Buna ziua, am pierdut un proces cu un fost angajator. In urma sentintelor trebuie sa achit o suma de bani catre el si cheltuielile de judecata.
Doresc sa ii cer fostului angajator contul in care voi face plata sumelor si intentionez sa fac plata prin transfer bancar si pe ordinul de plata voi mentiona "Plata daune si cheltuieli de jucecata, dosar XXXXXX, conform deciziei din data X de la Tribunalul Y si a deciziei din data X de la Curtea de Apel Y". Informatiile le am de pe un tracker de dosare online.
Este complet neatacabil acest ordin de plata in cazul in care fostul angajator ar dori sa pretinda ca nu s-a realizat plata din diferite motive?
Imi cer scuze in cazul in care intrebarea este prosteasca dar nu cunosc procedurile agreate de lege si avocatul meu m-a lasat cu ochii in soare si nu vreau sa risc sa pierd si mai mult fata de cat am pierdut pana acum. Informarea oficiala nu stiu daca a sosit intrucat eu nu primesc nimic in posta, orice corespondenta se duce catre avocat si acesta nu mai imi raspunde de cateva saptamani.
Multumesc, schimband subiectul: prin avocat, am incercat solicitarea contului societatii prin scrisoare si nu s-a primit un raspuns. Voi repeta solicitarea personal.
Angajatorul ma poate executa silit desi eu sunt de buna credinta si solicit contul bancar pentru a face plata?
Considerand ca stiu IBAN-ul societatii in fata careia trebuie sa achit respectiva suma, si virez acea suma (invocand pe ordinul de plata sentinta civila si numarul dosarului). Reprezinta acel ordin de plata o dovada a platii si ma elibereaza de orice alta obligatie si pretentie?
Dacă nu cunoașteți datele contului, singura cale să scăpați de executare este oferta de plată urmată de consemnațiune. O adresă în care vă afirmați disponibilitatea de a plăti nu vă scapă de executare.