avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian_Gorj

Activitate Adrian_Gorj



cyan a scris:

Asigurarea pe numele cui este?
Atata timp cat va aflati in posesia masinii se intelege ca nu mai este sechestrata si puteti cicula cu ea.
Scoateti un certificat de atestare fiscala pe care sa il tineti in masina, nu se stie peste cine dati un trafic! :)
Solicitarile facute la RAR si raspunsurile primite au fost facute/primite in scris sau verbal?
Faceti cereri in scris la ambele RAR, concomitent, domiciliu si unde este inmatriculata masina, precizati fiecareia ca ati solicitat si celeilalte, luati nr de inregistrare, vedeti ce raspunsuri primiti, pana primiti raspuns circulati cu cererile in masina, nu se stie peste cine dati un trafic! :)


Solicitările au fost făcute in scris , și de executor și de către mine, dar nu am primit niciun răspuns.

La ei am fost personal și m-au trimis de la un sediu la altul.

Asigurarea este momentan pe firma de la care s-a adjudecat bunul, mai are cam 4 luni valabilitate.
Dar nu știu dacă pot sa scot asigurare pe numele meu, având in vedere ca eu nu figurez pe certificatul de înmatriculare.

Certificatul de atestare fiscală, as putea sa-l scot , dar am deja actul de adjudecare prezent in mașina.
Salutare ,

Sa va prezint urmatoarea situatie, pe care numai in Romania am putut sa o intalnesc...

Este vorba despre achizitia unui autoturism din alt judet, prin executare silita de la societatea x.

Executorul nu a putut obtine de la societate si cartea masinii (lucru necesar de altfel la DRPCIV pt a putea fii inmatriculata)

Conform procedurii, RAR-ul, in urma solicitarii executorului, (asta inainte de adjudecare) ar fi trebuit sa elibereze un duplicat de pe cartea masinii ; lucru care nu s-a intamplat (am chiar si actul executorului in copie )

Astfel, executarea s-a desfasurat si am adjudecat masina, fiindu-mi predate cheile , certificatul de inmatriculare si toate documentele aferente din urma adjudecarii

Desigur ca, in certificat exista si mentiunea : “Sechestru instituit de cate executor x etc + stampila si semnatura “

Merg frumos la RAR (din raza teritoriala a domiciliului meu) si cer sa mi se elibereze o copie dupa carte in baza actului de adjudecare.
Raspuns : “nu se poate, trebuie sa elibereze RAR-ul il a carei raza teritoriala este inmatriculata masina

Nicio problema, ajung la RAR in judetul respectiv
Raspuns : “ nu se poate, trebuie sa elibereze RAR-ul in a carei raza teritoriala se afla domiciliul noului proprietar

Si astfel sunt trimis de la o institutie la alta, unde toti se scarpina in cap si nu pot sau nu vor sa-mi elibereze o copie dupa cartea masinii.

Cel mai probabil, am sa dau in judecata RAR si sa fie obligati de instanta sa-mi elibereze cartea sa pot si eu sa-mi inmatriculez masina.

Treaba e in felul urmator :

Pot sa circul cu masina, chiar daca am mentiune in talon cum ca a fost sechestrata ? Am actul de adjudecare cu mine . Asigurarea este valabila, itp are , Rovinieta are , la impozit sunt eu trecut.

E foarte enervanta situatia pentru ca eu platesc taxe si impozite pe masina , dar nici nu pot sa o vand. Sper doar sa pot circula cu ea

Ma poate lamuri cineva ?

Multumesc mult
În situația în care x vrea sa cumpere un apartament de la y , dar x face împrumut la z ( acesta fiind o persoana fizica / juridica ) , se poate ipoteca apartamentul care urmează a fi achiziționat ?

Ce articol ar reglementa aceasta situație ?

Ar 2380 face referire la ipoteca asupra unei construcții viitoare care se notează provizoriu în cartea funciara.

Dar, în cazul de fata, vorbim despre o construcție deja existenta.

Sau, ce ar putea face Z pentru a fi în siguranță , în cazul în care x refuza / întârzie în a-si onora obligația ?
Bună seara,

Lucrez la o companie, al cărei obiect de activitate este : "domeniul 6209: Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei "

Aceasta companie are contracte cu diverse companii din Uniunea Europeana.

De curând a fost înființat un nou departament(proveniență uk) , care , printre altele, a instalat și un sistem video (CCTV) de monitorizare al angajaților care lucrează pe acel departament. Practic , cei din uk ne urmăresc activitatea noastră la fiecare pas.

Eu, am fost transferat la ei de curând de pe un alt departament , unde nu exista niciun fel de sitem de supraveghere. Nu mi s-a comunicat nimic, iar în actul adițional pe care mi s-au dat sal semnez, nu exista mențiune despre așa ceva.
A trebuit eu sa văd și sa întreb ce-i cu camera instalata, asta după ce am desfășurat activitate timp de 2 săptămâni ( este foarte bine poziționată și cu greu Îți dai seama de existenta ei ).

