avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Principii de drept. O persoana cu dizabilitate psihica ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Principii de drept. O persoana cu dizabilitate psihica accentuata ...

Pricipii de drept. O persoana cu dizabilitate psihica accentuata (lipsa integrala a capacitatii de munca) a solicitat prin curator (din cauza lipsei de discernamant) , aplicarea art.87(1^1) Legea 448/2006, adica valabilitate permanenta al certificatului de handicap, in baza dovezii ca afectiunea psihica este nevindecabila , Comisiei Superioare A.N.P.D.P.D.. Comisia Superioara a recunoscut dreptul pretins, dar fara sa se ceara a modificat gradul de handicap in unul inferior (mediu) cu capacitate de munca cu toate ca dizabilitatea nu-i permite sa munceasca lipsindu-i capacitatea de a raspunde cerintelor Legii 319/2006, privind capacitatea mentala de a fi instruit. Lipsa capacitatii de munca este atestata de 3 comisii independentedin care una Superioara privind incadrarea in grad de invaliditate. Intrebare: Principiile de drept de la Art.509 alin.1 CPC si Art.481 CPC sunt incidente acestei situatii ? avand in vedere faptul ca prin contestatia la Comisia Superiora nu s-a cerut schimbarea gradului ci, doar al termenului de revizuire si s-a creat o situatie mult mai rea, persoana respectiva fiind trecuta sub limita subzistentei, neavand capacitatea mentala de a munci, absolut deloc pentru asi asigura existenta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:24, 21 Septembrie 2024
Oricând vă puteți încerca "norocul", cerând de această dată revizuirea gradului de handicap.
La gradul MEDIU aproape că nu mai aveți nimic de pierdut, dacă se va menține acest grad (mediu) și după o nouă evaluare.

Dar am observat că faceți confuzie între HANDICAP și INVALIDITATE`!
Despre ce vorbim în acest topic, despre încadrarea în grad de invaliditate, sau de handicap`?

LEGE nr. 448 din 6 decembrie 2006 (**republicată**) și actualizată în 2024.
Art 78: (1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.
(1^1) Pentru integrarea persoanelor cu handicap în muncă, angajatorii asigură accesul acestora la ocuparea unui loc de muncă adaptat, după caz, în conformitate cu potențialul funcțional și capacitatea de adaptare a acestora.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! dorim sa angajam o persoana minora (16 ani, cu dizabilitate, ... lopy01 lopy01 Buna ziua! Dorim sa angajam o persoana minora (16 ani, cu dizabilitate, certificat grad mediu, fara nr. ore de lucru restrictionat). Ar fi vorba de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca al persoanelor cu handicap mamana mamana Buna seara.Vin cu o intrebare catre dumneavastra;o persoana incadrata intr-un grad de handicap grav(HIV/SIDA .care vrea sa lucreze pentru a-si suplimenta ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad de handicap sau pensie de invaliditate Mihaela_12 Mihaela_12 Buna seara! Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarele informatii: 1. care e diferenta intre incadrare in grad de handicap si pensie de invaliditate? 2. ... (vezi toată discuția)