avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara! Sper sa ne poata ajuta cineva si pe noi... Bunicii sotului meu vor sa ne dea casa impreuna cu terenul pe care este construita. Specific ca bunicii au 3 copii, soacra mea si doi fii, dintre care unul este cu handicap si are nevoie de ingrijitor. Care este cel mai potrivit act: testament, act de vanzare-cumparare, donatie? Asta ca sa nu ne trezim dupa moartea bunicilor ca careva dintre copii are pretentii asupra casa.
Sau.... bunicii ar putea sa-i lase casa fiului lor cel cu handicap, iar noi fiind ingrijitorii lui legali am avea vre-un drept asupra casei?
Cel mai recent răspuns: nonapap , utilizator 16:13, 9 Aprilie 2010
contractul de intretinere cu transferul proprietatii, este mai sigur, pt, ca se poate rezilia numai de catre partile ce incheie contractul
Celelalte, pot fi atacate in instanta.
Confirm ca intretinerea e cel mai bun contract in cazul dvs. Este de fapt un contract de vanzare-cumparare, in care nu se plateste un pret in bani, ci intretinere ( ingrijire, alimente, medicamente etc.) pt restul vietii vanzatorilor.
Intrebati notarul daca se poate introduce o clauza de stipulatie pt altul, in sensul in care sa va obligati sa aveti grija de persoana cu nevoi speciale.
sunt de acord cu opiniile mai sus exprimate.. e de preferat sa cereti notarului ca actul de vanzare cumparare sa fie cu clauza de intretinere pentru vanzatori si drept de abitatie viagera pentru persoana handicapata.. nu e nevoie sa fie trecuta si obligatia de intretinere a celei handicapate.. doar sa aibe un drept de abitatie viagera asupra unei camere de locuit si acces la dependinte.. atat.
contractul de intretinere nu este un contract de vanzare-cumparare .

asa cum au spus colegii, puteti incheia un contract de intretinere, acesta neputand fi reziliat decat de creditorul si debitorul contractului .
tot astfel se poate realiza si o vanzare-cumparare a imobilului si terenului aferent, dar pt. a nu putea fi atacat ulterior acest contract, este musai sa se plateasca pretul real de catre cumparator . ;) pt. a nu se putea invoca simulatia ..
Va multumesc mult pentru raspuns!!! O zi buna tuturor!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)
Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de imputernicire sorincostel sorincostel buna ziua! va rog sa ma ajutati intr-o privinta presonala; parinti mei au o casa la tara pe care ar vrea sa mi-o da mie cu clauza de intretinere, pana aici ... (vezi toată discuția)