Știu ca, în conformitate cu Decizia nr. 52 din 31 mai 2012 ,supravegherea video poate fi efectuată, în principal, în următoarele scopuri:

- prevenirea și combaterea săvârșirii infracțiunilor;
- supravegherea traficului rutier și constatarea încălcării regulilor de circulație rutieră;
- asigurarea pazei și protecției persoanelor, bunurilor și valorilor, a imobilelor și a instalațiilor de utilitate publică, precum și a împrejmuirilor afectate acestora;
- îndeplinirea unor măsuri de interes public sau exercitarea prerogativelor de autoritate publică;
- realizarea unor interese legitime, cu condiția să nu se prejudicieze drepturile și libertățile fundamentale sau interesul persoanelor vizate.

În caz contrar, compania poate fi amendata cu sume cuprinse între 1000 si 25000 de lei.

Astfel , am câteva întrebări :

- exista vreo prevedere care sa-i permită angajatorului sa amplaseze camera respectiva ? ( eu am contract cu firma din România nu cu cea din uk)

- cui pot adresa o plângere ? Dau în judecata angajatorul ?
Buna seara tuturor !

In cazul unui Srl cu asociat unic - administrator, prin care, acesta din urma imputerniceste un mandatar (deci vorbim despre mandat cu reprezentare) sa efectueze acte de administrare etc, printre care sa poata emite si bilete la ordin.

Intrebarea este, mandatarul poate sa avalizeze biletul in nume propriu si sa raspunda el insusi ca persoana fizica cu bunurile proprii in situatia in care srl-ul nu isi respecta obligatiile ? Va exista raspundere solidara cu administratorul societatii, chiar daca acesta nu are nicio legatura cu biletul ?

De asemenea, mandatarul poate emite bilete la ordin in baza puterilor conferite din mandat. Dar, poate mandatarul sa avalizeze biletul in numele administratorului , antrenand astfel raspunderea acestuia ca persoana fizica ?



Gabriela Pintea a scris:

Adrian_Gorj a scris:
Deci e cum credeam. Apel (cale ordinara de atac) nu mai exista.

Cum adică "nu mai există"? Hotărârile pronunţate în litigiile de contencios administrativ nu au putut fi atacate niciodată cu apel. Cel puţin aceasta este situaţia începând cu anul 1990, an în care a intrat în vigoare Legea nr. 29/1990 a contenciosului administrativ.


Adrian_Gorj a scris:
Recursul da este posibil, dar nu vorbim in cauza despre el fiindca este o cale extraordinara si deci nu face obiectul intrebarii..

Aşa cum v-am spus de la bun început, singura cale de atac posibilă în materia contenciosului administrativ a fost şi a rămas recursul. Apelul nu există şi nici nu a existat.

Hotărârile pronunţate de curţile de apel în primă instanţă nu sunt definitive, aşa cum greşit concluzionaţi în mesajul dvs. iniţial. Doar hotărârile pronunţate în recurs sunt definitive.


Adrian_Gorj a scris:
Nu aveam cum sa ma refer la alte cereri, din moment ce in baza art. 96 cpc (...)

Dvs. La ce credeati ca m-am referit ?

:-/

Eu nu credeam nimic. Am preferat să am reţineri în exprimare pentru că nu sufăr de boala românească a omnişcienţei. Întrucât remarc că intervenţia mea v-a deranjat, mă retrag din discuţie şi vă doresc mult succes în întreprinderile dvs.


Acel "mai" l-am introdus din greseala.. Mea culpa..

Nu m-ati deranjat deloc, doar ca nu exista si alte cereri pe care sa le solutioneze.

Acuma, de ce spuneti ca hotararea ar ramane definitiva dupa recurs si nu inainte ?

Pentru ca, recusul este o cale extraordinara de atac . Din continutul art. 484 alin 3 c. Pr. Civ, "scopul recursului este de a supune inaltei curti examinarea in conditiile legii, a conformitatii hotararii atacate cu regulile de drept aplicabile" . Conform alin (4) acesta solutionandu-se de instanta ierarhic superioara celei care a pronuntat hotararea, da aveti dreptate, in cazul nostru vorbim de ICCJ.

Dar, din art. 488 c. Pr. Civ rezulta care sunt motivele pentru care se poate face recurs.

"Motivele de casare
(1) Casarea unor hotărâri se poate cere numai pentru următoarele motive de nelegalitate:
1. când instanţa nu a fost alcătuită potrivit dispoziţiilor legale;
2. dacă hotărârea a fost pronunţată de alt judecător decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului sau de un alt complet de judecată decât cel stabilit aleatoriu pentru soluţionarea cauzei ori a cărui compunere a fost schimbată, cu încălcarea legii;
3. când hotărârea a fost dată cu încălcarea competenţei de ordine publică a altei instanţe, invocată în condiţiile legii;4. când instanţa a depăşit atribuţiile puterii judecătoreşti;
5. când, prin hotărârea dată, instanţa a încălcat regulile de procedură a căror nerespectare atrage sancţiunea nulităţii;
6. când hotărârea nu cuprinde motivele pe care se întemeiază sau când cuprinde motive contradictorii ori numai motive străine de natura cauzei;
7. când s-a încălcat autoritatea de lucru judecat;
8. când hotărârea a fost dată cu încălcarea sau aplicarea greşită a normelor de drept material.
(2) Motivele prevăzute la alin. (1) nu pot fi primite decât dacă ele nu au putut fi invocate pe calea apelului sau în cursul judecării apelului ori, deşi au fost invocate în termen, au fost respinse sau instanţa a omis să se pronunţe asupra lor."

