avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Activitate geni1

Activitate geni1

Este posibil să se interpreteze diferit acest articol, adica să se solicite ca cele 20 absențe să fie consecutive, sau cumulate în 3 zile? Vechiul ROFUIP menționa parcă acest aspect, dar în regulamentul nou, fiind stipulate 20 de ore de curs în timpul semestrului și nimic altceva, poate școala să condiționeze suplimentar? Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Renuntare clauza
Multumesc mult pentru amabilitate!
Răspuns la discuția Renuntare clauza
Multumesc! Prin urmare, daca am inteles corect, se poate rezilia cu acordul ambelor parti, la notar si incheia un nou contract vanzare-cumparare fara clauza? (nu mai e necesara intretinerea din motive neimputabile debitorului).
Buna ziua! Se poate renunta la clauza de intretinere din contractul de vanzare cumparare (incheiat cu foarte multi ani in urma)?
Buna ziua!

Se prevede ca aceasta indemnizatie se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat.
Aici intervin cele 2 puncte de vedere:
1. Nu primesc daca nu lucrez efectiv pt ca sunt in CO ( asa este interpretat de contabili, directori);
2. Se refera la salariatii cu fractiune de norma ( asa interpretez eu). Caci conform Codului muncii, drepturile salariale ( fiindca aceasta indemnizatie e trecuta la aceasta categorie, pt impozitare) se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat raportat la drepturile stabilite pt. programul normal de lucru.

Ma/ne puteti lamuri in aceasta privinta? Multumesc anticipat!
Daca pierderile pe partile comune sunt 0 (atestate de o firma autorizata) inseamna ca diferentele de indexi se \"produc\" in apartamente...si deci eu nu ar trebui sa platesc acele pierderi avand apometre din clasa C (aceeasi clasa cu a contorului principal.)
...exista apometre de clasa C (tocmai am achizitionat) care se monteaza exact in locul celor de clasa B (pe diametru de 1/2 ) - nu sunt mai mari si deci nu necesita modificarea instalatiei...

Intrebarea este daca se poate face ceva legal...pentru a nu mai plati acele pierderi (in afara de bransament separat)...
Buna ziua!

Am achizitionat apometre clasa C, intrucat pierderile care vin per persoana sunt exagerate. Dna de la asociatie mi-a transmis ca nu este voie sa instalez clasa C. Puteti sa ma directionati spre o autoritate superioara sau o prevedere legala (de stipulare a optiunii utilizatorului cu privire la clasa apometrului)?

Multumesc, o zi frumoasa!
Presedintele a scris:

Penalitatile se pot calcula cel mult, in limita L230/2007, 0.2%/zi si numai dupa primele 30 de zile de intarziere.
Nu se pot calcula retroactiv decat pana la data infiintarii Asociatiei de Prorprietari.


Pana la data infiintarii sau de la data infiintarii? Din cate am inteles acest sistem de penalitati este valabil doar pt asociatiile de proprietari, deci din momentul constituirii, si legea 230/2007 nu are aplicabilitate in cazul asociatiilor de locatari.

Pana nu m-am confruntat cu aceasta problema, habar n-am avut ca asoc de locatari sunt considerate a fi in afara legii (si somate de primarii sa intre in legalitate).In aceste conditii hotararea AG a asoc de locatari mai este valida?

Multumesc tuturor pt raspunsuri.
In momentul de fata eu mi-am achitat restanta (inca din iulie). Este vorba de o asociatie de locatari. Nu s-au perceput niciodata penalitati. Nu s-au afisat, nu s-a pomenit vreodata de ele. Azi am avut nevoie de o adeverinta si nu mi se elibereaza pt ca va trebui sa platesc si o suma cu titlu de penalitati, care nu a fost calculata inca si sa nu uit ca peste 2 saptamani sa aduc buletinul pt a se transforma in asociatie de proprietari.
Am inteles ca asociatiile de locatari nu pot penaliza. Atunci, daca la 1 septembrie sa spunem ca se transforma in asociatie de proprietari - o sa inceapa sa calculeze retroactiv penalitatile .....si anume de cand? eu fiind la zi cu plata.

Multumesc frumos pt raspunsul dat deja (desi e ora asa tarzie....)
Asociatia de proprietari nou infiintata poate calcula retroactiv si penalitatile aferente sumelor restante (pt a actiona si recupera atat restantele cat si penalitatile)?