avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate Stoianovici

Activitate Stoianovici

Răspuns la discuția Plata daune proces
Corect, multumesc pentru precizare, dar cunosc contul IBAN si intentionez sa achit fara niciun alt contact cu societatea in prealabil.
Reprezinta acel ordin de plata o dovada a platii si ma elibereaza de orice alta obligatie si pretentie?

Multumesc
Considerand ca stiu IBAN-ul societatii in fata careia trebuie sa achit respectiva suma, si virez acea suma (invocand pe ordinul de plata sentinta civila si numarul dosarului). Reprezinta acel ordin de plata o dovada a platii si ma elibereaza de orice alta obligatie si pretentie?

Multumesc mult pentru lamuriri.
Multumesc, schimband subiectul: prin avocat, am incercat solicitarea contului societatii prin scrisoare si nu s-a primit un raspuns. Voi repeta solicitarea personal.

Angajatorul ma poate executa silit desi eu sunt de buna credinta si solicit contul bancar pentru a face plata?

Multumesc,
Buna ziua, am pierdut un proces cu un fost angajator. In urma sentintelor trebuie sa achit o suma de bani catre el si cheltuielile de judecata.

Doresc sa ii cer fostului angajator contul in care voi face plata sumelor si intentionez sa fac plata prin transfer bancar si pe ordinul de plata voi mentiona "Plata daune si cheltuieli de jucecata, dosar XXXXXX, conform deciziei din data X de la Tribunalul Y si a deciziei din data X de la Curtea de Apel Y". Informatiile le am de pe un tracker de dosare online.

Este complet neatacabil acest ordin de plata in cazul in care fostul angajator ar dori sa pretinda ca nu s-a realizat plata din diferite motive?

Imi cer scuze in cazul in care intrebarea este prosteasca dar nu cunosc procedurile agreate de lege si avocatul meu m-a lasat cu ochii in soare si nu vreau sa risc sa pierd si mai mult fata de cat am pierdut pana acum. Informarea oficiala nu stiu daca a sosit intrucat eu nu primesc nimic in posta, orice corespondenta se duce catre avocat si acesta nu mai imi raspunde de cateva saptamani.

Multumesc si o zi buna!

Va multumesc mult pentru raspunsurile rapide si la obiect.

O seara buna sa aveti.
Comodantul este parte din proces doar ca martor.

Firma care se folosea de imobilul pus la dispozitie (in acte doar) este una din partile responsabile civilmente si Administratorul respectivei firme este inculpat.

Concret, este vorba despre un om batran dus de nas de niste indivizi sa le puna la dispozitie, in acte, domiciliul sau pentru a fi folosit ca sediu social al unei firme implicate in diverse artificii fiscale ilegale. Indivizii implicati au desfasurat activitati ilegale timp de un an pana autoritatile s-au sesizat si au inceput cercetarile.
Singurul rol al batranului in toata povestea este ca doar ca a semnat un contract de comodat pe locatia casei lui catre firma.

1) Sunt interesat daca, in conditiile de fata, comodantul poate fi raspunzator de ceva in fata legii, in conditiile in care nu cunostea nimic din activitatile firmei respective?

2) De asemenea mi-ar fi de mare ajutor si daca m-ati putea indruma catre vreun text de lege (daca exista) care precizeaza indatoririle/ obligatiile unui comodant.

Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

Sunt interesat daca un simplu comodant care a pus la dispozitie locuinta ca sediu social al unei firme care in momentul curent (la 1 an de la semnarea contractului de comodat) este parte responsabila civilmente intr-un proces penal cu obiect "constituirea unui grup infracţional organizat (art.367 NCP)" poate fi acuzat sau pedepsit avand in vedere ca:

- nu a avut cunostinta de ilegalitatile la care firma respectiva lua parte si a declarat aspectul acesta,
- este martor la procesul in desfasurare.

Multumesc pentru ajutor.

Multumesc pentru raspuns Marius.

O neclaritate am doar, la ce te-ai referit cand ai specificat "daca nu sunt respectate contractele de munca"? La faptul ca nu mai aveam acces la instrumentele de lucru (cont mail inchis / acces retea interna / acces baza date etc.)?
Si inca un punct, trimiterea de instiintari fictive de plata / somatii nefondate poate fi incadrata la hartuire?

Seara buna.
Buna seara,

Am primit de la administratorul societatii la care am lucrat pana in vara lui 2013 o somatie prin posta in care mi se solicita ca in termen de 15 zile sa achit o suma de xxx USD, reprezentand daune interese cauzate de nerespectarea preavizului de 20 zile specificat in demisie (ultimele 3 zile de preaviz am absentat nemotivat, nu mai puteam lucra, nu mai aveam acces la instrumentele cu care lucram).

Suma este relativ obscena si "generata" de pierderea unui contract si punerea in pericol a slujbelor celorlalti colegi, conform vorbelor insiruite in "SOMATIE".

As dori sa stiu daca aceste "daune interese" au un temei legal si pot fi imputate unui fost angajat doar pe baza unor cuvinte insirate intr-un "act" cu valabilitate indoielnica.
Mentionez ca nu am avut parte la locul respectiv de munca de niciun curs / beneficiu care sa fi putut provoca aceste "daune interese".

Alt aspect, documentul primit prin posta, intitulat generic "SOMATIE" reprezinta un act valid? Nu are niciun cod de inregistrare si in afara de stampila, semnatura si antetul firmei + logo nu arata a fiind un act oficial.

Zilele viitoare voi face o vizita unui avocat specializat insa as dori sa aflu si parerea altor persoane avizate.

Va multumesc,
O zi buna!