Politia Nationala, paza si ordine sau cum le spune.
Nu era Politia Rutiera.
N-am incalcat niciun marcaj.
Daca e eroare materiala, sunt lipsita de aparare.
Nu pot aduce argumente si dovezi datorita faptului ca nu stiu pentru care dintre strazi am primit amenda.
Ce dovezi sa aduci cand nici macar nu stii cum arata strada cealalta fiindca nu ai niciodata drum pe acolo?
Sau poate cealalta strada nici nu are marcaj continuu.
Cum sa te aperi impotriva unor fapte care nu sunt descrise cum trebuie?
Apropo, politia nationala are voie sa dea ameni de circulatie?
M-am aflat doar intr-o parte a zonei respective.
Eram pe strada Albac dar n-am virat pe strada Zorilor fiindca aceste strazi nu se intersecteaza.
Nu a fost nimic inregistrat video, era Politia Nationala, nu rutiera. Au oprit mai multe autoturisme si un scuter.
Ne-au verificat actele si ne-au dat drumul.
Se pare ca ulterior au intocmit procesele verbale. Posibil sa fi incurcat numele si strazile atunci cand au intocmit PV-urile in lipsa.
Repet, am venit de pe str. Albac si am facut stanga pe str. Zambilei, si nu pe str. Zorilor cum scrie in PV, deoarece acele strazi nu se intersecteaza.
Nici macar nu stiu cum sa ma apar intr-o plangere impotriva PV-ului.
Scanez o mapa de pe google si o depun ca proba sa vada instanta ca acele strazi nu se intersecteaza?
Buna ziua,
Am primit o amenda de circulatie de la Politia Nationala.
In procesul verbal scrie asa "a condus autoturismul marca Cutare cu nr de inmatriculare X-01-ABC pe str. Albac, iar la intersectie cu str. Zorilor, a virat stanga incalcand astfel marcajul longitudinal continuu ... incheiat in lipsa"
Problema este ca strada Albac nu se intersecteaza cu strada Zorilor specificata in procesul verbal, ci cu strada Zambilei.
Deci cele aratate in procesul verbal nu sunt reale, si nu sunt posibile fizic.
Nu pot vira stanga de pe strada Albac pe strada Zorilor deoarece aceste strazi nu se intersecteaza.
Ma gandesc ca politistul o fi oprit mai multe masini, apoi cand a ajuns la sectie si a intocmit procesele verbale in lipsa, m-a confundat pe mine cu altcineva, si a confundat strada Zorilor cu strada Zambilei, amandoua incepand cu litera Z.
Cum pot ataca procesul verbal? M-am trezit cu amenda de 1575 Lei si 6 puncte penalizare degeaba, in contextul in care acele strazi nu se intersecteaza, deci n-aveam cum sa virez stanga pe strada specificata de politist.
Buna seara/ziua
1 - Dupa terminarea dezbaterilor si amanarea pronuntarii in apel (litigii de munca), se pot depune concluzii scrise de catre reclamant/a?
2 - Se depun in doua exemplare sau unul singur?
3 - Reclamantul/a trebuie sa dovedeasca ca are studii juridice?
V-am lasat in privat adresa de e-mail.
Multumesc frumos pentru bunavointa dumneavoastra.
Inteleg punctul de vedere al amandurora, dar:
- Este foarte greu ca un fost salariat caruia i-a fost incetat CIM in perioada de proba, sa aduca dovezi din care sa reiese reaua credita a angajatorului.
- In cazul meu, mi s-a cerut sa semnez anumite hartii care din punctul meu de vedere nu erau doar nelegale, ci ilegale. Daca merg in instanta, e posibil ca acele hartii sa nu mai apara, desi proba cade in sarcina angajatorului, acesta poate invoca faptul ca respectivele hartii nici n-au existat.
- Un salariat caruia i-a fost incetat CIM in perioada de proba, nu prea poate apela la un avocat, din urmatoarele motive:
a - n-a primit inca nici prima remuneratie, fiind dat afara dupa cateva zile
b - daca a primit remuneratia, e dator vandut, dat fiind faptul ca pana sa primeasca salariul s-a imprumutat pe la prieteni
c - tot ce a avut pus deoparte a investit in tinuta (imbracaminte noua, adecvata), a investit in deplasarile pana la locul de munca (abonament, bilete, taxi)
d - ar putea cere ajutor judiciar, dar timpul trece
- Este adevarat ca si salariatul ar putea face uz de perioada de proba, dar mult mai rar decat angajatorul. Salariatul chiar daca ar face uz de perioada de proba, ar face acest lucru din motive intemeiate cum ar fi: remuneratie prea mica, gasirea unui alt job, etc. La urma urmei, salariatul doreste ceva stabil remunerat pe masura muncii prestate. De asemenea, salariatul n-ar prea uza de perioada de proba pe motiv ca un viitor angajator ar observa in REVISAL faptul ca salariatul a avut perioade scurte la alt angajator, deci ar putea considera ca respectivul salariat e neserios. Angajatorul in schimb ar putea uza de perioada de proba si din motive nelegale, cerand salariatului diverse chestii care depasesc sfera atributiilor.
In fine, daca cineva are o \"colectie\" de linkuri cu spete privind perioada de proba, castigate de catre salariati, il rog sa posteze :)
Pe google am gasit o singura speta castigata de catre fostul salariat.
Da, aveti dreptate (ca intotdeauna) :)
Caut portite de scapare privind incetarea CIM in perioada de proba.
Am gasit o singura speta in care s-a dat castigat de cauza fostului salariat, si s-a anulat decizia de incetare a CIM in perioada de proba.
In rest am gasit doar cazuri in care fostul salariat a pierdut procesul.
Mi se pare cam abuziv textul art 31 C. muncii. deoarece salariatii pot fi dati afara si pe alte criterii (asa cum am patit eu), nu doar pe cele privind verificarea aptitudinilor.
Am citit Legea 335/2013 indicata de Dl. Tudor Valeriu, si am intrat mai tare in ceata :)
Art. 16
(1) Contractul de stagiu se incheie odata cu incheierea contractului individual de munca, in conditiile prezentei legi.
...
(3) Contractul de stagiu se incheie obligatoriu in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului de stagiu in forma scrisa revine angajatorului.
&
Art. 30
Angajatorii care beneficiaza de suma prevazuta la art. 28 alin. (1) sunt obligati sa mentina raporturile de munca ale stagiarilor pe perioada contractului de stagiu incheiat.
Pana aici deduc ca din moment ce angajatorii sunt obligati sa mentina raporturile de munca pe perioada contractului, se exclude perioada de proba. Ce rost poate avea o perioada de proba, daca angajatorul este obligat sa mentina raporturile de munca? :)
Art. 31
In situatia in care contractul individual de munca inceteaza la initiativa angajatorului, anterior datei prevazute in contractul de stagiu, acesta este obligat sa restituie agentiei pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, sumele incasate de la bugetul asigurarilor pentru somaj pentru respectivul stagiar, plus dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, in vigoare la data incetarii raportului de munca.
Daca art. 30 obliga angajatorul sa mentina raporturile de munca, cum poate art. 31 sa prevada situatia in care contractul de munca inceteaza la initiativa angajatorului?
Din ceata am intrat in bezna :)
Multumesc amandurora pentru promptitudine! Nu ma asteptam sa primesc doua raspunsuri in mai putin de 5 minute.
Domnule freeelis, daca mi-ati raspunde si la mesajul privat, v-as fi profund recunoscatoare.