Buna ziua. As dori sa stiu cate zile de concediu de odihna are un salariat in mediul privat in functie de vechime. Multumesc
Buna ziua. Situatia sta in felul urmator: casatoriti de 13 ani cu un copil minor de 9 ani.Cauza divortului este infidelitatea sotiei( cauzele din care s-a ajuns aici e neglijenta si neimplicarea sotului in rel, in cresterea copilului, certurii etc).
Sotii au impreuna o casa dobandita in timpul rel si un apartament luat de sot cu 1 an inainte de casatorie doar pe numele lui. Mentionez ca respectivul apartament e luat prin credit bancar, deci 13 ani au platit impreuna ratele.
Sotul inselat ameninta cu datul afara din apartament spunand ca e al lui, cu luarea minorului, etc.
Care pot fi scenariile in situatia data privind sotia.
Acesteia in afara rel extraconjugale nu i se poate reprosa nimic, a avut grija de copil, casa, are job.
Care poate fi deznodamantul? Multumesc anticipat.
Buna ziua, suntem casatoriti fara copii. Am dori ca in cazul decesului unuia dintre noi, sotul mostenitor sa primeasca intreaga mostenire, fara sa imparta cu fratii sau nepotii celui decedat.. Ce act putem face de acum cat inca suntem amandoi in viata? Multumesc.
Buna ziua, Acum aproximativ 2 luni la iesirea dintr-o parcare am atins usor bara unei masini din fata. E vorba doar de 2 zgarieturi abia sesizabile atat la masina mea cat si la cealalta. Pe moment nu am considerat ca e necesar anuntarea autoritatilor si nici nu stiam propietarul masinii. De curand am primit de la politie o invitatie la sectie deoarece din cate se pare propietarul masinii respective a fost anuntat de catre un vecin ca i-am zgariat masina, acesta lundu-mi nr de inmatriculare. Am fost la politie, am platit amenda pentru nedeclararea incidentului in perioada de timp legala si mi-a fost retinut permisul pt 30 de zile. Politia nu a dorit sa-mi dea nr de tel al respectivului care a depus plangerea, spunandu-mi ca va da dansul nr meu de tel reclamantului pentru a vorbi cu mine privind vopsirea zgarieturilor. De atunci au trecut 2 sapt si respectivul nu m-a sunat nici acum.Ma pot astepta la vreo surpriza neplacuta din partea lui atata timp cat nu m-a sunat sa vorbim?Eu am platit amenda la finaciar, mi s-a oprit carnetul si am asteptat sa fiu sunat.Multumesc frumos.
Buna ziua,
Sunt locatara unui apartament intr-un bloc care din neglijenta propietarilor si a administratorului a acumulat datorii in valoare de 9 000 lei la termoficare in perioda 2009-2010.Precizez ca eu in acea perioada nu locuiam acolo, fiind mutata abia in 2014( am documente cu care sa justific debransarea facuta in 2002 si chitante la zi).Acum cateva zile am primit toti locatarii instiintare de la o firma de executori cu privire la faptul ca suntem spre executare silita, aceasta facandu-se pe fiecare locatar in parte, nu pe asociatie(administratorul nu s-a prezentat la nicio infatisare la tribunal, noi afland abia acum),
Desi nu am restante la intretinere as dori sa platesc suma ce-mi revine pentru a scapa de stresul unei posibile executari.Nu doresc sa fac contestatie pt ca astfel m-ar ajunge mai mult decat daca as plati de buna voie.
Intrebarea mea este daca ma pot duce la executor iar acesta sa-mi incaseze suma ce-mi revine adica 9 000lei/75 apartamente=120 lei.
Poate incasa executorul de la fiecare propietar in parte sau trebuie stransa suma totala de la asociatie?
Ma gandesc ca atata timp cat citatiile au venit pe fiecare locatar in parte s-ar putea face si incasarea in acelasi fel, totusi sa am siguranta ca voi fi stearsa de pe lista datornicilor si sa nu ma mai trezesc cu citatie de poprire pe numele meu.Multumesc
Scrie:
1. a)total taxe( taxe postale pt comunicarea actelor de procedura, formasre dosar, emitere notificare, etc) =419 lei
b)onorariu :780+187 lei TVA =967lei
2.Total Cheluieli +onorariu =419+967= 1387 lei
3. Creanta fata de creditor la data de 14 feb 14 = 7806lei
4. total creanta :2+3=9193 lei
Nu cred totusi ca acesta suma este pt fiecare apartament deoarece este scris" suma de 9193 lei , reprezentand debit datorata de catre asociatia de prop nr..."
