avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta privind sporurile cu caracter permanent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta privind sporurile cu caracter permanent

Buna ziua,

Am lucrat la Mecanica Fina timp de 16 ani. 8 ani in TESA si 8 ani intr-un laborator cu substante toxice, de unde am beneficiat si de o adeverinta cu grupa a II-a de munca. Am solicitat adeverinta privind sporul de vechime (care stiu ca intra in categoria sporurilor cu caracter permanent).
Dupa ce ne-am judecat pentru acest lucru la Tribunal, Tribunalul dandu-mi castig de cauza si rugand Mecanica Fina sa puna la dispozitia instantei statele din perioada respectiva defalcate pe luni si pe ani, avocatul de la MF nu a pus la dispozitia instantei nimic, totodata facand recurs la Curtea de Apel si prin neprezentare a si castigat.
Curtea de Apel a spus verbal ca o sa lase hotararea Tribunalului aceeasi, dar surpriza: raspuns negativ.
Va intreb pe Dumneavoastra ce mai ramane de facut daca eu in perioada respectiva am lucrat in acord global, iar dansii refuza cu desavarsire sa-mi elibereze aceasta adeverinta.
Proiectarea a putut sa-mi elibereze adeverinta corecta, dar sectia Nu. Sunt niste ani pe care eu i-am muncit si pentru care nu mi se elibereaza aceasta adeverinta. Mai ales ca sunt trecute si Dreptul Muncii la drepturi si indatoriri ale angajatorilor cat si ale angajatilor.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodi123 , utilizator 11:10, 28 Martie 2014
Ce a decis Curtea de Apel si , eventual , poate ne spuneti si cum a motivat decizia data?
Tribunalul Bucuresti prin Hotararea obliga parata sa-i elibereze reclamantei adeverinta in care sa se mentioneze sporurile cu caracter permanent de care a beneficiat reclamanta in perioada 1976-1991.
Curtea de Apel : Desi verbal mi s-a spus ca o sa lase Hot.Tribunalului, raspunsul este de respingere, in tot, actiunea formulata de reclamanta, in contradictoriu cu parata Mecanica Fina, ca neintemeiata. Irevocabila.
Inainte de a ma adresa Tribunalului am apelat la Ministerul Muncii, Arhivele Nationale, Ministerul de Interne, inclusif de 3 ori la Mecanica Fina. In afara de Mecanica Fina toate institutiile respective mi-au raspuns ca sunt obligati sa-mi elibereze aceasta adeverinta privind sporul de vechime si anii de munca, pentru ca apoi sa ma adrese justitiei.

Va multumesc.
Refuzul fostului angajator de a va elibera acea adeverinta constituie contraventie sanctionata cu amenda de catre ITM/Inspectia Muncii.

Depuneti o sesizare la aceste institutii , invocand dreptul dvs de a primi acest document in baza art.8 alin.3 lit.b din HG 500/2011 si art.34 alin.5 C.mun.
Va multuesc pentru amabilitate. Voi tine ont de sfatul Dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gr. a-ii-a de munca Rodi123 Rodi123 Buna ziua, As dori sa stiu daca pentru 8 ani si 3 luni lucrati in gr. a II-a se poate iesi la pensie mai devreme, se mai dau 3 luni la an pentru mediul ... (vezi toată discuția)
Salariul + sporurile Monica H. Monica H. stiu ca in CCM National se prevede ca \"salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile precum si alte adaosuri \" (art.38 al.4). De asemenea, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta sporuri pentru pensie Vioreld Vioreld salutare. trebuie sa eliberez o adeverinta pentru un fost salariat, adeverinta fiindu-i necesara la dosarul de pensionare. in aceasta adeverinta se trec doar ... (vezi toată discuția)