avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Activitate Rodi123

Activitate Rodi123

Răspuns la discuția gr. a-II-a de munca
Am trecut pe decizia de pensie (pensionat medical) : 32 ani, 10 luni, 29 de zile, dar varsta de 56 ani (in mediul toxic am lucrat 8 ani, 4 luni, 22 zile). Cand am iesit la pensie in 2007, am solicitat si adeverinta de la Mecanica Fina cu sporul de vechime si alte sporuri, deoarece se lucra in acord global, dar nu au dorit sub nici-o forma sa-mi elibereze aceasta adeverinta, desi m-am judecat 3 ani si Tribunalul a cerut statele din vremea respectiva dandu-mi castig de cauza. Si surpriza cei de la Mecanica Fina fac recurs la Curtea de Apel, si prin neprezentarea dansilor: castiga (ca asa-i la noi la romani), desi verbal mi s-a spus ca o sa lase ca raspuns fina Hot. definitiva a Tribunalului Bucuresti, care era in favoarea mea.
Ciudat ca nici ITM-ul nu a reusit sa rezolve aceasta problema. Legile sunt aplicate in favoarea acestor infractori.
Anul nasterii 1958, luna iunie.

Va multumesc pentru raspuns, desi l-am vizualizat acum.
Cu respect

Rodi
Buna ziua,

As dori sa stiu daca pentru 8 ani si 3 luni lucrati in gr. a II-a se poate iesi la pensie mai devreme, se mai dau 3 luni la an pentru mediul toxic sau nu se mai aplica aceasta lege?
Va multuesc pentru amabilitate. Voi tine ont de sfatul Dumneavoastra.
Tribunalul Bucuresti prin Hotararea obliga parata sa-i elibereze reclamantei adeverinta in care sa se mentioneze sporurile cu caracter permanent de care a beneficiat reclamanta in perioada 1976-1991.
Curtea de Apel : Desi verbal mi s-a spus ca o sa lase Hot.Tribunalului, raspunsul este de respingere, in tot, actiunea formulata de reclamanta, in contradictoriu cu parata Mecanica Fina, ca neintemeiata. Irevocabila.
Inainte de a ma adresa Tribunalului am apelat la Ministerul Muncii, Arhivele Nationale, Ministerul de Interne, inclusif de 3 ori la Mecanica Fina. In afara de Mecanica Fina toate institutiile respective mi-au raspuns ca sunt obligati sa-mi elibereze aceasta adeverinta privind sporul de vechime si anii de munca, pentru ca apoi sa ma adrese justitiei.

Va multumesc.
Buna ziua,

Am lucrat la Mecanica Fina timp de 16 ani. 8 ani in TESA si 8 ani intr-un laborator cu substante toxice, de unde am beneficiat si de o adeverinta cu grupa a II-a de munca. Am solicitat adeverinta privind sporul de vechime (care stiu ca intra in categoria sporurilor cu caracter permanent).
Dupa ce ne-am judecat pentru acest lucru la Tribunal, Tribunalul dandu-mi castig de cauza si rugand Mecanica Fina sa puna la dispozitia instantei statele din perioada respectiva defalcate pe luni si pe ani, avocatul de la MF nu a pus la dispozitia instantei nimic, totodata facand recurs la Curtea de Apel si prin neprezentare a si castigat.
Curtea de Apel a spus verbal ca o sa lase hotararea Tribunalului aceeasi, dar surpriza: raspuns negativ.
Va intreb pe Dumneavoastra ce mai ramane de facut daca eu in perioada respectiva am lucrat in acord global, iar dansii refuza cu desavarsire sa-mi elibereze aceasta adeverinta.
Proiectarea a putut sa-mi elibereze adeverinta corecta, dar sectia Nu. Sunt niste ani pe care eu i-am muncit si pentru care nu mi se elibereaza aceasta adeverinta. Mai ales ca sunt trecute si Dreptul Muncii la drepturi si indatoriri ale angajatorilor cat si ale angajatilor.

Va multumesc
Buna ziua,

Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti daca o persoana veteran de razboi este decedata cat si sotia acestuia, copilul supravietuitor beneficiaza de aceleasi drepturi ca ale mamei, desi nici mama nu a mai beneficiat de drepturi dupa urma sotului, si care ar fi pasii de urmat?

Va multumesc.