea pe acesta, iar cautarea datelor se face cu Encase un soft dedicat de cautare de date imprumutat de la FBI din ce am inteles eu.
Recomandat si am inteles ca aici este in functie de ce procuratura nimeresti, dar repet normal ar fi sa se creeze o imagine a hardiskului, hdd-ul sa iti fie inapoiat si toate cautarile sa se faca in acea imagine din nou cu un dispozitiv care sa nu permita alterearea prin scriere a acelei imagini.
Buna seara,

Sunt parte ca inculpat intr-un proces penal cu DIICOT. Dupa 2 ani, acum cateva zile s-a luat decizia de a se trimite dosarul la judecatorul de camera preliminara. Ca sa fiu mai specific, este vorba de un grup de mai multe persoane din care unele din ele au mers pe procedura simplificata prevazuta de fostul articol 320 vechiul cod de procedura penala, iar ceilalti printre care si eu am refuzat acest lucru datorita nevinovatiei si am cerut probatoriu. Dupa ce persoanele care au beneficiat de art. 320 au fost condamnate, cauza s-a disjuns fata de mine si ceilalti inculpati si pe urma timp de 2 ani de zile nu s-a intamplat absolut nimic decat amanari peste amanari pentru lipsa de procedura cu partile civile sau lipsa dosarului de urmarire penala, in cazul meu si al celorlati coinculpati procesul ramanand in stadiul de trimitere in judecata la rechizitoriu. Ca atare si pe buna dreptate, mai ales in conformitate si cu intrarea in vigoare a noului cpp si cp am solicitat reintoarcerea dosarului la judecatorul de camera preliminara, lucru care slava domnului si unei judecatoare care si-a facut datoria, s-a si realizat.
Acum avem timp aproape 30 de zile pentru a depune inscrisuri, concluzii si alte materiale pentru judecatorul de camera preliminara.
Intrebarile mele in concret sunt urmatoarele:

1. care este procedura exacta daca stie cineva, cum se desfasoara toata treaba asta cu judecatorul delegat? In mare am idee, noi depunem inscrisuri, cereri exceptii, etc el le studiaza si decide daca dosarul este retrimis la parchet sau merge la judecatorul de fond pentru a se continua procesul de judecata.

2. Ce fel de materiale se pot depune in scris judecatorului de camera preliminara? Am inteles ca nu voi aparea conform procedurii in fata lui ci dupa analiza materialelor si decizia judecatorului voi fi instiintat printr-o instiintare sau dupa caz o noua citatie cu data unui nou termen de judecata.

3. Se poate in acest stadiu de judecator de camera preliminara sa prezint ca inscris un raport de expertiza al unui expert informatic din care va reiesi clar ca nu exista probe de access neautorizat, cel putin in cazul meu, deoarece nu exista inregistrari ale traficului de internet, si nici in urma perchezitiei informatice nu au fost gasite materiale din care sa reiasa asa ceva? Mentionez ca dupa parerea mea ar fi greu de crezut ca un judecator ar ignora o parere mai mult decat categorica a unui expert informatic.

4. Pot ataca si demonstra in scris (prin copii ale unor inscrisuri si referire la paginile din dosar) ca intreg procesul si toata acuzarea este un mare circ de prost gust intrucat singura proba, prejudiciul, in specific constituirea lui a avut loc in mod eronat si prin comiterea de catre reprezentantii DIICOT a infractiunii de access neautorizat intr-un sistem informatic? Adica pot ataca acest lucru in aceasta faza procesuala? pentru ca dupa parerea mea in cazul de fata judecatorul de camera preliminara este un pas eliminatoriu ca sa zic asa care poate incheia procesul instant. Ma refer la ipostaza in care judecatorul va constata ca nu exista probe care sa sustina trimiterea in judecata ca autori ai infractiunilor de care sunt / suntem acuzati.

