Buna ziua,
Nu stiu daca este corect unde am postat, dar am nevoie de un raspuns.
Am urmatoarea problema. Sotul meu are o bunica de 85 ani. Acum 2 ani am luat-o la noi in apartament sa nu mai stea singura. Merge singura, mananca singura.
Problema este urmatoarea.
De 1 an de zile, cu toate ca este lucida (isi aduce aminte si ce a facut in anii '80), ne jigneste, minte, se preface ca nu se mai poate tine pe picioare atunci cand este prinsa cu minciuna, nu vrea sa-i fac baie decat o data pe saptamana (si incepe sa miroasa), plus multe altele.
Am incercat amandoi sa vorbim cu ea, ca nu ii face nimeni nimic daca sparge un pahar, daca murdareste toaleta (cand nu ajunge in timp util) si face cineva curatenie dupa ea, firmituri, etc; dar ea nu recunoaste si ne acuza pe noi.
Se preface ca nu mai vede (distanta/aproape), dar daca vede o vecina la 10-15 m, o vede si o striga.
Afirma ca o dor toate si face abuz de pastile de inima si Nurofen (pleaca si isi cumpara singura de la farmacie)
A fost internata in spital la Sf Luca, medicii ne-au spus ca e sanatoasa, doar ca e normal ca organismul la 85 de ani sa mai cedeze (nu e ca la 25 ani).
Am fost insarcinata si am pierdut sarcina, din cauza nervilor (nu am voie sa ma enervez).
Putem sa o internam la un azil de batrani, chiar daca ea nu vrea acest lucru?
Eu si sotul meu suntem cu psihicul la pamant. Cand ajungem acasa nu ne dorim decat liniste.
Sa o lasam sa stea singura la ea, nu avem cum, pentru ca are o varsta si oricand se poate intampla inevitabilul.
Vrem sa o ducem la un azil, unde sa aibe cineva grija de ea si sa aibe persoane de varsta ei langa ea.
Cu pensia ei dorim sa platim azilul + diferenta de la noi.
Multumesc.
O zi placuta.
Cel mai recent răspuns:
roxana2902 , utilizator
16:30, 30 Ianuarie 2017