avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate icpopescu

Activitate icpopescu

Bună seara, am și eu o nelămurire în calitate de locatar al unei scări de bloc!! O persoana care de trei ani refuza pur și simplu sa își plătească chiria și unele reparații la scara de bloc, poate fi notificata la locul de munca de către Asociația de Locatari în calitate de persoana juridica , sa o someze sa își plătească datoriile acumulate, pur și simplu nu vrea sa plătească, a acumulat în jur de 4000ron, iar noi ceilalți locatari am achita și în dreptul ei unele reparatii la subsolul blocului, zugrăvirea scării etc!! Mulțumesc frumos!!
Am moștenit!!

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Ori ati mostenit ori ati dobandit prin hotarare...

Nu doresc în mod special sa dețin titlu de proprietate, deci sa înțeleg că-mi pot vinde cota parte fără probleme!

MihailZC a scris:

Daca exista o hotarare judecatoreasca in care este stabilita cota dvs de 3/16 din bunul respectiv (individualizat in cuprinsul hotararii) in calitate de mostenitor al tatalui, atunci nu mai trebuie sa dezbateti succesiunea pe cale notarial cu privire la acest bun - deja ati devenit coproprietar.
Daca intabulati dreptul de proprietate asupra bunului, puteti dispune liber de cota dvs. Insa daca vindeti, vindeti o cota din total si nu o suprafata individualizata. Pentru a deveni proprietar eclusiv asupra unei suprafete pe care sa o puteti vinde trebuie sa incheiati un act de dezmembrare si un contract de partaj impreuna cu ceilalti mostenitori sau sa cereti partajul in instanta.

Am moștenit de la tatăl meu ca fiu din prima căsătorie, am fost dat în judecata de familia actuala sa renunț la dreptul de moștenitor pe motiv ca nu am dispus titlul de moștenitor legal în termen de 1 an de la data decesului tatălui meu, acesta a fost motivul lor de a deschide proces împotriva mea!
În urma unui proces cu familia tatălui meu decedat, am moștenit prin sentința definitiva o cota de 3/16 dintr-un teren forestier de 50ha! Am găsit doritor pentru a cumpăra partea mea, dar familia respectiva amână, încă nu a început demersurile pentru a face succesiunea la notar! În aceasta situație pot vinde cota mea in baza sentinței judecatoresti fără a deține certificat de proprietate?
Va mulțumesc!!
eu sunt fiul din prima căsătorie a tatălui meu care a decedat acum un an de zile, iar familia actuala refuza sa ma invite la masa succesorala,tergiversarsand lucrurile de cand a murit tata invocând acum ca "am avut dreptul timp de un an sa fac cerere de mostenitor ptr succcesiune"cum acest termen a trecut eu nestiind aceste lucruri,se considera ca am acceptat tacit ca am renuntat la acest drept!! Soția lui spunându-mi ca succesiunea se va face doar de ea si cei doi copii ai dansei,eu nefâcand parte din familie!! Dar in acelasi timp imi cere sa ma prezint la un notariat sa dau o declaratie "ca renunț la dreptul de mostenitor"ea punându-mi la dispozitie o copie de pe certificatul de deces al tatălui meu si un certificat fiscal precum ca nu detine bunuri mobile și imobile!!:(
Eu stiu de la tatăl meu chiar de la el ca se judeca cu sora lui cea mare pentru niste proprietăți de la părinții lor (bunicii mei) decedați!! Sora vroia sa vândă iar el (tatăl meu) nu a fost de acord cu acest lucru si nu vroia sa dea semnătura!! In momentul decesului procesul era pe rol!!
Bănuiesc că acum este necesara succesiunea cu moștenitorii legali tatalui si acordul lor ca sora tatălui meu sa si faca "mendrele"!
Precizez ca familia lui imi ascund ultima parte a celor relatate de mine! (Parte cu proprietățile din partea bunicilor!)
Cum pot sa cer succesiunea eu,si sa aflu care este partea mea care mi se cuvine de drept,in conditiile in care Familia si neamurile imi ascund acest lucru??
poate sa isi foloseasca angajatii cu care are incheiate contracte de munca pe o anume societate si in celelalte societati pe care le detine ???
Lucrez la o firma privata si timp de noua luni am efectuat deplasari pentru aprovizionare cate 250 km pe zi iar la solicitarea mea de plta a diurnei aferente patronul ma plimba cu promisiuni de mult timp in conditiile in care am lucrat si zilele de sambata si duminica! O pot demonstra cu numele meu si semnatura la delegat pe facturile emise de marfa. Va multumesc!