avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate Mirela Candoi Birou de mediator

Activitate Mirela Candoi Birou de mediator

Cetăţenii străini, persoane fizice nerezidente în Romania, care doresc obţinerea certificatului de cazier judiciar în vederea înscrierii în Registrul operatorilor intracomunitari – model cerere 095, se pot adresa, prin împuterniciţi, unităţilor de poliţie, în funcţie de locul de domiciliu/reşedinţă al împuternicitului.

Documentele necesare:

a) buletinul/cartea de identitate, care atestă locul de domiciliu/reşedinţă a împuternicitului în mun. Bucureşti;
b) copie de pe actul de identitate al titularului;
c) cererea tip, completată cu datele de stare civilă ale titularului (link model mai jos);
d) timbre fiscale în valoare de 2 lei;
e) dovada plăţii taxei de eliberare a certificatului, în valoare de 10 lei;
f) procură autentificată în condiţiile art. 31 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 290/2004 republicată, privind cazierul judiciar. Procura trebuie să fie redactată în termeni clari, din care să rezulte datele de stare civilă ale titularului şi ale împuternicitului, scopul şi durata mandatului.
Răspuns la discuția Cumpararea unui spatiu comun
Art. II. - 1. Articolul 101 din Legea locuintei nr. 114/1996, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 393 din 31 decembrie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 101. - Locuintele si unitatile individuale pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica notariala, sub sanctiunea nulitatii absolute. Dovada dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale asupra unei unitati de locuit se face numai pe baza actelor de proprietate si a extrasului de carte funciara pentru informare."
Răspuns la discuția Calcul preaviz - demisie
Demisia
Art. 81
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.