avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate rogilg_c4

Activitate rogilg_c4

As dori sa stiu daca se poate obtine printr-un proces contra firmei in care lucrez sau contra legii referitoare la retinerile de contributii din salar, ca contributiile ce trebuie datorate de salariat sa nu mai fie virate de catre firma si sa am posibilitatea si libertatea de a platii personal acele contributii la sanatate si la pensii. Momentan santem un grup de 4 persoane care dorim sa avem posibilitatea sa achitam noi contributiile si nu sa se retina automat din salar. Daca exista o portita legislativa sau se incalca un drept national / european / constitutional am dori sa stim pentru a incepe un proces.
Va multumim.
As dori sa stiu daca se poate obtine printr-un proces contra firmei in care lucrez sau contra legii referitoare la retinerile de contributii din salar, ca contributiile ce trebuie datorate de salariat sa nu mai fie virate de catre firma si sa am posibilitatea si libertatea de a platii personal acele contributii la sanatate si la pensii. Momentan santem un grup de 4 persoane care dorim sa avem posibilitatea sa achitam noi contributiile si nu sa se retina automat din salar. Daca exista o portita legislativa sau se incalca un drept national / european / constitutional am dori sa stim pentru a incepe un proces.
Va multumim.
Răspuns la discuția atributii functionar public
freeelis a scris:

Nu este corect asa ceva... sa detin o functie, dar atributiile sa fie pentru alta functie care nu are legatura cu ceea ce este mentionat in decizia de numire.

Exista vreo lege sau norma, in afara de legea 188/99 prin care se stabilesc atributiile din fisa postului sau atributiile postului raman sa fie dictate de director.
Răspuns la discuția atributii functionar public
Nu am solicitat lamuriri la conducere deoarece am vrut sa ma asigur ca totul este legal.
Adica in fisa postului poate sa imi treaca cu totul altceva, fata de anuntul afisat.
Buna,
Am fost admis recent pe un post de functionar public la serviciul plati (anuntul de concurs specifica clar ca postul este la serviciul plati) si in momentul in care am primit fisa postului cu atributiile aferente am observat ca atributiile scrise nu corespundeau cu cele de la serviciul plati ci cu cele de la alt serviciu.
Cand am intrebat de ce mi se da alte atributii fata de cele la care ma asteptat sa le primesc conform anuntului de concurs mi sa raspuns ca asa sa decis sa lucrez altceva.
As dori sa stiu daca este legal sau nu?
Adica trebuie sa primesc atributii conform anuntului de concurs sau pot primii orice altceva.
Va multumesc.
Buna,
Mi-am cumparat recent o masina si as dori cateva informatii referitoare la OUG 92013 anexa 6, citez:
"GRILA 
privind  cotele  de reducere  suplimentară  în  functie  de rulajul  mediu anual real  al  autovehiculului 

Categoria   de 
autovehicul  
Diferenț a 
dintre  rulajul  
mediu  anual 
real  ş i  rulajul  
mediu  anual 
standard   
(km)  
Cota   de  reducere  
suplimentară  

M 1
  <5.000 0
  5.001‐10.000 ..........0,5
  10.001 ‐15.000 .......0,75
  15.001 ‐20.000 .......1,0
  20.001 ‐25.000 .......1,25"

Ce nu sunt foarte sigur este urmatorul lucru: daca la suma care mi-o afiseaza calculatorul anaf pentru determinarea timbrului de mediu se poate acorda o reducere cf. anexei 6 sau in calculatorul de pe situl anaf este prinsa aceasta reducere.
Desi am citit niste norme de aplicare a OUG9/2013 in care se zice ca se poate da o declaratie pe proprie raspundere referitoare la kilometrajul mediu anual al masini, pentru reducerea suplimentara.
certificatul fiscal pentru instrainare auto pot sa il fac si inainte de a face contractul de vanzare? sau cand se face?
Răspuns la discuția Radiere auto
multumesc tuturor pentru raspunsurile primite.
Răspuns la discuția Radiere auto
ynocentta a scris:

Termenul de finalizare radiere bun mobil tranzactionat este de 30 de zile
Daca aveti contractul de vanzare cumparare auto,puteti finaliza procedura de radiere de pe rol fiscal
Daca ati tranzactionat bunul auto parcurgand procedura legala,cum va detineti cartea masinii ?
Legal,acest document trebuie predat cumparatorului

TRanzactia de vanzare auto nu am facut-o dar ma gandesc sa nu ii inmanez cartea masini pentru al avea la mana cu ceva pe cumparator, in cazul ca nu o inmatriculeaza sau in cazul in care nu plateste eventualele amenzi.
trandafir2 a scris:

certificatul fiscal pentru instrainare auto, radierea din evidentele fiscului si adresa catre Serviciul inmatriculari al Politiei rutiere, sunt probe suficiente care sa va protejeze de eventualele amenzi care vor veni pe numele dvs., care apropo, oricum daca vin pe numele dvs. tot dvs. trebuie sa le contestati si sa le probati (cu sau fara clauza respectiva)

Si daca cumparatorul nu vrea sa facem certificatul fiscal pentru instranare auto, fiindca el este un intermediar sau nu doreste sa plateasca timbrul de mediu, ce pot sa fac sa ma protejez de eventualele amenzi.