Buna ziua
Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie cu rugamintea de a obtine o indrumare juritica .
Pe titlu de propietate obtinut prin reconstituirea propietatii conf. lg 18/1991, 169/1997,1/2000 sunt 5 coproprietari.
Unul dinte ei este decedat si are sotia in viata si nu are copii.Un alt coproprietar decedat necasatorit si fara copii.Mama respectivului in viata.
Cum poate fi vindut respectivul teren si cine se prezinta la intocmirea /semnarea actelor.
De mentionat faptul ca atit sotia primului decedat cit si mama celuilalt nusunt interesate de teren si nu doresc sa mai interactioneze cu ceilati membri nominalizati pe titlu.
Situatia a doua
Titlul de propietate cu teren si locuinta a bunicilor in care nominalizat , in urma renuntarii fratilor numai o persoana.
Aceasta persoana a decedat existind doar sot supravetuitor.Nu si copii.Sotul supravetuitor nu este interest de propietate.Toate obligatiile de plata asupra terenului au fost platite in decursul celor multi ani de catre mine.Ca nepot.
Ce demersuri sunt posibile pentru trecerea in propietate a respective locatii (casa batrineasca cu terenul afferent)
Multumesc anticipat.
Cu respet
buna ziua
Multumesc pentru acordata mesajului meu.
Platile toate s-au facut prin transfer bancar.Ultima plata tot prin transfer cu specificatia ca este pentru contractul de constructie dar ca si cont figura contul privat al directorului companiei.
Puteti sa -mi detaliati ce inseamna :semna o tranzactie (caz ideal caci scapati de proces).
Buna ziua
Solicit din partea dumneavoastra o solutie pentru urmatoarea speta :
_ contract de constructie cu societate din SUCEAVA.Documente semnate si asumate de catre societate :contract plan de executie cu etape si conditii de calitate.Plan de plata cu titlu de avans si etape ulterioare dupa executie.
La ora actuala cu intirzier de 5 luni societatea se "fofileaza " isi tot amina executia.
Ca paranteza banii platiti de mine sunt folsiti pentu contracte mai mari valoric pentru export unde plata este la receptie.
Ce solutii sunt de recuperare bani ,daune de interese si tragerea la raspundere a societatii.
Mai nou nu elibereaza chitanta pentru banii platiti cash.
Multumesc pentru sprijin.
Buna ziua
In 2006 am cumparat o propietate . Ulterior am finalizat documentele si aprobarile, conform legislatiei in vigoare, pentru acces la propietate direct din drum european.(Legislativ si financiar).
In cadrul unui program cofinantat din fonduri europene , pentru drumuri de exploatatie agricola , din "GRESEALA " proiectantului sau a primariei, se prevede iesirea la drumul european prin curtea mea si implicit prin drumul meu de acces la soseaua europeana.
Nu am fost contactat de nici o autoritate competenta, dar echipele de executie a drumului au inceput distrugerea inprejmuirii propietatii, a gardurilor ce delimiteaza propietatea (in general in zile nelucratoare sau seara ).
Ce drepturi am in cazul distrugerii de propietate?
Cui ma adresez?
Ce drepturi am in aceasta situatie in Romania ?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Inntre mine in calitate de propietar si chirias s-a intocmit si semnat contract de inchiriere cu suficiente articole pentru cazuri de nerespectare a acestuia.
Contractul ca atare s-a inregistrat la finantele si ca atare am primit deciziile de impunere.
Predarea spatiului s-a facut prin proces verbal .
Chiriasul nu a platit mai multe luni chiria.
Am acut instiintari prin recomandata si prin executori.
Refuza sa plateasca si deasemeni refuza sa elibereze spatiul.
Finantele cer pentru inchidere contract act aditional semnat de catre chirias.
Ce lege se aplica in Romania ?
Buna ziua
Supun spre analiza urmatorul caz :
Persoana fizica inchiriaza spatiu depozit la o firma in conformitate cu legislatia in vigoare (certificat energetic , inregistrare la finantele publice etc )
Conform deciziei de impunere persoana plateste impozitele ce rezulta din contract.
Firma chiriasa refuza sa plateasca chiria si tot odata refuza si sa elibereze spatiul.
Finantele refuza sa incheie contractul pentru ca firma nu semneaza si stampileaza un proces verbal de inchiderea a acestuia.
Ce demers pot face sa nu mai platesc impozite pe ce nu am incasat si cum pot sa-mi recuperez spatiul ?
Multumesc pentru atentie si ajutor