Deci din baza de impozitare mi se scade comisionul platit firmei, pe baza contractului de comision?
Deci in final platesc 12%?Si pt comisionul ce l-am platit agentiei platesc eu impozit?
Multumesc pt promptitudine!Am citit, tot in acest forum, despre plata in cote forfetare, adica se deduce o suma de 25% pt cheltuieli de intretinere si se aplica cota de 16 % pe diferenta de 75 %, rezultand un procent final de 12 %. Nu ne incadram aici?
Buna ziua! Ma numesc Balint Stefan si problema mea este urmatoarea: bunica mea a inchiriat un teren extravilan cu suprafata de 4 ha, printr-o firma imobiliara, pe o perioada de 3 ani.
1. Care este valoarea impozitului (procentul) pe care trebuie sa-l plateasca si termenele de plata?
2.Cum se procedeaza pentru inregistrarea contractului de inchiriere?
3.Plateste impozit si pentru comisionul firmei imobiliare, care este 50%+TVA din chiria pe o luna?
4. Se schimba cu ceva datele problemei, adica valoarea impozitului, avand in vedere ca bunica e vaduva de veteran de razboi si terenul a fost primit de bunicul-veteran de razboi?
Va multumesc si astept mesaje de raspuns!
Buna ziua!Am o intrebare in legatura cu un teren agricol pe care vreau sa-l vand. Este vorba despre un teren primit prin reconstituirea dreptului de proprietate cf. legii 18/1991 de catre bunicul meu. Bunica este scrisa pe titlul de proprietate ca mostenitor. Bunicul a primit terenul respectiv in 1945, ca participant la razboi.Dupa revolutie terenul a fost lucrat de I.A.S., noi primind anual parte din recolta. Ulterior, prin 2000 l-am primit inapoi. Pe titlul de proprietate apare anul 2002. Am auzit ca timp de 10 ani nu poate fi vandut. E adevarat?Lamuriti-ma, va rog! Multumesc!
Va multumesc pt raspunsuri! Sunt pe deplin lamurit ca are sotia mea dreptul la indemnizatie! Dar ma gandesc ca raspunsurile pe care le-am primit atat de la primarie cat si de la directia muncii Timis au fost negative si, culmea, referitor la aceleasi texte de lege. Prezentindu-i avocatului cu care am vorbit raspunsurile dumneavoastra, mi-a spus ca el considera ca nu avem sanse de castig in instanta si mi-a recomandat (tendentios) sa va rog pe dv sa ma reprezentati... Nu prea cred ca imi permit un avocat si mai ales de la asa distanta, dar...
Va rog sa imi spuneti in ce conditii ati accepta sa ma reprezentati in cauza mea sau eventual sa-mi recomandati pe cineva din zona de vest a tarii, chiar Timisoara daca cunoasteti.
Mi-ar fi de mare folos sa stiu daca exista vreun precedent, rezolvat pozitiv sau nu, dati-mi de veste daca stiti, va rog!
Va multumesc!
Va rog sa-mi spuneti ce impozit se plateste in cazul vanzarii unui teren dobandit prin mostenire si cum se procedeaza legal?
Va multumesc!
Nu cred ca la asigurari e problema, ci la Directia Muncii sau la Primarie, acolo se analizeaza dosarul. Scutirea de taxa de timbru ramane valabila?
Va multumesc pt promptitudine!
Dar... 1. Sunteti de acord cu interpretarea mea privind legea?
2.Cu un avocat care nu crede in sansa de castig, cum e al meu, ce sanse am?
3. Ce sanse credeti ca am daca ma reprezint singur?
Sper sa mai vorbim!
Buna ziua!
Sper ca nu ati uitat de mine, doamna Romascanu, si de indemnizatia mea! Va rog spuneti-mi ce sa fac si cum sa fac, pt ca sunt complet derutat. Am vorbit cu un avocat care imi spune ca am dreptate, dar nu am sanse sa castig nici macar in instanta impotriva statului pt ca ei asa au interpretat legea si au "precedente", cu alte cuvinte nu conteaza cine are dreptate. Nu stiu atunci pt ce e legea!Va rog ajutati-ma! Va multumesc!