avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate petrisor_35

Activitate petrisor_35

Initial un teren a fost impartit in 4 loturi plus drum privat, avand atribuita cota parte de drum. Ultimul lot a fost impartit in 2 fiind construite 2 case separate, iar cota de drum corespunzatoare lotului a fost impartita in mod egal (15,02%).
La vanzarea caselor, casa 1 a primit 15,02 cota de rum,iar casa nr. 2 - 9%, restul de 6 ramanand vanzatorului (care l-a despagubit pe vanzator), ceea ce mi se pare total aiurea intrucat vanzarea trebuia sa descarce de absolut tot ce apartinea de obiectul vanzarii.
Dupa un an, vanzatorul vinde acest procent de drum unui constructor care tranteste 6 case carora le asigura 1% drul de servitute. Mise pare o ilegalitate cu complicitatea notarului, din echipa. actualmente 4 proprietari din dreapta drumului au cota de 94 %, iar 6 proprietari din stanga drumului au 6% cota.
Din perspectiva celor prezentate, va rog opinia dumneavoastra pentru a ajuta sa inteleaga toti ca in tara asta exista lege.
Multumesc,
Petrisor
2 proprietati, nr. 1 cu acces la drumul public si nr. 2, in spatele acesteia, cu acces, in docuemnte, pe un drum de servitute (dupa aproximare 3,5 m ).
Proprietarul nr. 1 a inchis drumul cu un garaj iar accesul de la drumul public prin extinderea gardului propriu.
Asadar, proprietarul de la nr.2 iese din propria locuinta pe o alee de apx. 1m (10 m lungime) pe un drum privat apartinnd ]n coproprietate mai multor cetateni si pentru care nu detine nici un drept.
Avand invedere varsta inaintata am acceptat tacit sa foloseasca drumul privat insa.... pericolul rezida din perspectiva instalarii unui sistem de acces cu bariere care face imposibil accesul echipelor de pompieri la domiciliul acesteia si posibila afectare sia locuintelor noastre aflate la distante foarte mici.
Din aceasta perspectiva, rog sa ma sfatuiti asupra caii de urmat pentru a reintra in starea de legalitate, astfel incat sa asiguram securitatea locuntelor noastre si dreptul la proprietate nealterat.
Cu multumiri
Petrisor
locuiesc intr-o zona privata (casa si drum privat) unde am amenajat doua custi de caini pe care i-am gasit aici. ma trezesc cu o instiintare de la primarie in care sunt informat ca sunt un mare iubitor de animale, spuse de vecini (fara nume), ca am construit un adapost pe domeniul public si ca intermen de 5 zile sa demolez constructia de pe domeniul public, altfel, ma trag la raspundere in baza art. 4 si 5 din L.258/2013 si art. 17/L.61/1991.
Am inteles ca deja sunt proprietarul cainilor, ca domeniul privat este public si...ca trebuie sa ma conformez. astept un punct de vederepe aceasta speta.
cu multumir,
Petrisor