avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate vasile2014

Activitate vasile2014

Cu alte cuvinte rata este compusa lunar, precum este dobanda la banca ?
Sau penalizarile se insumeaza separat ?
Cred ca este inchis cu cheie panoul, nu l-am probat, dar asa se vede.

Totusi vreau sa stiu daca este corecta sau gresita afirmatia administratorului, deoarece pentru lunile din urma listele nu mai sunt acolo, si sunt necesare pentru verificare.
Deoarece administratorul mi-a spus ca nu are dreptul legal sa-mi trimita copii ale tabelului afisat, si pentru ca am citit un articol care sugereaza contrariul, va intreb pe dumneavoastra.
Administratorul mi-a trimis in schimb doar cheltuielile pentru apartamentul meu pentru ultima luna, dar eu cum pot verifica si dovedi ca mi-au fost introduse cheltuieli in plus la serviciile de la care sunt debrasat precum si gaze in toate lunile restante.

"ORICE PROPRIETAR, MEMBRU al asociatiei de PROPRIETARI, are DREPTUL de a solicita ORICE DOCUMENT al asociatiei de proprietari printr-o simpla cerere. Adica vi se pare ca sunteti furati? Cereti o copie dupa actele asociatiei si le veti obtine apoi le consultati. In cazul in care apar nereguli, se merge mai departe."
Multumesc pentru raspuns.

2 -Mentionez ca am deschis subiectul pentru a aduce in discutie tocmai cheltuielile de la care sunt debransat permanent, gaz si caldura, astfel incat acestea nu trebuie sa apara pe lista de cheltuieli indiferent ca sunt sau nu scazut din evidenta.

Corectitudinea indeplinirii functiei de presedinte nu depinde de cererea mea.
Nu am obiectat print acest topic impotriva platii cotelor individuale care nu au legatura cu caldura si gazul, acelea sunt mici.
Nu cred e normal sa supraveghez non stop presedinta unei asociatii, pentru a nu mai face abuzuri.

Desi m-am debransat legal de multi ani de la serviciul de gaze, de la energie termica( fiind singurul imobil debransat), cat si instalare de apometre, presedinta de bloc mi-a introdus plata 100% la cheltuielile pentru aceste servicii din ultimele 4 luni, timp in care am nu am locuit in imobil. Ultima luna este afisata inca cu cheltuieli incorecte, iar pentru luna decembrie am obtinut informatiile detaliate de la noua firma de administrare a asociatiei.

Noul administrator mi-a trimis suma pentru fiecare luna restanta dar a refuzat sa-mi trimita cheltuielile detaliate si pentru primele doua luni restante, si de asemenea a afirmat in scris ca nu tine de administratie sa-mi raspunda de ce nu stie ca sunt debransat de la aceste servicii. Mi-a spus sa iau legatura cu reprezentantul legal(Comitetul Executiv)pentru a rezolva problemele.

Nu este prima data cand doamna presedinta face un abuz introducandu-mi o cheltuiala nejustificata si pe care am cerut ulterior sa fie scazuta. In conditiile in care ma simt ofensat in dialogul cu doamna presedinta din cauza tonului dictatorial, dar si reprosurilor pe care mi le-a adus pentru ca incerc sa am costuri mici, cred ca am nevoie de un avocat, dar voi urma sfatul dumneavoastra mai intai. Nu stiu cum fac o sesizare OFICIALA.
Răspuns la discuția Repartizare energie termica
Multumesc @ynocentta si @thran - m-ati informat bine in legatura cu aceasta situatie. Ramane sa aflu cum fac o Sesizare Oficiala pentru a clarifica aspectele, si voi cauta sa citesc si L rt 230/2007 art 17.

Eu cred ca nu datorez 100% din costurile la incalzire - adica la fel cat platesc si cei bransati la agentul termic, in conditiile in care debransarea mea este oficiala si in anii anteriori costul a fost mai mic fata de cei bransati;
dar dupa cum am spus, aceast sabotaj de catre presedinta a aparut si din cauza ca nu simpatizez persoanele care isi afirma autoritatea printr-un cult al personalitatii/dictatorial, mai ales cand nu imi respecta drepturile, - de exemplu cand a incercat sa-mi obstructioneze debransarea sau cand mi-a reprosat ca platesc prea putin la intretinere -datorita faptului ca am inlocuit un sistem ineficient cu altul eficient.
Prin acest topic doresc sa informez avocatii interesati - daca imi va fi necesar - in cazul in care sfaturile pe care le primesc aici nu vor fi de ajuns pentru rezolvarea problemei.

Mentionez ca e vorba de o garsoniera debransata din 2008 de la sistemul de energie terminca in care nici unul din membri familiei nu locuieste permanent. Din cauza ca administratorul anterior a fost inlocuit cu o firma noua iar eu nu am vizitat imobilul timp de mai multe luni si nu m-am scazut de la intretinere, cand am venit am citit la cheltuieli o suma de 5 milioane - care include si lunile anterioare. Din aceasta suma e afisat la caldura 110 RON pentru luna anterioara - Ianuarie - suma pe care o platesc locuintele bransate la energie termica, fiind cea mai mare cheltuiala pe care am incercat sa o reduc.

Mentionez ca in anii anteriori valoarea mi s-a parut de asemenea destul de mare, aproximativ intre 40%-70% fata de locuintele bransate, chiar nu stiu exact procentajul. Mi s-a spus ca este vorba de niste tevi de caldura care trec prin casa. Dar eu observ ca vizibile sunt doar tevile de apa calda de la robinete (pentru care am apometre), dar nu si tevile de caldura pentru calorifer. Mentionez ca si de la gaze sunt debransat - pentru a nu se intelege ca incalzesc garsoniera pe cheltuiala altuia. Cum stiu care e suma corecta pe care trebuie sa o platesc pentru caldura, cum se calculeaza ?

Inainte sa contactez noul administrator si sa-i dau copii ale debransarii daca va fi necesar, sunt interesat sa aflu si de ce nu a primit pana acum situatia exacta a imobilului meu debransat, si cine a responsabil pentru aceste greseli ?
- Mentioneaz ca presedinta de asociatie a facut si inainte greseli, care cred eu ca au fost intentionate, pe care si le-a corectat tot datorita faptului ca i-am adus in fata copii ale articolelor din lege care prevad drepturile locatarilor.
- Motivul pentru care nu m-am scazut de la cheltuieli de intretinere este acela ca fostul administrator nu mi-a acceptat o cerere de la distanta, desi eu am posibilitatea de a trimite copii prin internet sau fax, dar e posibil ca aceasta presedinta sa aiba o influenta mare asupra adminstratorilor. Am incercat sa evit contactul direct atunci cand trebuie sa-mi cer drepturile deoarece cred ca se simte ofensata si mi-a reprosat in trecut dreptul de a-mi reduce cheltuielile.
- Voi citi si obligatiile presedintilor asociatiilor, si daca doamna presedinta nu va intelege sa nu mai faca greseli, poate e bine sa primeasca un telefon de la un avocat pentru inceput.