avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate Zarago

Activitate Zarago

Răspuns la discuția Inregistrare in scopuri TVA
Trebuie sa ma inregistrez in scop de TVA prin optiune. altfel nimeni nu o sa cumpere nimic de la mine in regim en gros.
Cat despre inspectorul care a venit cu mirifica solutie spune ca si-a facut treaba ca e de competenta sectorului 5, sector care ma trimite inapoi de unde am plecat.
Cat despre cerere in scris, iar ar mai dura 10 zile. Deja clientii ma asteapta cu comenzile de marfa si eu nu pot desfasura activ economice pana nu se termina circul asta.
Mi-am facut plin de sperante o firma SRL-D, am aplicat la proiectul de stat de 20.000 , am primit confirmarea ca e totul ok.
Urmeaza sa ma inscriu ca platitor de TVA prin optiune
Sediul social in sectorul 2, intr-un bloc de locuinte, intr-un apartament.
La ONRC a mers totul rapid.
La ANAF sector 2 mi-a spus ca firma nou infiintata nu este eligibila. Motivul ? aveam CAEN principal 4719 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare si secundare diverse printre care si 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, cu care si incep pana prind putin curaj sa trec la pasul urmator - distributie en gros si punct de vanzare. Solutia oferita de inspector ?
Ori sa-mi schimb CUI-ul, sa trec activ principala 4791 ori sa-mi deschid punct de lucru. am facut punct de lucru in sectorul 5, am refacut documentatia, am depus dosarul la sectorul 2, urmand ca sectorul 2 sa trimita o notficare catre sectorul 5 ( cu ce, numai ei stiu) sa poata veni un inspector (de la care sector iar nimeni nu stie, arunca bila unul in gradina celuilalt) sa vada ca punctul de lucru e ok pentru activitatea principala si sa-mi emita CIF-ul.
Am fost la sectorul 5, unde mi-a spus ca eu nu am ce sa caut acolo ca totul se rezolva intre agentii.
CARE este procedura mai departe ? Povestea asta dureaza de 2 luni deja, e ridicol. #-o
Unde si cum pot reclama Evaziunea Fiscala astfel incat sa se si ia in considerare?
Am fost angajatul unei firme X din Bucuresti, cu sediul social in sector 1 Bucuresti. Nu stiu nici acum cum mi s-a desfacut contractul de munca si cine a semnat pentru asta vreodata.
Patronul firmei X nu doreste a-mi achita restantele salariale (salariu triplu fata de contractul de munca-asta nu am cum s-o dovedesc) sustinand ca nu am ce sa-i fac.
Insa eu am destule documente privind gestiunea lui, facturi de la diversi furnizori care nu au fost bagate niciodata in contabilitate, evidente tinute de mine cum si catre cine a plecat marfa, sute de mailuri in care reglam gestiunea la sfarsit de luna in functie de vanzari samd.
Sa nu mai zic de carnete PSI expirate de jumatate de an, de faptul ca se lucreaza cu foc deschis turnatorie plumb fara vreo jena de Mediu samd.
Cu o vasta baza de date de clienti cunoscuti deja cu destule idei bune si acces la produse sa ne apucam sa facem distributie.
Fac firma SRL-D sa aplic si la proiectul SRL-D si acum la ANAF sector 2, unde e sediul social pentru RO-ul minunat
Fac dosarul ca sa-mi zica acolo dupa O LUNA, (asa zise 10 zile) ca ori trebuie deschis punct de lucru ori schimbat CAEN-ul.
Gasesc punct de lucru in sector 5, ma duc cu constatatorul de la ONRC la minunatul ANAF, unde primesc o negatie si tre sa fac dosarul din nou si sa astept alte "10 zile" sa iasa nu stiu ce dovada de acolo cu care sa ma duc la sectorul 5 de unde sa vina un inspector sa vada punctul de lucru probabil in alte "10 zile"
CHIAR dureaza 2 anotimpuri pentru o nenorocita de inregistrare ?X-(
RUSINE ANAF
Imi poate oferi cineva consultanta ? II pot da in judecata ? ce sa fac ?
Sau sa-mi bag picioarele-n ea de firma si sa lucrez la negru ? Ca statul nu vrea bani vad