avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate Pavel Andreea

Activitate Pavel Andreea

Răspuns la discuția abuz de incredere
Din cate stiu, pentru ca executorul judecatoresc sa aiba competenta asupra unor bunuri in litigiu, e necesara instituirea unui sechestru.
Nu prea inteleg titlul "abuz de incredere".Pt aplicarea 213CPen, e necesar ca cel care detine un drept asupra bunului sa il incredinteze unei pers iar aceasta sa dispuna de el sau sa refuze restituirea, ceea ce nu prea poate fi cazul executorului judecatoresc
Răspuns la discuția help - test poligraf-
Rezultatele poligrafului se interpreteaza in functie de reactiile organismului( dermoelasticitate, frecventa pulsului si activitatea cerebrala) la diferiti stimuli, in speta intrebarile incomode.Avand in vedere ca aceste reactii sunt foarte greu, daca nu imposibil de controlat, as zice ca gradul de acuratete al testului este foarte mare.
Am vazut ca ti se recomanda sa te prezinti cu un avocat. Sincer, nu prea ai nevoie de el(decat daca ai nevoie sa te stranga in brate cineva cand iesi:P), avand in vedere ca in momentul cand dai testul nu are voie sa fie prezent in camera decat examinatorul si cu tine (asta inseamna nici avocat, nici politist, nici procuror). Ti se vor explica principiile dupa care functioneaza poligraful, apoi vei face un mic test de incercare( adica ti se vor pune cateva intrebari si ti se vor interpreta rezultatele) si apoi urmeaza testul propriu- zis.Este posibil sa ti se prezinte inainte de a da testul intrebarile care ti se vor pune( bineinteles, nu si ordinea lor).
Examinatorul nu-ti poate face testul, decat daca are acordul tau in acel moment, deci,in principiu, iti poti retrage acel acord oricand, dar pentru instanta ar fi bine sa ai o explicatie plauzibila.
Ce ti-am expus eu e teoria, dar din pacate, practica poate sa fie diferita.
Răspuns la discuția UN CAZ "TRASNIT", DAR DISPERAT
Daca faptele sunt asa "tragice" precum le-ai descris(desi trebuie sa recunosc ca e cam greu de crezut ca un judecator care are cel putin 5 ani de experienta sau si-a ros coatele pe bancile INM-ului nu stie principiul neagravarii situatiei in propria cale de atac) atunci s-ar putea incerca varianta revizuirii pe art. 394 lit d CPP. Aici avem de-a face cu doua infractiuni incidente in cauza:lipsirea de libertate in mod ilegal 189CP in varianta inactiunii si arestarea nelegala si cercetarea abuziva 266CP.