Cum intrebarea ta e vaga, iti reproduc art. 419 din Codul de procedura civila; poate te regasesti acolo...:)
Art. 419. - (1) Bunurile sechestrate se lasă, cu acordul creditorului, în custodia debitorului; în acest caz, debitorul poate folosi bunurile sechestrate, dacă, potrivit naturii lor, ele nu pierd din valoare prin întrebuinţare.
(2) Dacă există pericolul ca debitorul să înstrăineze, să substituie ori să deterioreze bunurile sechestrate, executorul judecătoresc va proceda la sigilarea sau la ridicarea lor de la debitor.
(3) Dacă debitorul refuză să primească în custodie bunurile sau nu este prezent la aplicarea sechestrului, precum şi în cazul ridicării bunurilor, executorul judecătoresc dă în păstrare bunurile sechestrate unui custode, numit cu precădere dintre persoanele desemnate de creditor. (4) Sumele în lei sau în valută, titlurile de valoare, obiectele din metale preţioase, pietrele preţioase, obiectele de artă, colecţiile de valoare şi altele asemenea se ridică şi se depun, cel târziu a doua zi, la unităţi specializate. Cel care primeşte bunurile în custodie semnează procesul-verbal de sechestru.
(5) În toate cazurile, executorul judecătoresc păstrează dovada depunerii.
Din cate stiu, pentru ca executorul judecatoresc sa aiba competenta asupra unor bunuri in litigiu, e necesara instituirea unui sechestru.
Nu prea inteleg titlul "abuz de incredere".Pt aplicarea 213CPen, e necesar ca cel care detine un drept asupra bunului sa il incredinteze unei pers iar aceasta sa dispuna de el sau sa refuze restituirea, ceea ce nu prea poate fi cazul executorului judecatoresc
da dar ma interesa dac se contureaza fapta de abuz de incredere.si sechestru care trebuia intituit era de civil.ma interesa daca custodia a fost lasata legal adica in cazul in care nu exista un sechestru procesul verbal de lasare in custodie nu este cumva lovit de nulitate?
Este corect ?
glo
am apelat la un executor judecatoresc sa execute un titlu executoriu. de mai bine de un an d zile nu a executat 1300 lei. este vorba de drepturi slariale. acum ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator
eye
Am o hotarare prin care s-a admis infiintarea unui sechestru asigurator asupra unui bun mobil. Pot lua bunul de la debitor?
Data post: Miercuri, 14 Mai ... (vezi toată discuția)