avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate MarianaMary200

Activitate MarianaMary200

Răspuns la discuția Pot lua somaj?
Multumesc mult,pt raspuns,intotdeauna ati fost si sunteti promti si corecti in a da raspunsuri si sfaturi,o sa incerc sa vad dc se mai poate rezolva ceva,o zi placuta va doresc!:)
Răspuns la discuția Pot lua somaj?
SE MAI POATE LUA SOMAJ?
Buna ziua,sotul meu s-a aflat in somaj 4 luni si jumatate,dupa care s-a angat pe o perioada determinata de timp,mai exact 6 luni de zile,dupa aceste sase luni lucrate a depus actele pt prelungirea somajului (mai avea 4,5 luni ramase de somaj,in 27.11.2013 a depus actele pt prelungirea somaj,in 2 decembr.trebuia sa mearga sa avizeze,dar in 1decembrie el a plecat din tara),dar el a fost nevoit sa plece din tara,astfel incat nu a apucat sa ridice nici un ban,si nici sa vizeze carnetul de somaj,in luna ianuarie a venit fluturasul cu somaj,dar banii nu au fost ridicati,intrebarea este daca se mai poate face ceva in cazul asta,si care ar fi vreo posibilitate de a recupera banii?sau daca se pot recupera macar banii de pe fluturasul ala venit din ianuarie,sotul este inca plecat din tara si numai in luna mai se reintoarce.Multumesc frumos.O zi buna!
Răspuns la discuția Somaj din CCC
Am inteles,ma refeream la contributiile pt somaj,care se platesc la stat de catre firma angajatoare,dar din cate inteleg dc postul nu mai este,atunci ei ar trebui sa desfiinteze postul,si sa ma puna in somaj.
Răspuns la discuția Somaj din CCC
Buna ziua,revin cu o alta intrebare,referitor la acest subiect.Dupa CCC timp de 2 ani,mi-am sunat angajatorul sa-l intreb dc mai este valabil postul meu,mi-a spus simplu ca nu mai este,dar ca trebuie sa vorbeasca cu contabila referitor la situatia mea,eu as prefera sa ma puna in somaj,in ce conditii ma poate pune firma in somaj,si cine ar trebuie sa suporte cheltuielile contributiei platite la stat pt mine?(am auzit si varianta ca ma poate pune pe alt post,si dupa ma pune in somaj,nust.dc e adevarat.)Multumesc mult
va multumesc mult pt raspuns, o seara placuta va doresc!
Buna ziua,am o intrebare,in luna mai 2014 copilul meu implineste 2 ani,conform noilor legi se prevede ca in ultima luna de concediu, sa stea tatal acasa cu copilul o luna ,asta insemnand ca eu trebuie sa merg la munca cand copilul are 1 an si 11luni,dar cum ramane in cazul in care sotul meu,nu are loc de munca ,si nici nu este in somaj,cum poate el sa stea acasa in concediu legal?e posibil ca luna asta sa stau acasa eu,avand in vedere faptul ca sotul meu nu lucreaza?va rog sa-mi dati raspuns dc stiti,multumesc mult.