avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare judecatoreasca -somatie de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare judecatoreasca -somatie de plata


Intr-un dosar cu obiect somatie de plata s-a dat urmatoarea hotarare :
"Respinge cererea formulata de reclamanta C.L. in contradictoriu cu parata A.C. ca inadmisibila .
Obliga reclamanta la plata catre parata a sumei de .... cu titlu de cheltuieli de judecata .
Cu cerere in anulare in termen de 10 zile de la comunicare . Sub sanctiunea nulitatii cererea se depune la Judecatoria .......
Pronuntata in sedinta publica astazi ...... "

Nefiind practic cu acest termen de cerere in anulare va rog sa ma lamuriti ce inseamna si cine trebuie sa o depuna ; atat creditorul cat si debitorul ? Cand devine irevocabila aceasta hotarare ? Care sunt pasii de facut ( eu fiind partea parata ) .Ce inseamna pentru mine ca parte parata aceasta cerere in anulare ?
Va multumesc anticipat .

Cu stima ,
Cel mai recent răspuns: asanacheromel , utilizator 16:02, 16 Decembrie 2014
Dacă sunteti parata din cauză nu aveti decat să așteptati să vi se comunice cererea în anulare, dacă o astfel de cerere va fi facuta de reclamanta. Apoi, vă veți face apărările ce le considerați necesare.
In cazul în care nu se face sau se respinge cererea în anulare nu aveți decât să vă recuperați cheltuielile de judecată acordate de instanță. Oricum, sentința fiind executorie, puteți să o puneți în executare înainte să se formuleze o cerere în anulare..
Cererea in anulare este denumirea caii de atac pe care creditoarea o poate formula ca urmare a respingerii somatiei de plata formulata.Dvs asteptati si eventual verificati daca creditorul a inteles sa formuleze calea de atac mai sus amintita.Succes!
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte . Cu siguranta creditoarea va actiona intrucat e o clienta obisnuita a instantelor de judecata . Din cate inteleg din raspunsuri ma pot adresa inca de pe acum unui executor judecatoresc pentru recuperarea cheltuielilor de judecata fiind executorie, sau nu e adevarat si trebuie sa astept si calea de atac a creditoarei ?!
Inca o data toata stima .

Va rog sa-mi spuneti -din practica judecatoreasca - in cat timp voi putea primi cererea in anulare formulata de creditoare. Pe portalul instantei nu e trecuta vreo cale de atac. Cererile in anulare nu sunt cai de atac ? Voi primi doar o simpla comunicare acasa, cauza judecandu-se in lipsa mea chiar daca eu pe perioada procesului am avut angajat un aparator ?
Multumesc anticipat pentru lamuriri .

Cu stima
Buna ziua ,
Astazi am primit citatie prin care partea creditoare careia i s-a respins somatia de plata , facand actiune de cerere in anulare .
In acelasi timp , avocatul meu a facut la randul sau o cerere in anulare in aceasta speta.
In cazul somatiei de plata asa cum am precizat in mesajele anterioare am castigat . Ce alte dovezi va trebui sa prezint in cazul cererii in anulare in care sunt parata? Practic creditoare e nemultumita cu decizia de respingere a somatiei de plata.
Asadar in aceasi zi , pe rolul aceleaiasi instante vor fi doua cereri de anulare : una a creditoarei si una a mea , a paratei .
Cu cererea in anulare formulata de mine ca parata ( debitoare ) ce solutie pot primi ? Se anuleaza actul ptr. care s-a cerut somatia de plata ? Nu mai poate folosi acea chitanta in alte dosare pe care mi le poate eventual intenta ?
In speranta ca voi avea lamuririle necesare de la dvs.

Cu stima

Alte discuții în legătură

Revizuire - recurs instanta competenta asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-un proces legat de o hotarare care sa tina loc de act autentic . -Proces deschis la judecatoria orasului F ... (vezi toată discuția)
Procedura somatiei de plata(oug 119/2007) - comercial andyanya andyanya Creditoarea a deschis in data de 23.09.2010, in baza procedurii somatiei de plata prevazute de OUG 119/2007, o actiune in instanta in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Respingerea cererii de chemare in judecata ca inadmisibila marfan marfan Buna ziua La solutionarea unei cauze am ajuns la \"respingerea cererii de chemare in judecata ca inadmisibila\". Desi au fost invocate doua exceptii, ... (vezi toată discuția)