avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate asanacheromel

Activitate asanacheromel

Asa este aveti dreptate , tocmai pentru a ma lamuri am sunat chiar acum avocatul si este asa cum spuneti dvs. Sunt doua chestiuni diferite insa pe aceasi speta . Somatia de plata a fost respinsa ca inadmisibila insa avocatul meu a ridicat exceptii de prescriere respinse si de aici si actiunea . Speram ca prin actiunea intentata de noi sa putem anula acel act care ne-a cauzat o multitudine de probleme datorita naivitatii cu care s-a pus o semnatura pe o hartie in alb pe care ulterior creditoarea a completat-o cum a crezut de cuviinta ... cu un imprumut de bani .... Va multumesc foarte mult pentru amabilitatea si ingaduinta dvs.
Cu stima
Nu , avocatul meu a facut o cerere in anulare .
Practic din cele explicate , prin aceasta cerere in anulare va cere anularea actului care sta la baza somatiei de plata . Pe fondul somatiei de plata instanta a respins cererea creditoarei ca inadmisibila . Creditoarea a facut cerere in anulare . In acelasi context avocatul meu a facut la randul sau o alta actiune tot cu subiectul de cerere in anulare iar acum , asa cum explicam pe portalul instantei de judecata sunt doua cereri in anulare : una facuta de creditoare unde sunt parata si alta facuta de avocat in numele meu unde sunt reclamant.
Eu practic pe fond am avut castig de cauza.
In legatura cu actiunea promovata de avocata, aceasta mi-a explicat ca a promovat-o tocmai pentru ca acel act sa nu mai poate fi folosit in alte cauze civile.
Deci nu e o intimpinare de aici si nedumeririle mele si nici nu doresc sa o "obosesc" pe avocata cu intrebarile mele, aici pe forum gasind mult mai usor explicatii .
De aici si intrebarile mele .

Inca o data cu stima
Buna ziua ,
Astazi am primit citatie prin care partea creditoare careia i s-a respins somatia de plata , facand actiune de cerere in anulare .
In acelasi timp , avocatul meu a facut la randul sau o cerere in anulare in aceasta speta.
In cazul somatiei de plata asa cum am precizat in mesajele anterioare am castigat . Ce alte dovezi va trebui sa prezint in cazul cererii in anulare in care sunt parata? Practic creditoare e nemultumita cu decizia de respingere a somatiei de plata.
Asadar in aceasi zi , pe rolul aceleaiasi instante vor fi doua cereri de anulare : una a creditoarei si una a mea , a paratei .
Cu cererea in anulare formulata de mine ca parata ( debitoare ) ce solutie pot primi ? Se anuleaza actul ptr. care s-a cerut somatia de plata ? Nu mai poate folosi acea chitanta in alte dosare pe care mi le poate eventual intenta ?
In speranta ca voi avea lamuririle necesare de la dvs.

Cu stima
Va rog sa-mi spuneti -din practica judecatoreasca - in cat timp voi putea primi cererea in anulare formulata de creditoare. Pe portalul instantei nu e trecuta vreo cale de atac. Cererile in anulare nu sunt cai de atac ? Voi primi doar o simpla comunicare acasa, cauza judecandu-se in lipsa mea chiar daca eu pe perioada procesului am avut angajat un aparator ?
Multumesc anticipat pentru lamuriri .

Cu stima
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte . Cu siguranta creditoarea va actiona intrucat e o clienta obisnuita a instantelor de judecata . Din cate inteleg din raspunsuri ma pot adresa inca de pe acum unui executor judecatoresc pentru recuperarea cheltuielilor de judecata fiind executorie, sau nu e adevarat si trebuie sa astept si calea de atac a creditoarei ?!
Inca o data toata stima .


Intr-un dosar cu obiect somatie de plata s-a dat urmatoarea hotarare :
"Respinge cererea formulata de reclamanta C.L. in contradictoriu cu parata A.C. ca inadmisibila .
Obliga reclamanta la plata catre parata a sumei de .... cu titlu de cheltuieli de judecata .
Cu cerere in anulare in termen de 10 zile de la comunicare . Sub sanctiunea nulitatii cererea se depune la Judecatoria .......
Pronuntata in sedinta publica astazi ...... "

Nefiind practic cu acest termen de cerere in anulare va rog sa ma lamuriti ce inseamna si cine trebuie sa o depuna ; atat creditorul cat si debitorul ? Cand devine irevocabila aceasta hotarare ? Care sunt pasii de facut ( eu fiind partea parata ) .Ce inseamna pentru mine ca parte parata aceasta cerere in anulare ?
Va multumesc anticipat .

