avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar

Buna ziua,

Am urmatoare intrebare.

Acum r ani, o persoana A a facut un credit pe numele lui pentru o persoana B, pentru ca B-ul nu mai putea face credit, cel mai probabil mai avea un credit la perioada respectiva.
A nu a beneficiat deloc de banii respectivi, toti banii s-au dus la persoana B.
Fusese la momentul respectiv persoana B, o persoana de incredere.
Si-a asumat la momentul respectiv ca o sa plateasca creditul - ratele.
Au trecut 5 ani, persoana B nu a platit nici o rata din creditul respectiv, cu toate ca a fost anuntata de persoana A ca ii vin instiintari acasa sa plateasca creditul.
Banca a predat mai departe datoria la o firma de recuperari creeante, iar firma a trimis pe la inceputul luni martie o somatie de executare silita lui A.
In continuare persoana B nu este interesata sa plateasca creditul, tot amanand.

Intrebarea este urmatoarea:
Se poate cumva face la notar sau undeva anume, ca persoana A titularul creditului (facut pt persoana B) sa treaca creditul pe numele persoanei B?

Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:31, 2 Aprilie 2014
Nu, nu se poate.
In plus, chiar daca ar exista dovada ca A i-a dat o suma de bani lui B, dreptul lui A la actiune e prescris.
Doar printr-o minune B va accepta sa recunoasca in scris in fata notarului ca are sa-i dea lui A o suma de bani. Sa incerce sa incheie un contract de imprumut pt o anumita perioada.
In fata bancii, toto A e dator si poate fi executat silit pt neplata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii in instanta Harlory Harlory acum cativa ani am facut pe numele meu mai multe credite de nevoi personale la banci, iar banii au fost utilizati de catre o terta persoana, care mi-a pus la ... (vezi toată discuția)
Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Executare silita? DannielaZ DannielaZ Buna seara, Parintii mei au doua credite de nevoi personale facute in urma cu 5-6 ani. Ambele sunt fara ipoteca. Pana anul trecut si-au platit toate ... (vezi toată discuția)