As dori sa stiu daca pentru 8 ani si 3 luni lucrati in gr. a II-a se poate iesi la pensie mai devreme, se mai dau 3 luni la an pentru mediul toxic sau nu se mai aplica aceasta lege?
1. - Pentru cei 8 ani lucrati in gr. a II-a de munca (in procent de 100%) se reduce varsta standard de pensionare cu 1 an si 6 luni dar numai daca aveti realizat stagiul complet de cotizare.
- Spuneti luna si anul nasterii (banuiesc ca sunteti femeie) si cati ani de vechime aveti in munca si va spun daca aveti stagiul complet de cotizare si daca veti beneficia de varsta standard redusa de pensionare.
2. De asemenea la stagiul de cotizare vi se adauga 2 ani (3 luni la an).
Am trecut pe decizia de pensie (pensionat medical) : 32 ani, 10 luni, 29 de zile, dar varsta de 56 ani (in mediul toxic am lucrat 8 ani, 4 luni, 22 zile). Cand am iesit la pensie in 2007, am solicitat si adeverinta de la Mecanica Fina cu sporul de vechime si alte sporuri, deoarece se lucra in acord global, dar nu au dorit sub nici-o forma sa-mi elibereze aceasta adeverinta, desi m-am judecat 3 ani si Tribunalul a cerut statele din vremea respectiva dandu-mi castig de cauza. Si surpriza cei de la Mecanica Fina fac recurs la Curtea de Apel, si prin neprezentarea dansilor: castiga (ca asa-i la noi la romani), desi verbal mi s-a spus ca o sa lase ca raspuns fina Hot. definitiva a Tribunalului Bucuresti, care era in favoarea mea.
Ciudat ca nici ITM-ul nu a reusit sa rezolve aceasta problema. Legile sunt aplicate in favoarea acestor infractori.
Anul nasterii 1958, luna iunie.
Va multumesc pentru raspuns, desi l-am vizualizat acum.
Cu respect
Pensie anticipata
somnu
Buna ziua,
Se poate recalcula o pensie anticipata daca a trecut termenul de contestatie?
se iau in considerare in calculul pensiei anticipate orele de ... (vezi toată discuția)