avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate tt3odora

Activitate tt3odora



Valeriu TUDOR a scris:

1. Perioada in care veti fi in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) este asimilata obtinerii de venituri din salarii asa ca veti primi in continuare stimulentul de insertie.

2. Din Ordinul MM 1474/2011:

Situatie:
Se poate acorda stimulentul de inserţie pe perioadele în care persoana beneficiară se află în concediu medical, concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, alte tipuri de concedii medicale acordate în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare?

Solutie:
Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru îngrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, deoarece în aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activităţi independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de inserţie.

3. Dupa ce inceteaza plata stimulentului de insertie pentru primul copil, daca relauti activitatea dupa concediul de maternitate, puteti solicita direct stimulentul de insertie pentru al doilea copil (fara sa mai intrati in CCC2).

Buna ziua. Este logic ce spuneți dvs dar eu am pățit tocmai invers, adică pe perioada concediului medical de maternitate cel de 126 zile am primit stimulentul copilului 2 și acum mi-a venit hârtie pentru restituirea sumei necuvenite. O sa fac o noua postare în care sa pot pune o poza cu actul primit de la agenția de plăti. Nu știu cum s-o atașez aici poza ca as face-o. Mulțumesc mult sper sa ma ajutați cu un sfat, articol lege care sa ma ajute.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Am sansa sa fiu operator pe calculator in ziua votarii si sa castig o suma de bani impozabili (nu ni se face contract de munca). In aceasta situatie pot pierde indemnizatia de crestere a copilului?? Este vorba de o zi in care poate si taticul sa aiba grija de bebelus. M-am incurcat in legi si ordonante si nu mai stiu care se aplica acum. Multumesc mult.
Buna ziua! Doresc sa vand o masina care nu are taxa platita si as dorii sa-i pastrez numerele mai mult sa ma asigur ca nu o sa am probleme cu amenzile ulterioare venite tot pe numele meu (m-am ingrozit cate am citit in acest sens). Pasii pe care trebuie sa-i urmez sunt urmatorii: semnarea unui contract de vanzare cumparare, scoaterea de la fiscal si dovada ca nu am datorii la stat necesara cumparatorului si dupa mergem impreuna la inmatriculari iar eu platesc o taxa pentru pastrarea numerelor si i le iau atunci? Atunci el poate sa isi scoata numere provizorii pana are banii de taxa?? Daca el isi scoate numere provizorii masina mai figureaza la politie pe numele meu?? Ma mai pot astepta la roviniete si alte amenzi??? Cererea pentru pastrarea numerelor se poate face si inainte de vanzarea autovehiculului ca doar are valabilitate 1 an iar cumparatorului trebuie sa ii dau in original chitatanta sau o copie? Va multumesc.
Răspuns la discuția Amenda rovinieta
Nu vreau sa va stresez eu am inteles situatia dar i-am intrebat online ca sa nu ma mai deplasez pe cei de la CNADNR si sa nu pot inregistra cererea asa cum am patit ieri. Rapunsul e urmatorul:
"Conform prevederilor legale in vigoare, (asa cum ati gasit sip e site-ul nostrum), in situatia schimbarii nr. de inmatriculare la un vehicul care are déjà o rovinieta valabila, (achitata pe nr. de inmatriculare anterior), aceasta rovinieta este perfect valabila chiar daca pe vehicul s-a montat alt nr. de inmatriculare, doar daca la emiterea rovinietei respective seria de sasiu a fost inscrisa corect si deci este identica cu seria de sasiu inscrisa in talonul nou (certificat de imatriculare).

Cererea despre care vorbiti, se depune la CNADNR SA numai daca la emiterea rovinietei respective s-a produs o eroare la inscrierea seriei de sasiu sau nu este inscrisa in rovinieta (situatie in care nu se poate identifica vehiculul cu rovinieta valabila, in baza de date).

Prin urmare, daca seria de sasiu din rovinieta este identica cu seria de sasiu din noul talon, nu se efectueaza nicio modificare in baza de date. Identificarea vehiculului se face dupa seria de sasiu (nr. de identificare al vehiculului) corespondenta actualului nr. de inmatriculare de pe vehicul, care este aceeasi cu cea din baza de date, deci vehiculul are rovinieta. La interogarea bazei de date cu Roviniete valabile, importanta este seria de sasiu, nu nr. de inmatriculare al vehiculului. ".
O sa pastrez maiul si o sa-l printez. Acum doresc sa intreb un avocat e valabil maiul cu numele unui angajat CNADNR care mi-a raspuns in cazul in care o sa am probleme daca nu imi iau alta rovinieta. Maine trebuie sa ies din localitate si mi-e frica s-o fac fara sa rezolv cu rovinieta.
Va multumesc din suflet
Răspuns la discuția Amenda rovinieta
Va multumesc
Răspuns la discuția Amenda rovinieta
Va multumesc pentru raspuns dar nu stiu cum sa-i "oblig" sa-mi primeasca cererea cand ei ieri nu au vrut si au spus ca e valabila si nu e necesara schimbarea numarul... Ma puteti ajuta cu nr ordonantei sau legii in care apare articolul citat de mine. Va multumesc
In cazul incheierii unui contract de comodat se mai face contract de vc?? se mai scoate de la fiscal??? care sunt pasii si conditiile/avantajele unui contract de comodat in principal din punctul de vedere al vanzatorului. Va multumesc
Răspuns la discuția Amenda rovinieta
roadx a scris:


In ceea ce priveste art 1. alin 12 din og 15, articol care suna cam asa: „(12) Incepand cu data de 1 august 2010, in cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul informeaza in scris Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania — S.A. cu privire la schimbarea numarului de inmatriculare, in vederea operarii modificarii in baza de date." ambiguitatea ramane si continutul se poate interpreta in mai multe moduri:



Buna dimineata! Noi am achizitionat un autoturism si l-am inscris, are alte numere si pentru ca mai avem inca o jumatate de an de rovinieta am vrut sa schimbam numarul de inmatriculare de la rovinieta si am sunat la CNADNR ca sa intrebam cum sa facem. Raspunsul lor telefonic a fost ca nu e nevoie sa schimbam numarul ca ei verifica si dupa seria de sasiu valabilitatea rovinietei nu doar dupa numar si ca nu o sa avem probleme. Ca sa fiu sigura ca nu am avut norocul sa dau de un angajat dragut am trimis sotul la unul din sedii ca sa schimbe numarul si acolo a fost refuzat din aceleasi motive ca nu e necesar ca masina are rovinieta si ca rovinieta e a masinii nu a proprietarului... Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa facem in acest caz?? Nu vreau sa ajung sa ma judec cu ei, nu pot nici sa dovedesc ca nu au vrut sa-mi inregistreze cererea de schimbare a numarului de la rovinieta valabila si nici nu as vrea s-o platesc daca inca mai e valabila 6 luni.

Va multumesc