avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul Neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul Neplatit

Salut,
In data de 07.01.2019 mi s-a platit salariul aferent lunii decembrie 2018,dar mi s-a oprit din salariu suma de 1400 ron pe motiv ca am o zi nemotivata si contractul colectiv de munca spune ca orice angajat cu una sau mai multe nemotivate nu au dreptul la al 13-lea salar. Mi s-a platit al 13-lea salar in luna decembrie si acum mi s-au oprit retroactiv suma de bani.
In 19.12.2018 am lipsit de la lucru pentru o problema medicala in familie (l-am insotit pe fratele meu la urgente,am acte doveditoare ca insotitor,a fost preluat de salvare din strada) dar am anuntat seful de schimb (sch.3) de problema aparuta si l-am rugat sa imi aprobe o zi de concediu,ceea ce a fost aprobat. Cererea de concediu nu a ajuns la resurse umane si eu am fost pontat nemotivat.

Va rog daca poate cineva sa ma indrume spre cum pot sa procedez mai departe.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 10 Ianuarie 2019
Si cererea unde este ?
Cererea a fost lasata in biroul de la productie de catre seful meu, pentru ca noi eram sch. 3 a lasat cererea pentru a fi dusa de colegi sefului meu la resurse umane, dar nu a ajuns la resurse.
Daca seful dvs este de buna-credinta, ar putea merge sa explice situatia celor de la resurse.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Seful meu de buna credinta, a fost si a discutat cu resursele dar managerul de produxtie s-a opus si nu doreste sa accepte decat situatia actuala, "nu exista cererea ramai nemotivat" acesta este raspunsul primit de la el.
Dar mai sus de acel manager s-a discutat ?

Alte discuții în legătură

Bonurile de masa bogdan curtean bogdan curtean bonurile de masa valoarea lor poate fii oprita din salariu ? (vezi toată discuția)
Concediere persoana care a iesit din 2 ani pt maternitate... raluca18 raluca18 Am o persoana care in martie si-a incheiat cei 2 ani pt concediu de maternitate , normal era sa vina la lucru sau sa faca o cerere pt concediu fara plata...dar ... (vezi toată discuția)
Solicit sprijin urgent ContSters23466 ContSters23466 In data de 5 martie 2010 seful mi-a comunciat ca in perioada 8 - 12 martie 2010 voi veni la munca tot schimbul 2 ca si in perioada 1 - 5 martie 2010. I-am ... (vezi toată discuția)