avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venit obtinut din vanzare teren mostenit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venit obtinut din vanzare teren mostenit

Va rog sa-mi spuneti ce impozit se plateste in cazul vanzarii unui teren dobandit prin mostenire si cum se procedeaza legal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 14:51, 17 Martie 2007
Impozitul la stat e de 2% din valoarea terenului; se plateste de catre vanzator la notar, cu ocazia vanzarii.
Obligatoriu ca actul sa fie facut prin notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neachitare impozit andra_b andra_b Acum 2 ani am cumparat de la o ruda un teren,s-a facut act de vanzare cumparare prin notar,din cate stiu trebuia platit un impozit de 16% de catre ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa mostenita zarand2015 zarand2015 locuiesc cu sotia la casa.Casa este mostenriea sotiei.Inca nu am facut succesiunea,neavand bani pentru asa ceva.In caz ca vom gasi un client sa vindem casa,sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru vanzare locuinta vanduta dupa mostenire tiberiu2008 tiberiu2008 Buna ziua, Sotul a decedat in august 2010, in octombrie 2010 s-au facut actele pentru succesiune (deci in mai putin de 6 luni) si in februarie locuinta ... (vezi toată discuția)