avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate ionicafrancesca

Activitate ionicafrancesca

buna seara!
mi s-a intamplat acum 2 saptamani sa ma loveasca un taximetrist din spate si sa plece fara sa facem intelegere amiabila. au rezultat avarii la ambele masini, mai mult la a mea si m am prezentat la politia rutiera, am declarat accidentul, precum si numarul de inmatriculare si indicativul respectivului. am primit o autorizatie de reparatii si nu s-a mai intamplat nimic de atunci.
care este procedura in acest caz si ce urmeaza mai departe?
va multumesc anticipat.
Va multumesc .
buna ziua!

am condus in ianuarie 2014 cu numerele rosii expirate si mi s a intocmit dosar penal care s a solutionat acum (clasat fara nicio amenda), in acest timp avand dovada cu drept de circuatie. mi s a suspendat permisul 90 de zile conform art 103 alin 1 lit c din oug 195/2002.

am dreptul sau sunt obligata sa dau testul 13/15?

daca il iau, mi se reduce suspendarea la 30 de zile incepand din data la care am primit o sau de la data la care am luat testul? (nu mi s a mai dat nicio dovada de 15 zile sau altceva, normal)

trebuie sa astept vreo perioada pana sa dau testul sau cum se procedeaza normal?

am vazut o multime de variante si nici legislatia nu e amanuntia in cazul meu. va rog sa imi raspundeti detaliat. multumesc.
buna ziua!
motivul pentru care primesc injurii repetate din partea unor vecini (sot si sotie) de aproximativ 2 saptamani este faptul ca ei tineau un caine agresiv in scara blocului si am apelat la serviciul de ecarisaj pentru ca nu au vrut sa gaseasca alta solutie, sa il duca in alta parte. am apelat si la politia locala pentru a le explica o autoritate a statului ca este gresit si de fata cu ai au acceptat sa vina hingherii. dupa o asteptare de cateva saptamani, cum este normal in Romania, s-a rezolvat problema, iar acum cei doi soti copiaza comportamentul cainelui, nu se misca de pe banca din fata blocului de dimineata pana seara si de fiecare data cand ne vad incep injurii, jigniri, amenintari, blesteme, samd. probabil era de asteptat, dar consider ca e prea deplasata aceasta atitudine care nu are de gand sa se opreasca, mai ales ca stimabilul domn este si un om de cultura destul de cunoscut in orasul nostru si nu cred ca ar trebui sa promoveze astfel de lucruri.
va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi, in caz ca ar fi nevoie, pe viitor, sa ma adresez justitiei, daca aceste fapte s-ar incadra la hartuire si daca as putea fi luata in serios cu inregistrari/ filmari si martori?
multumesc
ar fi fost bine sa fie asa pentru ca il adoptau pe baza de declaratie, angajament (citez) in urmatoarele conditii:
1. sa respect normele de ingrijire si hranire a cainelui;
2. sa prezint periodic cainele la medicul veterinar, in cazul in care se impune interventia acestuia sau pentru a fi vaccinat antirabic;
3. sa anunt Serviciul de gestionare a cainilor fara stapan, in cazul decesului, furtului, pierderii sau al instrainarii acestuia;
4. sa nu abandonez cainele, sa-l controlez, sa il supraveghez, iar in cazul in care nu il mai doresc, sa il predau Serviciului de gestionare a cainilor fara stapan;
5. sa permit reprezentantilor Serviciului de gestionare a cainilor fara stapan sa monitorizeze cainele adoptat;
6. cainele va fi crescut si adapostit la urmatoarea adresa……….; orice schimbare de locatie mai mare de 15 zile va fi comunicata telefonic serviciului de unde s-a facut adoptia.

si daca nu respectau aceste conditii, amenda pornea de la 2000 lei.

din nou, animalele se dovedesc a fi mai bune decat oamenii si cred ca ii supraestimati spunand ca este un razboi al nervilor si intimidarii, de la fata locului pare doar un circ ieftin si aberant la care nu vreau sa iau parte si o sa cer ajutorul politiei :))
"a scapat" adica nu au reusit sa il prinda, a fugit.
tatal meu e stabilit in strainatate, nu stiu daca as putea sa fac un contract de comodat in lipsa lui. dar multumesc pentru sfatul legat de inscrierea in cartea de imobil.
pana la urma o sa apelam la politia locala inainte de a mai face vreun demers pentru ca nici eu nu ii doresc moartea animalului respectiv, dar vad ca niciun vecin nu vrea sa isi asume vreo responsabilitate, ci doar sa amplifice scandalul pentru adrenalina.
care ar putea fi, cel mai probabil, urmarile acestui fapt, dupa noul Cod Penal?
nu stiu daca are sens sa mentionez ca am intocmit actele de prelungire pe 30 dec, dar fiscul nu incasa bani pentru ca vroiau mai mult timp sa faca bilanturile de sfarsit de an, neanuntand in niciun fel, si am ajuns astfel sa astept pana pe 6 ianuarie. plus ca am circulat 1,5 km in conditii de trafic minime si asta am si declarat. am primit dovada cu drept de circulatie. exista vreo posibilitate sa nu mi se suspende permisul?
va multumesc!
buna ziua!
pe scara blocului unde m-am mutat recent impreuna cu prietenul meu in apartamentul tatalui meu, ceilalti locatari tin un caine fara stapan, care devine agresiv de fiecare data cand vreau sa scot cainele meu (il musca si pe el si pe noi, apreciind scara blocului drept teritoriul sau). in consecinta, am solicitat serviciul de ecarisaj, pentru ca nimeni nu a vrut sa il tina in casa sau sa gaseasca alta solutie.
cainele a scapat, s-a intors imediat si acum primesc amenintari cu politia care ar trebui sa ia masuri impotriva noastra pentru ca nu suntem proprietarii acestui apartament.
dupa parerea mea, acest lucru este abject. va rog sa imi spuneti ce legi exista in acest sens pentru ca nu am gasit nimic concludent.
va multumesc anticipat.