avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare clauza

Buna ziua! Se poate renunta la clauza de intretinere din contractul de vanzare cumparare (incheiat cu foarte multi ani in urma)?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:52, 23 Mai 2021
Buna ziua,
Se poate rezilia contractul in intregime, nu doar clauza separat.
Multumesc! Prin urmare, daca am inteles corect, se poate rezilia cu acordul ambelor parti, la notar si incheia un nou contract vanzare-cumparare fara clauza? (nu mai e necesara intretinerea din motive neimputabile debitorului).
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2021
geni1, utilizator
Exact.
Daca ambele parti sunt de acord, merg la notar si reziliaza acel contract de intretinere.
Multumesc mult pentru amabilitate!
daca e contract de intretinere e una, daca e de vanzare cu clauza alta... cred ca ar trebui sa mergeti la un avocat sau notar sa va vada actul, daca aveti un contract de vanzare, s-a platit si un pret, poate se poate renunta la intretinere prin declaratie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vanzare cumparare cu clauza pytycucu pytycucu buna ziua in iulie 2005 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu un batran cu clauza de intretinere si abitatie viagera. pana in prezent eu si sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire nonapap nonapap Buna seara! Sper sa ne poata ajuta cineva si pe noi... Bunicii sotului meu vor sa ne dea casa impreuna cu terenul pe care este construita. Specific ca bunicii ... (vezi toată discuția)
Reziliere notariala contract vanzare-cumparare uri uri In ce conditii se poate rezilia la notar un contract vanzare-cumparare, cu clauza de intretinere, constand intr-o suma lunara pe care vanzatorul urma sa o ... (vezi toată discuția)