avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM

Buna ziua,

In data de 05.03 am spus ca doresc demisia la jobul actual, deoarece mi-am gasit in alta parte.
Le-am spus ca nu pot sta in preaviz 20 zile lucratoare, deoarece cei de la noul job doresc sa vin cat mai repede (ar insemna pana pe data de 02.04)
Au zis ca ar putea sa ma ajute sa nu mai stau in preaviz pana pe 02.04, ci sa faca cu acordul partilor, sa depun demisia cu o data 05.03 si sa plec cu data 25.03, nu mai devreme de 15 zile, dat problemelor cu numarul mic de angajati.
Intrebarea mea este, daca fac cu acordul partilor, eu primesc salariul de pe data de 05.03 pana pe data de 25.03 cand plec in luna aprilie?

Va multumesc.
O zi buna va urez.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 10 Martie 2014
Pe perioada preavizului salariatul are toate drepturile si obligatiile prevazute in CIM, deci si dreptul de a fi platit pentru munca prestata.
1. In caz de demisie cu preaviz - Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

2. Potrivit legislatiei in vigoare nu avem reglementata situatia cand se va plati salariul in cazul incetarii raportului de munca ... astfel, devin aplicabile prevederile art.166 alin.1 C.mun., si anume : salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

In speta, data platii salariului va fi data de .... ale lunii urmatoare lunii in care ati incetat raportul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie alexandruz alexandruz Lucrez ca gestionar la o firma de distributie . Am gasit un alt job la care ar trebui sa incep activitatea inainte ca perioada de preaviz sa se termine. ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz odoras odoras Doresc sa-mi dau demisia dintr-o societate unde am functie de conducere. Cum pot pleca fara a sta in preavizul de 45 de zile prevazut in conctractul individual ... (vezi toată discuția)
Preaviz Marius-Alexandru Marius-Alexandru Buna seara! O intrebare, mai am preaviz pana pe 27/12 si astazi le-am comunicat sefilor ca mai vin doar pana vineri, ei au inceput sa ma ameninte ca daca nu ... (vezi toată discuția)