4. Ce solutii poate da judecatorul si ce inseamna in concret ele ca efecte juridice?

Ma refer in prima faza la varianta in care dosarul este retrimis la parchet. Din acest punct mai pot fi trimis in judecata din nou cu aceleasi probe? Pentru ca dupa judecata mea si prevederile NCPP in lipsa unor probe noi nu poti fii citez "anchetat, urmarit penal, arestat sau condamnat de 2 ori pentru acelasi lucru"

5. Revin in cazul solutiilor sa zicem favorabile mie in afara de retrimiterea dosarului la parchet poate judecatorul sa ia decizia de inheiere a urmarire penala datorita lipsei, inconsistentei probelor, sau a vicierii acestora sau a modului cum au fost obtinute? Sau decizia de incetare a urmaririi penale si renuntarea la cuzatii poate fi luata doar de un judecator de fond?

Va multumesc pentru intelegere si scuze pentru textul poate prea lung.
Va multumesc pentru informatii. Deci asta este dupa parerea mea o lacuna imensa deoarce in forma actuala fara acel articol experianta personala a dovedit-o si sper sa nu se mai intample si altei persoane, dar lipsa acelui articol da posibilitatea unor persoane sa spunem rau intentionate sau care vor sa abuzeze de lege sa o faca deoarece nemai existand acel articol oricine poate fi acuzat oricand de access neautorizat intr-un sistem informatic. Acel articol prevedea clar ca exista sisteme la care accesul este restrictionat pentru o categorie de utilizatori iar propietarii sau administratorii acelor sisteme informatice aveau obligativitatea sa informeze toti utilizatorii de consecintele juridice ale incalcarii si mai erau obligati ca acea informare sa fie accesibila tuturor categoriilor de utilizatori.

As mai avea 2 sau 3 informatii de care as avea nevoie daca ve-ti binevoie sa mi le oferiti.

1. Daca in conditiile actuale mai pot face referire in cursul procesului la acel articol de lege in virtutea faptului ca sunt nejudecat iar conform noului si vechiului cod ar trebuii sa pot beneficia de legea mai favorabila.

2. Acel articol a fost preluat dupa o lege similara existenta la nivel international si la nivel de Uniune Europeana. Pute-ti daca ave-ti cunostinta sa imi indicati din ce lege sau dupa ce lege internationala sau la nivel european a fost preluata?

3. Pute-ti sa imi indica-ti un expert informatic si juridic bun, deoarece pe raza judetului meu exista unu singur autorizat iar acela dupa ce i-am explicat telefonic situatia a spus ca are dreptul sa refuze si nu vrea sa faca expertiza contra DIICOT-ului chiar daca e vorba de alt judet.

Va multumesc
Legat de intrebarea 10, nu am facut degeaba plangere la CEDO. CEDO nu judeca procese penale, CEDO judeca doar incalcari ale drepturilor omului. La CEDO am facut plangere si este pe rol procesul (are termen pe 7 martie) pentru incalcarea mai multor drepturi si libertati ale mele si nu pentru cauza in sine. Haga este singurul tribunal international care judeca procese penale. La CEDO am facut plangere pentru conditiile de retinere pe perioada arestarii, pentru lipsa dreptului la vizita interzis de procuror pentru ca nu am vrut sa recunosc, pentru lipsa asistentei medicale, pentru lipsa prezentarii la un judecator delegat asa cum aveam dreptul conform legii etc. Deci la CEDO am mers doar pe partea de incalcari ale drepturilor. Nici sa vreau nu pot sa ma judec la CEDO pentru procesul penal, este doar Curtea Europeana A Drepturilor Omului si nu un tribunal penal.

Oricum va multumesc, iar vis a vis de un expert juridic si informatic bun, mi-ar fi folositor poate si datul cu parerea.

Oricum va multumesc!
Prevenirea criminalitatii informatice.

Buna ziua.

La fel ca si alta persoana de pe acest forum ma aflu in postura de a avea un proces pe rol cu privire la criminalitatea informatica, si as vrea sa adresez cateva intrebari celor avizati, in speranta ca poate o sa pot primi unele informatii sfaturi etc.

Precizez doar ca procesul este inca pe rol, se tot amana de 2 ani sub diferite motive, iar dupa vechile legi speciale eram acuzat de incalcarea prevederilor articolului 42, 44, 48 si 49 din Legea 161/2003 si mai exact accessul neautorizat la un sistem informatic, accesul neautorizat la un sistem informatic prin incalcarea masurilor de securitate si modificarea, stergerea si transmiterea de date in scopul obtinerii de foloase.

