avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate balasu

Activitate balasu

Buna ziua. Intr-un contract de prestatie artistcia apare urmatoarea clauza:
”Prestatorul cesionează Beneficiarului, în regim de exclusivitate, toate drepturile patrimoniale și drepturile conexe care decurg din dreptul de autor asupra prestației sale, pe o perioadă nelimitată care curge de la încheierea prezentului contract, pentru toate teritoriile, în sensul în care Beneficiarul va putea utiliza sub orice formă creațiile originale rezultate. ”
Este legal să se cesioneze aceste drepturi pe o perioadă nelinmitata? Cum as putea pune problema sa fie mai corect, adica pe o perioada determinata?
multumesc. am gasit si eu acest link, dar in afara de un formular, nu ma lamureste cu nimic... sau ma depaseste pe mine. Am un formular cu datele de plata, dar nu e clar ce fac cu el dupa ce platesc
Cum pot obtine online un extras la zi din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, referitor la o asociatie pe care o conduc?
Buna! M-ar interesa cum se face prelungirea unui mandat de presedintee de ONG? ce presupune si ce costuri ar fi? E vorba de un ONG din Bucuresti. Multumesc
Aceste schimbari se pot face si la notariat sau trebuie neaparat un avocat?
Buna ziua. Inteleg ca maine (14 august) este termenul limta pt depunerea declaratiilor privind beneficiarii reali ai ONGurilor, altfel se dizolva. Este o nebuloasa totala. Unde trebuie depusa aceasta declaratie? De unde se poate descarca si ce este un beneficiar real al unui ONG? Am auzit si varianta ca nu ar mai fi obligatorie. S-a mai lovit cineva de asa ceva?
Multumesc frumos pentru raspuns. Locuinta minorilor este la bunica, dar și domiciliul mamei este tot acolo.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
va multumesc, insa mama mea nu poate plati si costurile de judecata. In afara de asta, mama copiilor nu lucreaza, deci nu are din ce plateasca pensie de intretinere. Mentionez si faptul ca copiii nu au tata trecut in acte.
Buna ziua. Am si eu o situatie care mi se pare fara iesire. Sora mea, cu ceva ciocniri cu protectia copilului in trecut, a plecat de cel putin 7 luni de langa copiii pt ca are o noua relatie. Copiii, 3 la numar, au fost lasati in grija mamei mele, adica a bunicii lor, care din pensia de 1500 de lei pe luna trebuie sa intretina 3 copii adolescenti (12 - 16 ani), casa, utilitatile, etc... Sora mea incaseaza alocatiile de stat ale celor 3 copii, insa acestea nu sunt nicicum in sprijinul copiilor, ea refuzand cu violenta sa aiba grija de ei sau sa contibuie financiar la cresterea lor sau la cheltuielile casei in care traiesc acestia. Carei institutii se poate adresa mama, sau eu, in aceasta situaitie? Ce se poate face pentru a normaliza situatia? Mentionez ca de fapt, practic, nu in acte, copiii au fost ingrijiti de mama mea care se zbate si acum, la 70 de ani sa aiba grija de ei. va multumesc!
Răspuns la discuția Ajutor social
Va multumesc pentru raspuns. Pentru aceasta procedura este necesar acordul mamei? (mentionez ca tata legal nu exista) Cat e nevoie de implicarea mamei in aceasta procedura, intrucat ea nu va fi de acord . Copiii sunt o sursa de venit pentru aceasta.