avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate ADASTEFANEL

Activitate ADASTEFANEL

Buna ziua,
Spuneti-mi, va rog, daca, eflandu-ma in concediul pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, pot participa ca recenzor la recensamantul din aceasta luna, fara a pierde indemnizatia? Multumesc.
Buna ziua,
Nu inteleg sub care lege voi beneficia de cic, adica am nascut in oct.2010, concediul de maternitate este pe perioada 01 oct 2010 - 31 ian 2011, de la 01 febr 2011 intru pe baza de cerere in cic, iar data depunerii cererii pentru plata indemnizatiei cic este 03 ian 2011. Ma puteti ajuta, va rog? Multumesc!
Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, mai este in vigoare OUG 77/1999 pentru prevenirea incapacitatii de plata? (scadentare datorii cu o vechime mai mare de 30 de zile) Multumesc
Buna ziua. Regret sincer ca v-ati simtit ofensat de raspunsul meu, insa intentia nu a fost aceasta. M-am gandit ca raspunsul meu poate fi util si altora, desi nu am statut de consultant, mai ales ca nimeni nu este obligat sa dea un raspuns complet, corect si de actualitate. Am apelat la dumneavoastra cu incredere, intr-un moment in care chiar ma aflam in dilema. O zi buna!
Multumesc pentru raspuns. Asta o stiam si eu, insa rezolvarea problemei din pdv contabila ma irita...B-). Pana la urma, ca tot romanul ... da de veste, faci cum poti, mi-am rezolvat problema singura, astfel: Am emis factura clientului asigurat, c/v tx fransiza cf. contract collaborare societatea noastra-societate asigurari, am incasat c/v cu chitanta, iar venitul din fransiza l-am repartizat in contul 708 (venituri din activitati diverse). A fost asa de simplu!!!!!:D O zi buna!
Buna ziua! Sunt si eu interesata de acest subiect in sensul ca societatea la care lucrez -service auto - are relatii contractuale cu societati de asigurare care, in cazul decontarii dosarelor de dauna auto (autovehicule reparate in service), desi primesc devize antecalcul si factura finala din partea firmei noastre (in baza unui accept de plata al asiguratorului) , uneori achita mai putin decat valoarea facturata. Noi am ajuns la concluzia ca este un exces de zel din partea agentilor de asigurare , PE BANII NOSTRI. Diferentele nu sunt mari , insa exista. In plus, nu avem voie sa recuperam diferenta de plata de la clientul asigurat. Cum pot trece pe pierdere in mod legal aceste creante care nu mai pot fi recuperate? Multumesc.
Intr-o firma - service auto, care are relatii de colaborare cu societati de asigurare, se incaseaza contravaloarea fransizei auto (cota parte din dauna suporata de asigurat). In ce cont de venit se inregisatreaza valoarea fara TVA a fransizei? 708? Sunt foarte nelamurita:-/!!!
DACA:
Conform O.G. 10/2008 se pot acorda, astfel:
ART. 22
(1) Pentru acordarea sporului de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral şi perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
(2) Pensionarii pentru limită de vârstă care se angajează pe baza unui contract individual de muncă în sectorul bugetar, potrivit legii, beneficiază de sporul de vechime corespunzător vechimii în muncă dobândite în întreaga activitate.
SI DACA:
potrivit art.7 alin.6 din Hg nr.281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unităţile bugetare, p
pensionarii pentru limită de vârstă, care se reangajează în muncă potrivit legii, beneficiază de sporul de vechime corespunzător vechimii în muncă, dobândită după data pensionării. ,
ATUNCI CUM SA PROCEDEZ? Multumesc?:)

Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie la care nimeni nu imi ofera un raspuns cert. Adica: Se poate acorda spor de vechime maxim, 25% unui nou angajat la o institutie bugetara, in conditiile in care acest angajat a lucrat in cadrul armatei si este pensionat pentru limita de varsta anterior incheierii acestui contract individual de munca. M-am consultat si cu expert contabil care imi spune ca nu poate beneficia de spor maxim deoarece este pensionat, iar cei de la ITM spun ca pot sa ii acord sporul fara nicio problema. Mi se pare total gresit sa ii acord un spor maxim, ci, din contra, el va beneficia de spor de vechime minim dupa 6 luni de la angajare in cadrul institutiei. Cum sa procedez?#-o