Buna ziua,
Ne-am gandit si la varianta dumneavoastra, sa angajam o femeie sa aibe grija de ea.
Dar asa face si cu strainii. In plus, le dicteaza si ce sa faca, dand un aer de superioritate.
Ne e ca daca angajam, persoana respectiva o sa clacheze si o sa plece.
"Cel mai probabil, din ce ati relatat dvs, pare a fi vorba si de o afectiune psihica grefata pe varsta inaintata (o dementa senila mai mult sau mai putin severa)."
A fost internata la Alexandru Obregia (nu Sf Luca, le-am incurcat eu), pe partea de psihiatrie, ca la asta ne-am gandit si noi ca poate sufera de ceva; dar se pare ca nu.
Totul le face constient, dar nu inteleg de ce minte si se poarta asa.
Buna ziua,
Nu stiu daca este corect unde am postat, dar am nevoie de un raspuns.
Am urmatoarea problema. Sotul meu are o bunica de 85 ani. Acum 2 ani am luat-o la noi in apartament sa nu mai stea singura. Merge singura, mananca singura.
Problema este urmatoarea.
De 1 an de zile, cu toate ca este lucida (isi aduce aminte si ce a facut in anii '80), ne jigneste, minte, se preface ca nu se mai poate tine pe picioare atunci cand este prinsa cu minciuna, nu vrea sa-i fac baie decat o data pe saptamana (si incepe sa miroasa), plus multe altele.
Am incercat amandoi sa vorbim cu ea, ca nu ii face nimeni nimic daca sparge un pahar, daca murdareste toaleta (cand nu ajunge in timp util) si face cineva curatenie dupa ea, firmituri, etc; dar ea nu recunoaste si ne acuza pe noi.
Se preface ca nu mai vede (distanta/aproape), dar daca vede o vecina la 10-15 m, o vede si o striga.
Afirma ca o dor toate si face abuz de pastile de inima si Nurofen (pleaca si isi cumpara singura de la farmacie)
A fost internata in spital la Sf Luca, medicii ne-au spus ca e sanatoasa, doar ca e normal ca organismul la 85 de ani sa mai cedeze (nu e ca la 25 ani).
Am fost insarcinata si am pierdut sarcina, din cauza nervilor (nu am voie sa ma enervez).
Putem sa o internam la un azil de batrani, chiar daca ea nu vrea acest lucru?
Eu si sotul meu suntem cu psihicul la pamant. Cand ajungem acasa nu ne dorim decat liniste.
Sa o lasam sa stea singura la ea, nu avem cum, pentru ca are o varsta si oricand se poate intampla inevitabilul.
Vrem sa o ducem la un azil, unde sa aibe cineva grija de ea si sa aibe persoane de varsta ei langa ea.
Cu pensia ei dorim sa platim azilul + diferenta de la noi.
Multumesc.
O zi placuta.
Buna ziua,
Am urmatoare intrebare.
Acum r ani, o persoana A a facut un credit pe numele lui pentru o persoana B, pentru ca B-ul nu mai putea face credit, cel mai probabil mai avea un credit la perioada respectiva.
A nu a beneficiat deloc de banii respectivi, toti banii s-au dus la persoana B.
Fusese la momentul respectiv persoana B, o persoana de incredere.
Si-a asumat la momentul respectiv ca o sa plateasca creditul - ratele.
Au trecut 5 ani, persoana B nu a platit nici o rata din creditul respectiv, cu toate ca a fost anuntata de persoana A ca ii vin instiintari acasa sa plateasca creditul.
Banca a predat mai departe datoria la o firma de recuperari creeante, iar firma a trimis pe la inceputul luni martie o somatie de executare silita lui A.
In continuare persoana B nu este interesata sa plateasca creditul, tot amanand.
Intrebarea este urmatoarea:
Se poate cumva face la notar sau undeva anume, ca persoana A titularul creditului (facut pt persoana B) sa treaca creditul pe numele persoanei B?
Va multumesc.
O zi buna.
Buna ziua,
In data de 05.03 am spus ca doresc demisia la jobul actual, deoarece mi-am gasit in alta parte.
Le-am spus ca nu pot sta in preaviz 20 zile lucratoare, deoarece cei de la noul job doresc sa vin cat mai repede (ar insemna pana pe data de 02.04)
Au zis ca ar putea sa ma ajute sa nu mai stau in preaviz pana pe 02.04, ci sa faca cu acordul partilor, sa depun demisia cu o data 05.03 si sa plec cu data 25.03, nu mai devreme de 15 zile, dat problemelor cu numarul mic de angajati.
Intrebarea mea este, daca fac cu acordul partilor, eu primesc salariul de pe data de 05.03 pana pe data de 25.03 cand plec in luna aprilie?
Va multumesc.
O zi buna va urez.