avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate doclaro

Activitate doclaro

daca in toata lumea s-ar produce masini cu defecte dupa 1000 km ce ar fi? unde e legea ? cine ne apara? nimeni.....drept urmare......mai bine cumparam o masina second hand ca era mai ok........ma asteptam la piese defecte dar la noua????? legea prost facuta.....fara nici un fel de indoiala.....sa se dea o lege care sa permita cumparatorului sa inlocuiasca masina daca pana in 30.000 km apar defecte de fabricatie......dovedita nu din vina utilizatorului.....va dati seama sa merg cu ea in service din 1000 in 1000 km>??>?>??nu se poate asa ceva traim undeva in epoca de piatra....
Art. 9. - Vânzătorul este răspunzător faţă de consumator pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele.
(4) Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, şi fără niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunoştinţă vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.
Art. 23. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează:
a) nerespectarea prevederilor art. 20 şi 21, cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei*);
B) nerespectarea prevederilor art. 9, 11 şi 19, cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei.@
Produsele de folosinţă îndelungată defectate în termenul de garanţie
legală de conformitate, atunci când nu pot fi reparate sau când durata
cumulată de nefuncţionare din cauza deficienţelor apărute în termenul de
garanţie legală de conformitate depăşeşte 10% din durata acestui termen, la
cererea consumatorului, vor fi înlocuite de vânzător sau acesta va restitui
consumatorului contravaloarea produsului respectiv

Din ce citesc eu in lege rezulta ca pot cere banii inapoi daca nu mi-o inapoiaza in cele 15 zile calendaristice de la data comenzii in reparatie? corect????
si ei sunt obligati sa imi dea alta masina sau sa imi dea banii inapoi daca refuza au AMENDA de la 5.000 de lei la 25.000 lei...asa o vad pentru ca nu respecta Art. 9. - Vânzătorul este răspunzător faţă de consumator pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele.
am dreptate sau nu???
Da dar ce incredere sa mai am.in masina cand o iau reparata .
Apare factorul psihologic daca se mai.intampla o data daca timp de 3 ani masina sta 50%din timp.prin service???nu am rezolvat nimic....e ca.si.cum as.fi cumparat o masina nu la.mana a doua ci la mana a patra.

Buna ziua,

Am cumparat o masina noua si la 1000 km mi-a aparut cheia de service cu avarie sist de franare in bord si alti martori am tras pe dreapta am oprit motorul dupa care am incercat sa repornesc si nu a mai pornit. A venit platforma si mi-a luat masina iar masina e in service de 2 saptamani..mi s-a zis ca este un cablu in spatele habitaclului si a fost comandat din Franta. Sunt foarte suparat ce pot face sa refuz masina....am numere rosii si cartea de identitate nu a sosit... am doar o comanda de reparatie pe care scrie martori bord aprinsi fara sa scrie piesa comandata de la francezi. ce pot face sa imi recuperez banii sau sa refuz masina si sa iau alta.

multumesc.
am apelat la avocat, avocatul a trimis scrisoare bancii, societatii de recuperare cat si dosarul de la politie a ajuns la procuror. procurorul a dat o ordonanta de clasare a cauzei. este la fel de buna precum hotararea judecatoreasca???ma refer este irevocabila???

super tare:

conf cod penal cea care a recunoscut a fost clasata cauza-s-a prescris, cel care a instigat pe persoana care a luat creditul fals si care i-a pus la dispozitie buletinul fals a fost clasata cauza s-a prescris si autorul necunoscut a fost clasata cauza.....nu S-A GASIT tara lu papura voda....super tare...nimeni nu a luat inchisoare.......
va multumesc pentru sfaturi. am luat un avocat specialist drept penal de la barou. avocatul a facut notificari si acum dosarul este la procuror la parchet(cu greu a plecat de la politie). sper sa se rezolve. intre timp am vizite pe timpul zilei (noroc ca nu sunt acasa eu sau sotia) de la indivizi(care se dau drept politisti mi-au zis vecinii) si bat la usa cu insistenta....probabil intimidatorii care au aflat ca dosarul se afla la parchet( ca sa scape de inchisoare probabil recurg la modalitati de initimidare de a ne retragere plangerea penala) vecinii nu au intrebat cine au fost acele personaje. oricum in tara asta nici nu e de locuit in halul asta. nu mai ai protectie din partea nimanui. am decis sa ma mut de la aceasta adresa pana se rezolva cazul. sper ca asta sa fie cea mai buna solutie referitoare la protectia noastra.
Azi am fost la Serviciul de Investigare al Fraudelor in urma acestei somatii si am vazut dosarul in care era prezenta si declaratie scrisa de mana a persoanei prinse (cea care a luat creditul in numele sotiei) ...a declarat ca a fost pusa etc.din 2008 pana in 2014 nu se solutioneaza un caz asa de simplu???Politia a raspuns ca s-a intors de la Parchet...Am rugat sa fie retrimis la Parchet. Ce tot doreste procurorul????Nu inteleg de ce nu ne scoate din acest rahat. Dosarul penal exista in acest caz???Nu e normal sa deschida dosar penal pe cea care a fost prinsa si sa fie inaintat Parchetului???Totul e pe dos...procurorul sa inchida cazul cu inchisoare pentru cea care a luat creditul si sa despagubeasca si banca...
Parerea mea este ca un executor judecatoresc nu are nici o forta in efectuarea unei executii silite fara o SENTINTA A UNUI ORGAN DE URMARIRE PENALA care in cazul meu este SERVICIUL DE INVESTIGARE AL FRAUDELOR.
deci raspund prin avocat scrie in somatie ca in 5 zile sa le dau banii altfel ne executa...deci in 5 zile maxim le raspund prin avocat? Dosarul deschis la politie fraude economice ce rol mai are??? Politia ce rol mai are???
Multumesc pentru informatii. Daca sotia nu are nimic pe numele ei, ci doar masina
(care este pe numele amandorura) si venitul poate sa o execute cu ceva? Si inca o intrebare executorul judecatoresc poate sa execute ceva fara probe????
ce trebuie sa facem noi? ne poate executa cu ceva?
ii dam in judecata?
care este solutia?
multumesc.