avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate daminescualin

Activitate daminescualin

Mulțumesc!
Bună ziua,
Lucrez într-o companie automotiv pe post de inginer dezvoltare, sunt în preaviz și am cerut 5 zile de concediu din 19 pe care le mai am,angajatorul nu îmi aprobă cererea de concediu și nu știu dacă are dreptul sa o facă și ce as putea eu sa fac.Demisionez din cauză că angajatorul îmi cere sa lucrez pe foarte multe domenii care nu apar în fisa postului(ex.autocad)și nici nu am primit formarea necesară
Va mulțumesc
Răspuns la discuția Salariul Neplatit
Daca voi merge la ITM, ma gandesc ca se va rezolva problema, nu cred ca este corect ce faci ei ca si conducere. Se intampla probleme in familie care pentru o zi lipsa motivata nu cred ca ar trebui sa procedeze astfel.
Multumesc
Eu am discutat cu managerul de la resurse umane si mi s-a spus ca ei au primit doar informatia cum ca eu nu am fost la lucru si nimeni nu stia de mine, nu au primit crerea mea si mi-au recomandat sa vorbesc cu seful respectiv managerul meu. Am discutat cu ei da am primt raspunsul final ca nu voi fi nici platit si voi ramane si cu o nemotivata.
Seful meu de buna credinta, a fost si a discutat cu resursele dar managerul de produxtie s-a opus si nu doreste sa accepte decat situatia actuala, "nu exista cererea ramai nemotivat" acesta este raspunsul primit de la el.
Cererea a fost lasata in biroul de la productie de catre seful meu, pentru ca noi eram sch. 3 a lasat cererea pentru a fi dusa de colegi sefului meu la resurse umane, dar nu a ajuns la resurse.
Salut,
In data de 07.01.2019 mi s-a platit salariul aferent lunii decembrie 2018,dar mi s-a oprit din salariu suma de 1400 ron pe motiv ca am o zi nemotivata si contractul colectiv de munca spune ca orice angajat cu una sau mai multe nemotivate nu au dreptul la al 13-lea salar. Mi s-a platit al 13-lea salar in luna decembrie si acum mi s-au oprit retroactiv suma de bani.
In 19.12.2018 am lipsit de la lucru pentru o problema medicala in familie (l-am insotit pe fratele meu la urgente,am acte doveditoare ca insotitor,a fost preluat de salvare din strada) dar am anuntat seful de schimb (sch.3) de problema aparuta si l-am rugat sa imi aprobe o zi de concediu,ceea ce a fost aprobat. Cererea de concediu nu a ajuns la resurse umane si eu am fost pontat nemotivat.

Va rog daca poate cineva sa ma indrume spre cum pot sa procedez mai departe.
Multumesc!
Răspuns la discuția contract de munca
buna seara,

deci sa inteleg ca au dreptul sa ne schimbe programul de la 8h in 3 schimburi la 12/24 12/48 fara ca noi sa fim de acort? mentionez ca doar pentru 3 angajati se aplica acest program, schimbarea programului a venit din cauza ca noi lucram de luni pana duminica cate 8 h si conducerea vrea sa scoata orele suplimentare din sfarsit de saptamana

multumesc
multumesc pentru raspuns,problema este ca in momentul de fata sunt 3 angajati la care se va schimba programul,asta din cauza ca noi lucram de luni pana duminica (weck. ore suplimentare) si conducerea doreste schimbarea programului de lucru pentru a scoate orele suplimentare. La negocieri noi nu am fost anuntati si acum dupa 2 luni ni s.a comunicat ca vom incepe pe programul 12/24 12/48 fara ca noi sa fi semnat vreun act.
Multumesc