avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune

buna seara am si eu o intrebare . am fost agresat in urma cu 1 zi de un vecin. am fost lovit in zona fetei dar nu grav incat sa am nevoie de certificat medico legal. am chemat politia si nu ia facut nimica , ia spus numai sa nu mai aiba treaba cu mine si sa isi vada de treaba lui. eu cred ca cei de la politie il cunosteau si de asta la iertat. Dar eu m-am gandit sa ii fac o plangere penala la parchet. intrebarea mea este urmatoarea. Ce se intampla cu persoana acuzata si daca este vorba de un proces in istanta ? va multumesc .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:00, 5 Aprilie 2016
Art. 193 c.p - infractiunea ce consta in lovirea sau orice acte deviolenta cauzatoare de suferinte fizice. (forma tip a faptei).

Actiunea penala se pune in miscare la plangere prealabila; lipsa plangerii prealabile, inlatura raspunderea penala. Asadar, avand in vedere faptul ca, s-a facut o costatare, in 3 luni trebuie sa faceti aceasta plangere. O puteti face si la parchet (dar oricum va merge la un organ de cercetare penala)

Oricum, trebuie sa aveti in vedere faptul ca va trebui sa probati.

Cu persoana acuzata nu se va intampla nimic, va fi chemata pentru declaratii si eventual daca exista probe, organul de cercetare penala, poate merge cu propunere la procuror pentru punere in miscare a actiunii penale, moment in care respectivul va dobandi calitatea de inculpat. Daca nu exista probe, se merge cu propunere de clasare.

Concluzie, daca aveti timpul necesar incercati si vedeti ce iese.
Va multumesc domnul Adrian pentru raspuns. Am uitat sa mentionez faptul ca am martori pe care o sa-i precizez in plangerea care o voi depune la parchet. Ideea e ca vreau sa se ia o masura ca aceasta persoana sa nu mai fie violenta, agresiva, si sa imi adreseze amenintari. Ca o ultima intrebare . Vor fii audiati si martorii ? Si unde ? La parchet , sau intr-o sala de proces? Va multumesc .
Nu aveti ce face in privinta comportamentului acestuia, eventual poate doar sa formulati atatea plangeri penale cate agresiuni exista..

Da, martorii vor fi audiati de catre organul de cercetare penala. Nu au legatura organele de cercetare / procurorii din parchete cu salile de judecata. Numai judecatorul audiaza intr-o sala de judecata cand exista o cauza pe rol in acest sens. Dar oricum,pana la proces este cale lunga, insa vor fi audiati si acolo daca se ajunge la un proces.

Mult succes, continuati cu plangerea.
O plângere Penala nu va ajuta.

Îl puteți da în judecata civila dacă vreți daune.
d-le avocat nu doresc ceva de la el , doresc sa fie sanctionat intr-un fel sau sa il oblige un procuror sa depuna marturie ca nu mai are de a face cava cu mine. si daca se va comporta in continuare la fel sa fie trimis in instanta

Alte discuții în legătură

Lnducerea in eroare a organelor judiciare Roman85 Roman85 Buna Ziua am depus la parchet doua plangeri fata de doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor ... (vezi toată discuția)
Procedura plangerii prealabile tobescu tobescu Buna ziua, as avea o intrebare : eu am depus la parchet o plangere penala (art. 222 cpp), pe 30.03.2011 a fost judecarea pe fond, martorii mei nu au fost ... (vezi toată discuția)
Cod penal judecata - ma pot adresa direct instantei? dedelu26 dedelu26 buna ziua ma numesc alexandru si as dori sa stiu daca pot fi dat in judecata fara afi chemat la politie pt declaratii (vezi toată discuția)