Am observat ca dupa noul cod penal ce a intrat in vigoare la 01.02.2014 unele legi s-au modificat altele s-au abrogat si apar sub alta forma, etc.

Precizez ca sunt nevinovat iar intrebarile si informatiile de care am nevoie imi vor servi pentru incercarea de a imi dovedi nevinovatia desii in mod hilar constitutia si noul cod la fel ca si vechiul imi garanteaza tratarea mea ca nevinovat pana la decizia finala a unei instante.

Ok, intrebarile mele specifice sunt:

1. Nu regasesc nicaieri in noul cod penal sau de procedura penala reglementarile din vechiul articol 41 din legea 161/2003 al carui continut era acesta :

"Art. 41. - Proprietarii sau administratorii de sisteme informatice la care accesul este interzis sau restricționat pentru anumite categorii de utilizatori au obligația de a avertiza utilizatorii cu privire la condițiile legale de acces și utilizare, precum și cu privire la consecințele juridice ale accesului fără drept la aceste sisteme informatice. Avertizarea trebuie să fie accesibilă oricărui utilizator."

As dori sa stiu daca aceasta prevedere care mi se pare absolut necesara, justificata si care isi are echivalentul in toate legislatiile altor state, ma repet as dori sa stiu daca a disparut sau daca a fost modificata si daca da cum suna in noua forma.

2. Ma intereseaza unele sugestii legate de un expert juridic si informatic bun cu experienta deoarece am nevoie sa explice unor instante aservite DIICOT ce inseamna anumite infractiuni informatice, cum se pot proba, care este legislatia si asa mai departe pentru ca pana acum s-au luat abuziv, prin incalcarea legii, prin greseli grosolane si intentionate mai multe masuri impotriva mea care imi aduc prejudicii grave incepand cu lipsirea de libertate pentru 4 luni si 15 zile, sechestru impus o suma de bani desii nu se cunoaste cuantumul prejudiciului, nu exista un prejudiciu constituit legal, nu exista plangeri, reclamatii ori orice alt act din partea presupuselor parti vatamate, proprire pusa pe contul meu pe intregul presupus prejudiciu desii in cauza mai sunt implicate alte 8 persoane din care 5 au recunoscut ca au comis acele infractiuni si sunt deja condamnate, un prejudiciu presupus dar neexact eliberat in presa cu scopul de a mediatiza meritele DIICOT care dupa parerea mea in cazul meu nu doar ca isi bat joc, ci fac abuz doar pentru a obtine grade, nominalizari de la procurorul general al Romaniei si etc.

3. As dori in continuare sa stiu cum se poate autosesiza DIICOT despre comiterea unor infractiuni, care s-au comis asa zis, impotriva unor sisteme informatice ale unor cetateni ai altor state, daca acei cetateni nu au depus nici un fel de reclamatii, sau plangeri, institutiile abilitate ale acelor state nu au facut nici un fel de demersuri, cereri sau alte requestu-ri autoritatilor romane, cand dupa lecturarea legii si in primul rand bunul simt spune foarte clar ca DIICOT nu are jurisdictie pentru a se putea autosesiza asupra cetatenilor altor tari daca acestia nu se afla in Romania sau nu au facut vreo cerere sau reclamatie fata de statul roman.

4. As vrea sa stiu cum poate da un tribunal romanesc, (un judecator puir si simplu fara habar de legislatie) mandat pentru a permite DIICOT sa se acceseze si sa se logheze in sistemul informatic al altei persoane juridice sau fizice a altei tari fara a aduce la cunostinta acelei persoane acest lucru.

5. As dori sa stiu cum se poate instituii masura unui sechestru asigurator pe sume de bani sau propriri pe conturi daca nu exista un prejudiciu care macar in parte sa poate fi constituit legal, ( a se intelege plangeri, constituiri ca parti civile sau vatamate cu anumite sume).
Un mic exemplu, fara a se cunoaste cu exactitate prejudiciu care se presupune a fi peste 4 milioane de euro, mi s-a instituit poprire pe contul meu BRD pe o anumita suma exacta, echivalentul a 4,2 milioane de euro in roni.
Cum este posibil asa ceva?

