avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare silita asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare silita asociatie de proprietari

Buna ziua,
Problema sta in felul urmator,locuiesc de 1 an de zile intr-un bloc care datorita neglijentei administratorului si a propietarilor a acumulat datorii la apa rece si termoficare de aprox 70 000 lei.
Acum cateva zile toti propietarii au primit instiintare de la o firma de executori judecatoresti ca se incepe executarea asociatiei datorita neplatii datoriei la termoficare.Mentionez ca respectiva firma de termoficare nu mai functioneaza de aprox 5 ani, datoriile fiind din perioada 2009-2010.Problema mea este ca nu inteleg de ce am primit instiintare de proprire pe numele meu atata timp cat eu nu eram propietar atunci si din actele lasate de fostul propietar rezulta ca debransarea de la termoficare la apartamentul meu s-a facut din 2002, am o adeverinta de la asociatia de propietari in care se mentioneaza ca se aproba debransarea , apartamentul neavand datorii la intretinere.
Ce pot face in cazul acesta?de ce nu a venit respectiva instiintare doar pe numele datornicilor?
Se specifica ca daca datoria nu este platita in termen de 5 zile se va face proprire pe conturile si bunurile asociatiei, desi nu inteleg care ar putea fi acelea.Care este cel mai sumbru lucru care s-ar putea intampla in cazul acesta? multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:56, 21 Noiembrie 2015
Contestatie la executare in 15 zile de la primirea somatiei, exact pentru motivele indicate de dvs.
coolgirl2014 a scris:

datorita neglijentei administratorului si a propietarilor a acumulat datorii la apa rece si termoficare de aprox 70 000 lei.

1-Afirmati ca datoriile au fost generate in perioada 2009-2010 de catre administrator si de catre proprietari
Din 2009 pana in prezent asociatia de proprietari a avut cunostiinta despre debitul in urmarire existent la furnizorul de energie termica
In cazul existentei de debite in urmarire,in cadrul asociatiilor de proprietari cu locatari responsabili ,se convoaca adunari generale,se discuta situatia astfel incat sa se solutioneze amiabil si sa se indeparteze situatiile neplacute de solutionare in instanta,cu eventuala executare silita
Atat dv ca si proprietar cat si asociatia de proprietari ar fi trebuit ca pe parcursul 2009-prezent sa fi desfasurat demersuri concrete pentru plata debit
Responsabili pentru situatia cu care va confruntati din 2009 sunteti atat dv ca si proprietar cat si reprezentantii asociatiei care din 2009 nu au inteles sa solutioneze amiabil debitul acumulat la furnizorul de agent termic
2-
nu inteleg de ce am primit instiintare de proprire pe numele meu atata timp cat eu nu eram propietar atunci

Debitul a fost acumulat la furnizorul de energie termica in perioada 2009-2010
Furnizorul de agent termic a actionat in instanta partenerul contractual =asociatia de proprietari pentru recuperare debit
Avand in vedere termenele lungi de judecata,furnizorul de agent termic a obtinut hotararea judecatoreasca favorabila ,astfel ca in 2015 a demarat procedura de executare silita a asociatiei de proprietari
Cum asociatia de proprietari nu a achitat debitul din 2009,nici dupa emiterea somatiei de catre executorul judecatoresc,acesta cu scopul legitim de recuperare debit a executat silit in 2015 individual proprietarii asociatiei de proprietari
3-
de ce nu a venit respectiva instiintare doar pe numele datornicilor?

Furnizorul de utilitati are contract de furnizare utilitati incheiat cu persoana juridica asociatia de proprietari
Aici se impune o diferentiere in cazul in care exista proprietari fara restante la intretinere-care eventual pot formula contestatie la executare
4-
Care este cel mai sumbru lucru care s-ar putea intampla in cazul acesta?

Cel mai sumbru lucru poate fi imposibilitatea de plata a proprietarilor si executarea silita a bunurilor imobile detinute de catre acestia
Unde anume ar trebui sa ma duc pentru a face contestatie la executare?
~ Conținut șters la cerere ~
@coolgirl2014,
Ce se spune si ce vi se cere in acea somatie? Concret.
Ce suma trebuie sa platiti?

Alte discuții în legătură

Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)
Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)
Repartizare sume fraudate in asociatie Draganleia Draganleia Buna seara, sunt membra unei asociatii de proprietari. Sunt debransata din 2002 de la termoficare si gaze si din 2010 de la apa canal In urma unei fraude a ... (vezi toată discuția)