Si in legatura cu chitantele din urma...eu fiind mutata doar de 1 an am doar chitantele platite de mine in acesta perioada, si o cerere aprobata de asociatie cum ca este de acord cu debransarea apartamentului, neavand datorii (aceasta o am de la fostul propietar)
Firma de termoficare nu mai exista in oras, toate apartamentele avand centrala proprie sau alta sursa de incalzire.
Ar fi o solutie sa ne strangem mai multi propietari si sa contestam acesta executare?sau e de preferat sa fie facuta fiecare contestatie in parte?
Multumesc
Multumesc pt raspuns.
Cel mai mult ma deranjeaza faptul ca sunt pusa intr-o stare de stres, sunt pusa pe drumuri si va trebui sa cheltuiesc niste bani aiurea cand eu nu am nici macar 1 leu restanta la intretinere.De ce sunt toti bagati in aceiasi oala?Nu poate administratorul sa dea executorului spre executare doar propietarii cu datorii?
E foarte complicata situatia deoarece vechiul administrator cand a vazut ca treaba devine fff urata a plecat si acum asociatia abia a gasit alt administrator care trebuie sa puna ordine in foi si sa vada ce e de facut...si asta dureaza...
Are cineva idee cat ar costa un avocat angajat sa-mi rezolve aceasta problema?
Citatia arata in felul urmator:
" catre Numele meu, adresa
In conf cu prevederile legale prevazute de articolul 782, cod Proc.Civ, avand in vedere cererea de executare silita, solicitata de creditorul s.c. x SA,adresa. in baza titlului executoriu reprezentat de sentinta nr..., debitor fiind asociatia de propietari nr..., va inaintam urmatoarele:
ADRESA
Infiintare poprire
Prin care va solicitam sa indisponibilizati suma de 9193 lei, reprezentand debit inclusiv cheltuieli de executare silita, datorata de catre asociatia de prop nr...
Solicitam ca sumele astfel indisponibilizate sa fie depuse pe seama si la dispozitia executorului judecatoresc prin virament bancar in contul....
Solicitam ca in temeiul legal de 5 zile, conform art.786 cod.Proc.Civ sa ne comunicati dovada indisponibilizarii si consemnarii sumelor mai sus mentionate, in cuantum de 9193 lei.
Alaturat va anexam urmatoarele acte, in copie xerox, conforme cu originalul:
-Titlul care se executa
-Incuviintarea executarii silite
-incheierea intocmita de executorul judecatoresc cu privire la cuantumul onorariului si cheltuielile de executare.
Am fost putin mai devreme sa vb la acest cabunet de executori si din pacate domnul respectiv nu era la birou pt a-mi oferi mai multe lamuriri,va trebui sa revin luni.
Din cate am inteles s-a trecut la executarea fiecarui propietar in parte...Sa inteleg ca suma de 9193 lei revine fiecarui propietar sau e suma totala pe tot blocul.
Care ar fi primul pas pe care ar trebui sa-l fac acum, sa-mi angajez un avocat deoarece stie mai bine ce e de facut?
Unde anume ar trebui sa ma duc pentru a face contestatie la executare?
Buna ziua,
Problema sta in felul urmator,locuiesc de 1 an de zile intr-un bloc care datorita neglijentei administratorului si a propietarilor a acumulat datorii la apa rece si termoficare de aprox 70 000 lei.
Acum cateva zile toti propietarii au primit instiintare de la o firma de executori judecatoresti ca se incepe executarea asociatiei datorita neplatii datoriei la termoficare.Mentionez ca respectiva firma de termoficare nu mai functioneaza de aprox 5 ani, datoriile fiind din perioada 2009-2010.Problema mea este ca nu inteleg de ce am primit instiintare de proprire pe numele meu atata timp cat eu nu eram propietar atunci si din actele lasate de fostul propietar rezulta ca debransarea de la termoficare la apartamentul meu s-a facut din 2002, am o adeverinta de la asociatia de propietari in care se mentioneaza ca se aproba debransarea , apartamentul neavand datorii la intretinere.
Ce pot face in cazul acesta?de ce nu a venit respectiva instiintare doar pe numele datornicilor?
Se specifica ca daca datoria nu este platita in termen de 5 zile se va face proprire pe conturile si bunurile asociatiei, desi nu inteleg care ar putea fi acelea.Care este cel mai sumbru lucru care s-ar putea intampla in cazul acesta? multumesc