6. Cum este posibil ca desii aflandu-ma in cursul judecatii, nici macar nu a inceput cercetarea judecatoreasca sau fondul cauzei dupa 2 ani de la arestare, in prezent de 1,8 ani fiind sub control judiciar, repet cum este posibil ca pe site-ul ministerului justitiei (portal.just.ro) sa apar cu statutul de condamnat intr-o cauza legata de cauza initiala dar unde am statutul de contestatar?

7. Cum este permis cand si dupa vechiul cod si dupa noul cod de procedura penala un judecator care a luat deja o decizie impotriva ta sa fie ulterior desemnat judecator de caz tot legat de persoana ta, mai departe sa ia si a doua decizie impotriva ta? Dupa prevederile noului si vechiului cod nu iti poate fi desemnat ca judecator de fond un judecator care deja s-a pronunta cu decizii ale curtii impotriva ta sub diferite aspecte, in cazul meu concret acelasi judecator care mi-a fost judecator la 2 prelungiri de mandate de arestare, mi-a fost desemnat ulterior ca judecator de fond, iar in cazul cererii mele de a mi se ridica sechestru de pe o anumita suma de bani s-a pronuntat a doua oara cu decizie a curtii impotriva mea respingandu-mi cererea ca nefondata, si cine stie, poate daca nu era ARESTAT PENTRU TRAFIC DE INFLUENTA, probabil ar fi ajuns sa ia si alte decizii impotriva mea.

8. Cum are permisiunea DIICOT sa elibereze in presa fotografia din cartea de identitate atata vreme cat am pledat nevinovat iar legea spune foarte clar ca pana hotararea judecatoreasca ramasa definitiva esti considerat nevinovat, iar impotriva mea nu exista inregistrari ale traficului de internet, nu exista probe din perchezitia electronica a hard diskurilor, cum au permisiunea sa iti faca viata un iad sa nu te poti angaja nicaieri? Sperand ca ce ca dupa ani de zile de instante in care s-au dat doar amanari, o sa cedam nervos si o sa recunoastem numai ca sa se incheie odata calvarul?


9. Poate ma ajutati sa inteleg cum este posibil daca ai comis o infractiune impotriva unor cetateni ai altor state, avand ca partener (complice) o firma (persoana juridica) a altui stat strain, iar acea firma sa zicem retine din asazisul prejudiciu 90% si este considerata legala si ca fiind o afacere iar tu sa fii tratat ca un infractor deosebit de periculos, sa fii plimbat peste tot cu mascatii ca sa "vada lumea ce periculos esti", cum este posibil ca doar noi cei din romania sa fim vinovati? Oare nu e logic ca din moment ce firma respectiva functioneaza legal, iar chiar si cei care au recunoscut din Romania si sunt deja condamnati, actionau in baza unui contract juridic legal de prestari servicii, si nu exista nici o reclamatie la adresa ta, si mai mult de atat nu se cunoaste nici macar un singur asa zis pagubit din atatea mii, oare nu e logic ca nu exista nici un fel de infractiune?

Oare din atatea mii de "cetateni pagubiti ai altor state", oare nu se gasea nici unul mai destept sa depuna o reclamatie? nu a vazut nici unul ca luni de zile ii dispar bani constant si este pagubit? Oare institutiile abilitate ale celorlalte tari multe la numar ca doar vorbim de cateva mii de pagubiti, oare repet organele abilitate ale celorlalte state nu a fost nici unul atat de competent incat sa constate ce se intampla? Oare DIICOT-ul romanesc a fost mai destept decat toate institutiile altor state si a observat singur din oficiu ca se comite infractiune impotriva unor cetateni ai altor state chiar adaca aceia consimt si nu depun nici o reclamatie?

10. pe langa CEDO unde deja am intentat proces statului Roman, ce alte institutii abilitate mai exista care m-ar putea ajuta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri daca vor exista si celor care vor cere lamuriri le voi acorda.