Concluzionam ca exista recurs numai daca ne incadram strict pe aceste motive enumerate de lege.

Astfel, in conformitate cu art. 497 c. Pr. Civ, ICCJ poate casa hotararea si sa o trimita spre rejudecare, neputand a o casa cu retinere, dar numai daca exista vreun motiv prevazut in art 488.

Sincer nu vad de ce dupa recurs hotararea instantei de apel ar ramane definitiva si nu direct dupa pronuntare, urmand ca in cel mai rau caz sa poata fi casata.

Astept parerea dvs si va rog sa nu considerati discutia ca un duel, eu o vad ca pe o argumentare de unde achiesam la parerea celui care pare mai solida.

Deci e cum credeam. Apel (cale ordinara de atac) nu mai exista. Recursul da este posibil, dar nu vorbim in cauza despre el fiindca este o cale extraordinara si deci nu face obiectul intrebarii..

Am intrebat de autori, pentru ca niciunul nu face referire cu privire la acest aspect. Nici Boroi/ Mirela Stancu/ Ion Deleanu / ioan Les etc..


@ Gabriela Pintea

Nu aveam cum sa ma refer la alte cereri, din moment ce in baza art. 96 cpc

"Curtea de apel

Curţile de apel judecă:

1. în primă instanţă, cererile în materie de contencios administrativ şi fiscal, potrivit legii speciale;
2. ca instanţe de apel, apelurile declarate împotriva hotărârilor pronunţate de tribunale în primă instanţă;

3. ca instanţe de recurs, în cazurile anume prevăzute de lege;

4. orice alte cereri date prin lege în competenţa lor."

Astfel ca , obligatoriu singura posibilitate ca o curte de apel sa judece pe fond o cauza , este in materie de contencios administrativ si fiscal..

Dvs. La ce credeati ca m-am referit ?


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Răspuns la discuția Agresiune
Nu aveti ce face in privinta comportamentului acestuia, eventual poate doar sa formulati atatea plangeri penale cate agresiuni exista..

Da, martorii vor fi audiati de catre organul de cercetare penala. Nu au legatura organele de cercetare / procurorii din parchete cu salile de judecata. Numai judecatorul audiaza intr-o sala de judecata cand exista o cauza pe rol in acest sens. Dar oricum,pana la proces este cale lunga, insa vor fi audiati si acolo daca se ajunge la un proces.

Mult succes, continuati cu plangerea.
Răspuns la discuția Agresiune
Art. 193 c.p - infractiunea ce consta in lovirea sau orice acte deviolenta cauzatoare de suferinte fizice. (forma tip a faptei).

Actiunea penala se pune in miscare la plangere prealabila; lipsa plangerii prealabile, inlatura raspunderea penala. Asadar, avand in vedere faptul ca, s-a facut o costatare, in 3 luni trebuie sa faceti aceasta plangere. O puteti face si la parchet (dar oricum va merge la un organ de cercetare penala)

Oricum, trebuie sa aveti in vedere faptul ca va trebui sa probati.

Cu persoana acuzata nu se va intampla nimic, va fi chemata pentru declaratii si eventual daca exista probe, organul de cercetare penala, poate merge cu propunere la procuror pentru punere in miscare a actiunii penale, moment in care respectivul va dobandi calitatea de inculpat. Daca nu exista probe, se merge cu propunere de clasare.

Concluzie, daca aveti timpul necesar incercati si vedeti ce iese.
Buna seara !

Am o mica nelamurire in ce priveste exercitarea acestei cai de atac in urmatoare situatie :

Cererile cu valoare de peste 1.000.000 Ron, sunt de competenta materiala a curtii de apel. Intrebarea este urmatoarea :

In momentul in care fondul cauzei a fost solutionat, se mai poate pune problema exercitarii unei cai de atac ordinare (in speta, apelul ) ?

Din cautarile mele prin tratate si cod nu am reusit sa aflu un raspuns la aceasta intrebare.

Dar, avand in vedere faptul ca, fondul este o cale de atac de retractare; iar apelul este o cale de atac de reformare si deci avem in vedere existenta unui dublu grad de jurisdictie; pare ilogic a spune ca se poate exercita apelul si ca acesta merge tot la curte doar ca la un alt complet. Adica nu avem o instanta ierahica superioara care sa realizeze controlul judiciar...

Asadar, tind sa cred ca, un dosar care se judeca in fata curtii de apel in prima instanta, va avea o hotarare definitiva, neexistand alte cai de atac.

Astept parerile voastre si daca stiti autori care trateaza subiectul in cauza, rog sa precizati lucrarile acestora.