Cu stima ,
Va multumesc pentru amabilitatea raspunsurilor si va rog sa ma scuzati ...
Cu respect

Buna dimineata si LA MULTI ANI celor care isi sarbatoresc azi ziua numelui !

Stiu ca nu e un moment prea potrivit insa am un dubiu pe care il supun atentiei dvs.:
- pe portalul ICCJ Bucuresti am vazut numele meu intr-un proces deschis de o ruda de a mea cu care m-am judecat in diferite cauze atat la Judecatoria orasului in care locuiesc cat si la Tribunal . Peste tot am castigat , in toate cauzele , A atacat decizia inclusiv prin contestatie in anulare fiindu-i respinsa ca inadmisibila .
Cand credeam ca totul s-a sfarsit , pe portalul ICCJ Bucuresti imi vad numele intr-un proces "revizuire -fond " . Am tot asteptat sa fiu citat insa nu s-a intamplat . La data la care trebuia sa se judece m-am uitat pe portal si am vazut ca s-a amanat cauza pana in luna februarie insa nu exista specificat motivul ; poate fi datorat faptului ca nu am fost citat ? Se poate judeca un proces de revizuire -recurs fara ca partea intimata sa nu fie citata , sa nu i se dea la cunostinta motivele de revizuire ? Nu trebuie sa pregatesc o aparare? Instanta asculta in asemenea cazuri doar versiunea reclamantului ? Nu trebuie sa stiu pe ce motive s-a facut cererea de revizuire ?
Cum credeti ca se vor desfasura lucrurile ? Trebuie sa fie citat sau e facultativa citarea in asemenea situatie ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri .

Cu respect
Revin cu aceasta speta . Poate cineva sa-mi explice daca e posibil sa se faca o somatie de plata in instanta pentru recuperarea unui imprumut facut sub forma unei chitante de mana contestata de cel care ar fi lua banii ?
Multumesc

Buna ziua ,

Va rog sa ma lamuriti intr-o speta :
- Doua parti incheie o chitanta de mana imprumut bani , scrisa de una din parti , iar cealalta isi pune doar semnatura . Suma e trecuta doar in cifre , lipseste mentiunea bun si aprobat datata sept. 2009. In sept. 2011 cel care a dat banii intocmeste un alt act aditional -inscris sub semnatura privata -prin care practic se prelungeste perioada de rambursare imprumut .
In sept. 2014 trimite o somatie de plata si actioneaza in instanta pentru recuperare imprumut .
Intrebare : actul fiind incheiat in sept. 2009 nu a intervenit prescriptia ? Sau actul aditional incheiat in perioada imprumutului prelungeste valabilitatea obligatiei ?
Imprumutatul contesta faptul ca ar fi luat bani , ca semnaturile le-a dat in alb intrucat era in imposibilitatea de a se misca in acea perioada si la cererea celui care a dat banii ( fiind frati ) sub diferite motive ca ii trebuie semnatura pentru a face diferite cereri in numele sau a semnat mai multe pagini albe ,actul nu a fost scris de imprumutat , suma e doar in cifre , etc. Practic in chitanta facuta se specifica : in cazul in care nu returna banii intr-un an calendaristic , partea imprumutata renunta la o casa si la toate drepturile succesorale . In 2012 cel care a dat banii a actionat in instanta cerand o hotarare care sa tina loc de act autentic insa cererea i-a fost respinsa printr-o hotarare irevocabila , anulandu-se aceasa chitanta de "contract de imprumut / antecontract vanzare-umparare" iar actul a fost declarat nul .
-Acest act este practic cel care este adus in discutie de aceasta data insa sub aspectul de "imprumut "
-Instanta il poate lua in calcul ca act de imprumut ??
Multumesc anticipat pentru raspunsuri , poate am fost confuz , imi cer scuze .

Cu stima