avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata daune proces
Discuție deschisă în Executare silită

Plata daune proces

Buna ziua, am pierdut un proces cu un fost angajator. In urma sentintelor trebuie sa achit o suma de bani catre el si cheltuielile de judecata.

Doresc sa ii cer fostului angajator contul in care voi face plata sumelor si intentionez sa fac plata prin transfer bancar si pe ordinul de plata voi mentiona "Plata daune si cheltuieli de jucecata, dosar XXXXXX, conform deciziei din data X de la Tribunalul Y si a deciziei din data X de la Curtea de Apel Y". Informatiile le am de pe un tracker de dosare online.

Este complet neatacabil acest ordin de plata in cazul in care fostul angajator ar dori sa pretinda ca nu s-a realizat plata din diferite motive?

Imi cer scuze in cazul in care intrebarea este prosteasca dar nu cunosc procedurile agreate de lege si avocatul meu m-a lasat cu ochii in soare si nu vreau sa risc sa pierd si mai mult fata de cat am pierdut pana acum. Informarea oficiala nu stiu daca a sosit intrucat eu nu primesc nimic in posta, orice corespondenta se duce catre avocat si acesta nu mai imi raspunde de cateva saptamani.

Multumesc si o zi buna!

Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
Stoianovici, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:23, 25 Mai 2016
Puteti trimite banii prin posta cu confirmare de primire si indicarea obiectului platii.
Multumesc, schimband subiectul: prin avocat, am incercat solicitarea contului societatii prin scrisoare si nu s-a primit un raspuns. Voi repeta solicitarea personal.

Angajatorul ma poate executa silit desi eu sunt de buna credinta si solicit contul bancar pentru a face plata?

Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
Stoianovici, utilizator
Daca va executa silit faceti contestatie la executare si prezentati dovada ca ati incercat sa platiti.
Considerand ca stiu IBAN-ul societatii in fata careia trebuie sa achit respectiva suma, si virez acea suma (invocand pe ordinul de plata sentinta civila si numarul dosarului). Reprezinta acel ordin de plata o dovada a platii si ma elibereaza de orice alta obligatie si pretentie?

Multumesc mult pentru lamuriri.
Dacă nu cunoașteți datele contului, singura cale să scăpați de executare este oferta de plată urmată de consemnațiune. O adresă în care vă afirmați disponibilitatea de a plăti nu vă scapă de executare.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog sa ma lămuriți cu o problema. o societate ... Ionut_137 Ionut_137 Bună ziua, va rog sa ma lămuriți cu o problema. O societate comerciala a pierdut un proces, iar noi avem de recuperat 3.000 lei. Problema este ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Executare silita - firma intrata in insolventa gm1910 gm1910 1.Curtea de Apel a hotarat ca Societatea \"X\" datoreaza societatii \"Y\" suma de 90000 lei; 2. Societatea \"Y\" a apelat la serviciile unui executor ... (vezi toată discuția)
Poprire salar Cristian Marian Cristian Marian Am pierdut două procese de ordonanță președințială și le-am pierdut, iar eu am refuzat să plătesc cheltuielile de judecată. Partea ... (vezi toată discuția)