avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate mihaidom

Activitate mihaidom

RAR-ul nu elibereaza certificate, decat constata remedierea defectiunilor si mentioneaza pe dovada eliberata de pol." Bun tehinc pentru defectiuniile constatate" Cu dovada se prezinta la sev. pol, rutiera.
Depuneti o cerere la politie si solicitati eliberarea lui cu prezentarea motivului.
In mod normal se elibereaza dupa prezentarea vehiculului la RAR ( nu la o statie ITP ) si constatarea de catre RAR a remedierii defectiunilor constatate in raportul intocmit de catre ei.
Răspuns la discuția Acte auto Franta
Pentru inmatriculare aveti nevoie in original de certificatul de inmatriculare din Franta. Daca nu il aveti veti da o declaratie notariala si veti specifica faptul ca nu la-ti primit. La Registrul Auto Roman se va putea face operatiunea dar veti intampina greutati la inmatriculare ( politie). Se asteapta foarte mult.
Trebuie sa luati in considerare si faptul ca va asumati un risc. ( nu este normal lipsa lui)
Răspuns la discuția Raspuns CEDO
Multumesc!
Discuție Raspuns CEDO
La data de 10 Aprilie 2015 am expediat prin posta o plangere catre CEDO. de atunci am primit decat confirmarea de primire a plicului. Sunt implinite 6 luni fara o comunicare . Este normal? Care este termenul mediu de primire a unei confirmari ,/ notificari,/ comunicari, oficiale? ( etichete cod bara, etc) Multumesc.
Răspuns la discuția Semnarea sentintei penale.
Cred ca ati vrut sa spuneti: ca daca a redactato cel suspendat considerati ca nu este legal.
Este asa cum spun eu . Daca aveti o adresa de posta electronica o pot trimite.
Răspuns la discuția Semnarea sentintei penale.
da a redactato cel care era suspendat din functie, repet in data cand a redactato era suspendat din functie. Poate un judecator suspendat din functie sa redacteze o sentinta? Este normal?
Răspuns la discuția Semnarea sentintei penale.
Care mai multi? despre ce vorbim. In complet pe apel sunt doi judecatori:

Art. 406

Redactarea şi semnarea hotărârii

(1) Hotărârea se redactează în cel mult 30 de zile de la pronunţare.
(2) Hotărârea se redactează de unul dintre judecătorii care au participat la soluţionarea cauzei, în cel mult 30 de zile de la pronunţare, şi se semnează de toţi membrii completului şi de grefier.
(3) Dispozitivul hotărârii trebuie să fie conform cu minuta.
(4) În caz de împiedicare a vreunuia dintre membrii completului de judecată de a semna, hotărârea se semnează în locul acestuia de preşedintele completului. Dacă şi preşedintele completului este împiedicat a semna, hotărârea se semnează de preşedintele instanţei. Când împiedicarea îl priveşte pe grefier, hotărârea se semnează de grefierul-şef. În toate cazurile se face menţiune pe hotărâre despre cauza care a determinat împiedicarea.
Detalii: [ link extern ]

Răspuns la discuția Semnarea sentintei penale.
De ce ? raportat la art 406,
Va rog daca poate raspunde cineva la aceasta situatie: In urma cu 9 luni a fost mentinuta o sentinta penala la Curtea de Apel, dupa aproximativ 9 luni la redactarea si semnare sentintei uramatoarea surpriza: Presedinta completului de judecata nu semneaza sentinata deoarece este suspendata din functie dar in schimb redacteaza sentinta, a doua judecatoare din completul de judecata nu semneaza sentinta deoarece este plecata in concediu de odihna. Pentru cele doua judecatoare semneaza un judecator delegate. Parerea dv. si temei legal pentru a o ataca.