avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solicit sprijin urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solicit sprijin urgent

In data de 5 martie 2010 seful mi-a comunciat ca in perioada 8 - 12 martie 2010 voi veni la munca tot schimbul 2 ca si in perioada 1 - 5 martie 2010. I-am comunicat ca nu pot sa accept acest lucru intrucit fiind programat sa fiu schimbul 1 normal mi-am facut si eu un anume program pentru rezolvarea unor probleme personale. Mentionez ca si in luna decembrie 2009 a procedat la fel si am acceptat fiind la munca 3 saptamana schimbul 2. Observand ca din nou face acest lucru ca sa lucreaz 3 saptamani schimbul 2 normal ca nu am acceptat. In acel moment am fost OBLIGATA sa imi fac cerere pentru zile libere (in contul zilelor din noiembrie - decembrie 2009 dupa legea care atunci s-a lucrat si nu s-a platit zilele. Acea frumoasa Ord. 375). Datorita faptului ca a avut un comportament idecent obligandu-ma sa fac ceva ceea ce nu doream normal am fost la managerul unitatii, la directorul adjunct unde am expus situatia dupa care dansii mi-au spus sa fac un memoriu in care sa redactez ce s-a intimplat inclusiv faptul ca am fost obligata pentru acea cerere. Verbal mi s-a spus ca nu se va aproba cererea de zile libere deoarece nu este si acordul meu.
In data de 8 martie 2010 m-am dus la munca schimbul 1 asa cum era normal iar sefa dupa ce a fost anuntata de colega mea ca eu sunt la munca, m-a sunat si mi-a adresat cuvinte urite care sincer nu le pot reproduce aici, motiv pentru care m-am deplasat la managerul unitatii unde am comuncat ce s-a intimplat. Atunci s-a luat legatura cu sefa biroului personal si cu jurista unitatii unde din nou am spus ceea ce s-a intimplat. In timp ce se discuta aceasta problema un al doilea director care poarta denumirea de director de ingrijiri (in traducerea libera adica asistentul sef de pe unitate) isi pune singur decizia pe cererea mea ca se aproba zilele libere deoarece a fost sunat de catre sefa mea. DECIZIA JURISTULUI, A SEFEI DE LA BIROUL PERSONAL, A MANAGERULUI - decizie pe care eu am primito verbal si nu in scris - A FOST CA SA SE RESPECTE GRAFICUL DE LUCRU (ADICA O SAPTAMANA SCHIMBUL 1 SI O SAPTAMANA SCHIMBUL 2 IN ALTERNANTA CU CELALALT PERSONAL DIN COMPARTIMENT). VERBAL MI S-A COMUNICAT CA SA STAU 5 ZILE IN LIBERE CHIAR DACA EU NU DORESC.
DE ACEEA DORESC SA MA SPRIJINITI SI SA MA INDRUMATI IN BAZA CAROR LEGII SI CATRE CINE SA MA ADRESEZ PENTRU A MI SE FACE DREPTATE ??????
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 13:21, 9 Martie 2010
incercati sa faceti o sesizare la ITM-ul local si/sau la directia de sanatate.
Organizarea timpului de munca este prevazuta in Ordinul MS nr.870/2005 si in regulamentul intern . Graficele de lucru se intocmeste de asistenta sefa si medicul sef de sectie si un exemplar se depune la sfarsitul lunii in curs pentru luna anterioara la serviciul resurse umane , care are in sarcina urmarirea respectarii graficului lunar de lucru , precum si concordanta intre graficul de lucru,pontaj si condica de prezenta . Modificarea graficului lunar de lucru se face la propunerea sefului de sectie si cu aprobarea managerului sau a directorului medical , graficul lunar de lucru se modifica in cazuri exceptionale ( concedii medicale sau alte probleme bine justificate ) .
Discutati mai intai cu medicul sef de sectie , apoi cu un memoriu scris managerului unitatii care va solicita sefului serviciului resurse umane sa verifice concordantele .
Daca nu s erezolva problema , va puteti adesa DSP judetean sau ITM .
(4) Prin graficele lunare de activitate intocmite anticipat pentru o luna, pe locuri de munca, se stabileste:
a) numarul de personal pe fiecare tura in raport cu nevoile asistentei medicale;
b) rotatia pe ture a personalului;
c) intervalul legal dintre doua zile consecutive de lucru.
(5) Graficele lunare de activitate, pe locuri de munca, se intocmesc de seful de compartiment si se aproba de conducerea unitatii.
(6) Modificarea graficelor lunare se poate face de catre conducerea unitatii, la propunerea sefului de compartiment.

