avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare bun dobandit prin uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare bun dobandit prin uzucapiune

Intentionez sa cumpar un imobil care este dobandit prin uzucapiune.
As dori sa stiu cat de legal/in regula/safe sunt daca iau aceasta decizie.

Datele problemei: :)

Terenul a fost dobandit prin uzucapiune undeva prin 2011 (daca nu ma insel), din cate am gasit pe portal.just, au fost mai multe procese legate de acest teren, insa dreptul de proprietate, acordat in instanta, a revenit vanzatorilor cu care negociez acum.
Ce sanse sunt sa fie anulat acest drept de propietate dobandit prin uzucapiune?
Exista vre-o modalitate prin care sa imi fie luat bunul de vre-un proprietar intors de peste mari si tari?
Se merita un astfel de risc?

Mentionez ca doresc sa achizitionez imobilul si terenul pentru a locui, nu ca o investitie.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 22:50, 3 Martie 2014
Nu exista riscuri, daca vanzatorii au hotarare definitiva si irevocabila puteti cumpara fara grija.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani utagabitibi utagabitibi am cumparat un pamant cu act de mana si martori, dupa care am aflat ca altcineva are act de donatie pe el. As vrea macar sa recuperez banii. ce sanse am daca ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - se poate? baciucristian baciucristian Buna ziua. Poate ma ajutati va rog cu urmatoarea problema. O matusa locuieste din anul 1975 intr-o casa nationalizata. In anul 1999 a cumparat casa in baza ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara titlu de proprietate detinut din 1957 valericamirea valericamirea doresc sa cumpar o casa care se afla pe un teren de 280 m, din care 80 m sunt detinuti de fara titlu de propietate , din 1957, in zona Rahova. Cum pot ... (vezi toată discuția)