avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate UNGUREZECHIL

Activitate UNGUREZECHIL

Cum pot face dovada ca o persoana fara discernamant , care are curator nu are capacitate de munca din punct de vedere mintal ? Care este institutia ce face constatarea si emite documentul corespunzator ? Multumesc.
Daca litigiul in baza caruia s-a facut proprirea nu este stins si este in curs de judecare mai este legala proprirea ? Ce se poate face? Multumesc.
Cardul social și cel de energie se pot propri? Mulțumesc.
Indemnizatia de handicap al unei persoane fara nici un venit poate fi supusa executarii silite ? Din ce mai traieste neavand venituri? Ce spune legea?. Multumesc.
Incadrare juridica. In procesul penal este prevazuta schimbarea incadrarii juridice in anumite conditii. In procesul civil este posibila aceasta la solicitarea partii interesate? Multumesc.
Validare. Cum se face validarea de catre instanta al unui punct de vedere al CNCD , care nu ar efecte juridice, pentru a avea efecte juridice? Se deschide dosar la tribunal sau judecatorie ?.Multumesc anticipat de informatie.
Stramutare. Care este procedura de redeschidere al unui dosar inchis, in alt judet in baza unor documente eliberate de autoritatile statului care demonstreaza discriminarea din proces si interpretarea eronata contrara sensului corect al cuvintelor, avand ca si rezultat sustinerea unei parti din proces si cauzarea de grave prejudicii materiale celeilaltei parti? Multumesc.
Impotriva unui recurs "nul" mai exista vreo cale de atac daca sunt documente oficiale de la autoritatile statului care dovedesc faptul ca obiectul acestuia este contrar unor prevederi legale clare ce nu pot fi interpretate sub nici o forma ? Multumesc.
Apelul. Instanta de fond a dat o sentinta provizorie. O parte din proces a executat sentinta integral . Are drept acea parte sa depuna apel principal dupa executarea integrala a sentintei ?
Procedura. Tribunalul își declina competenta in favoarea unei judecătorii. Tribunalul trimite dosarul la judecătoria respectiva sau reclamantul face altă cerere de chemare în judecată?