Din ordinul ms 870/2004

Ar fi trebuit sa solicitati o decizie scrisa prin care se modifica graficul de lucru in care sa se arate motivele care stau la baza acestei decizii. In caz contrar ar fi trebuit sa va prezentati la lucru si sa fiti pontata cf. condicii de prezenta si graficului de lucru aprobat de conducere la inceputul lunii. Luati legatura si cu liderul de sindicat si nu semnati nici o cerere de liberefara plata. Deciziile trebuie sa fie ale conducerii, in scris si motivate. In functie de situatie veti lua masurile care se impun- sesizare itm, dsp eventual instanta.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
stelarman, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Totul este la nivel verbal din partea conducerii. Eu am facut in scris si va redactez mai jos memoriu adresat managerului spitalului, memoriu depus in urma discutiilor verbale in data de 5 martie 2010, iar comunicarea verbala de a sta acasa a fost in data de 8 martie 2010. Din memoriu se observa ca am fost obligata sa imi fac cerere de zilele libere in contul zilelor din noiembrie - decembrie 2009. Deasemenea mentionez ca la inceputul lunii nu s-a facut nici un grafic de lucru deoarece serviciul este compus din doua asistente si un medic. Medicul are program zilnic dimineata iar noi asistentele venim prin rotatie o saptamana schimbul I iar urmatoarea schimbul II. Asistentele lucreaza numai schimbul I numai atunci cind una dintre noi doua suntem in foaie de boala sau in concediu legal de odihna pentru a asigura serviciul permanent in schimbul I.
In speranta ca acum am expus mai concret situatia va redactez si memoriu inregistrat in data de 5 martie 2010. MENTIONEZ CA ACEASTA SCHIMBARE DE TURA S-A FACAT NUMAI VINEREA LA ORA 13,00 ATAT IN LUNA DECEMBRIE CAT SI IN LUNA MARTIE, CIND MI SE TERMINA SAPTAMANA DE SCHIMBUL II.
Doamna Manager
Subsemnata Aringhe Adela, asistent igiena principal in cadrul SPCIN prin prezenta solicit sprijin din partea dumneavoastra pentru a-mi fi respectate drepturile de munca. Motivez aceasta solicitare prin argumnetarea si cu dovezi (a se vedea condica de prezenta si registrul de activitate) ca in luna decembrie 2009 mi s-a comunicat schimbarea turei I in tura II fara acceptul meu si am lucrat in luna decembrie 3 saptamani schimbul II.
In data de 5.03.2010 la fel mi s-a comunicat ca saptamana 8 - 12.03. 2010 sa vin schimbul II desi in mod normal eram schimbul I. In moment ce am comunicat ca nu pot sa accept acest schimb deoarece mi-am programat si eu in saptamana respectiva sa revolz anumite probleme personale, mi s-a comunicat sa fac cerere pentru zile libere.
Cu aceasta ocazie, motivez catre dumneavoastra si de ce am solicitat schimbarea locului de munca, adica din asistent de igiena in economist.
In speranta ca ma intelegeti, va multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
ContSters23466, utilizator

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu sau este altceva ???? ContSters23466 ContSters23466 Conform graficului de programare a serviciului pe luna decembrie (grafic efectuat in noiembrie 2009): - sef compartiment 1 - 31 decembrie tura intai (de la 7 ... (vezi toată discuția)
Sunt asistent medical pe secția pneumologie cu 25 paturi. personalul ... Adryaaan Adryaaan Sunt asistent medical pe secția Pneumologie cu 25 paturi. Personalul este format dintr-un medic, 7 asistenți cu tot cu asistenta șefă și 6 operatori. Ce ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere , din partea sefului? Elisaaa Elisaaa Buna seara! Este legal ca asistentul sef sa modifice graficul de ture dupa cum vrea el, si sa nu anunte inainte muncitorul(asistentul medical)? Sa nu il ... (vezi toată discuția)