avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere -completare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere -completare

daca intre 2 soc exista litigiu civil cu privire la un contract de inchiriere si soc creditoare in prima instanta are capat de cerere exec silita a soc debitoare se dispune exec silita prin incheiere si astfel ca exec judecatoresc se prez la loc respect in vederea evacuarii .soc debitoare afirma ca nu are unde sa si puna bunurile si astfel ac exec o mai amana o zi numind un custode.a 2 zi se prez si aceeasi situatie astfel ca exec judec prin proces verbal muta custodia in fav soc creditoare .a procedat corect desi nu exista un sechestru instituit?astfel ca soc cred face palngere ca nu i se restituie bunurile pentru abuz de incredere?exista aceasta infractiune?
Cel mai recent răspuns: razvan24 , utilizator 19:15, 10 Martie 2007
nu se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere:D
Daca studiai un pic, vedeai ca executorul poate da in custodia unei persoane bunurile neadjudecate, atunci cand debitorul nu si le ridica, pe cheltuiala debitorului:((
problema e ca soc creditoare avea nevoie de spatiul respectiv unde soc debitoare avea bunurile depozitate de aceea exec a mutat custodia in fav soc creditoare si totodata si bunurile la locatia soc cred .iar soc careia ii aprtineu bunurile a facut palngere pentru abuz de incredere deoarece cealalta nu-i restituia bunurile.:D
pai daca a achitat debitul are dreptul sa-si ridice bunurile.
in caz contrar creditorul are drept de retentie, deci nu se contureaza fapta:D
nu sia achitat datoria soc debitoare.iar soc cred de curand a instituit si sechestru pe bunurile respective.dar custodia a fost corecta mutata?deci in final nu e abuz de incredere desi in periada cat au fost bunurile in custodie la soc cred pana la instituirea sechestrului soc debit a cerut bunurile iar soc credit a raspuns ca nu le restituie pana nusi achita datorie iar judec banilor datorati se afla pe rolul curtii de apel.ramane infractiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru razvan24 razvan24 in cazul in care intre 2 soc exista un litigiu cu privire la neplata chiriei pe un spatiu iar soc cred intenteaza cerere de chemare in judec pt desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere razvan24 razvan24 intrebare:poate exec judecatoresc sa lase in custodie niste bunuri daca nu e instituit sechestru? (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator daxela daxela S-a pus sechestru asigurator de catre o societate,in contul unei datorii, pe un bun imobil.Licitatia ptr vanzare va avea loc pe 31.01.2011.Pot ca pana la ... (vezi toată discuția)