As dori sa stiu daca, conform legislatiei, pot avea 2 locuri de munca cu norma intreaba.
Sunt deja angajat cu norma intreaga si negociez pentru un al 2-lea post, intr-o alta firma.
Idea e ca suntem 240 de apartamente. Daca stai sa scrii pentru fiecare te doare mana :) Se poate face un tabel cu cine a platit. BF reprezentand dovada platii.
Suntem unii care intentionam sa respectam legile (evident, cum e si normal), insa sunt unii care insista sa repartizam anumite chieltuieli altfel, gen pe cap de locuitor, nu pe cota indiviza, si daca se supune la vot si se accepta, ce se intampla daca cineva se razgandeste sau daca nu adera la decizie? Ne poate da in judecata asociatia?
Imi cer scuze daca s-a mai discutat insa nu am gasit prin cautari.
Suntem o asociatie noua de locatari (in curs de infiintare) si am dori sa stim daca putem decide prin statut repartizarea chieltuielilor comune (energie electrica, apa, chieltuieli de reparatie, lift, administrator, etc.) sau daca e vre-o lege care reglementeaza aceste aspecte si care?
Si ce s-ar intampla daca de ex. lege prevede repartizarea unor chieltuieli in cota indiviza iar noi le impartim in functie de locatari? Exista riscuri pentru asociatie in caz ca cineva ne reclama?
Intentionez sa cumpar un imobil care este dobandit prin uzucapiune.
As dori sa stiu cat de legal/in regula/safe sunt daca iau aceasta decizie.
Datele problemei: :)
Terenul a fost dobandit prin uzucapiune undeva prin 2011 (daca nu ma insel), din cate am gasit pe portal.just, au fost mai multe procese legate de acest teren, insa dreptul de proprietate, acordat in instanta, a revenit vanzatorilor cu care negociez acum.
Ce sanse sunt sa fie anulat acest drept de propietate dobandit prin uzucapiune?
Exista vre-o modalitate prin care sa imi fie luat bunul de vre-un proprietar intors de peste mari si tari?
Se merita un astfel de risc?
Mentionez ca doresc sa achizitionez imobilul si terenul pentru a locui, nu ca o investitie.